REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Karas Ukrainoje2024 m. Liepos 3 d. 12:53

Rusija tvirtina sunaikinusi du Ukrainos jūrinius dronus prie Novorosijsko

Pasaulis

Karas jūroje. Youtube stop kadras

Rūta AndrošiūnaitėŠaltinis: BNS


307612

Rusija trečiadienį pareiškė, kad sunaikino du Ukrainos karinių jūrų pajėgų bepiločius, kurie naktį artėjo prie jos Juodosios jūros Novorosijsko uosto.

Ukrainos karinių jūrų pajėgų dronai yra nuskandinę kelis Rusijos laivus Juodojoje jūroje, tačiau smūgiai taip toli į rytus, kaip Novorosijskas, yra reti.

„Juodosios jūros vandenyse buvo sunaikinti du bepiločiai laivai, plaukę Novorosijsko kryptimi“, – sakoma Rusijos gynybos ministerijos pranešime socialiniame tinkle „Telegram“.

Gynybos ministerija paskelbė filmuotą medžiagą, kurioje, jos teigimu, matyti, kaip naikinami jūriniai dronai.

Ukraina šio rusų pranešimo kol kas nėra pakomentavusi.

Didelis uostamiestis yra Rusijos pietrytinėje pakrantėje, 100 km į rytus nuo Krymo pusiasalio, kurį Rusija 2014 metais atplėšė nuo Ukrainos.

Kelias nuo Ukrainos kontroliuojamos teritorijos iki Novorosijsko driektųsi mažiausiai 500 km per Juodąją jūrą.

Po virtinės sėkmingų Ukrainos smūgių Rusijos laivams Juodojoje jūroje palydovinės nuotraukos atskleidė, kad Maskva savo Juodosios jūros laivyną iš istorinės bazės Sevastopolyje patraukė į Novorosijską, kurį Ukrainai sunkiau pasiekti.

Kyjivas nuo 2022 metų vasario, kai Rusija pradėjo plataus masto karą, intensyviai taikosi į Krymą. Ukrainiečiai surengė daugybę atakų ir bandymų smogti Kerčės tiltui – svarbiam kelių ir geležinkelių maršrutui, jungiančiam pusiasalį su Rusija.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA