PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Karas Ukrainoje2024 m. Spalio 10 d. 15:36

Rusija teigia smogusi į Ukrainos oro gynybos sistemos „Patriot“ paleidimo įrenginius

Pasaulis

Ukraina pažadėjo neatsisakyti jokios savo teritorijos dalies Rusijos naudai / Unsplash

Viljama SudikienėŠaltinis: ELTA


323172

Ketvirtadienį Rusija pareiškė, kad jos raketos pataikė į du JAV gamybos oro gynybos sistemos „Patriot“ paleidimo įrenginius Ukrainoje.

Ukraina yra priklausoma nuo Vakarų oro gynybos sistemų, ypač „Patriot“, kad apsisaugotų nuo Rusijos raketų, ir reikalauja daugiau siuntų.

Rusijos gynybos ministerija teigė, kad jos pajėgos smogė „dviem JAV gamybos „Patriot“ paleidimo stotims“, taip pat valdymo stočiai ir radiolokatorių komplektui, kurie yra sistemų „Patriot“ dalis. Ji pridūrė, kad buvo pataikyta ir į toje vietoje buvusius karius ir kitą karinę techniką.

Sistemą „Patriot“ sudaro kelios dalys, įskaitant valdymo stotį, radiolokatorių artėjančioms grėsmėms aptikti ir paleidimo stotis, gabenančias raketas ir suteikiančias paleidimo platformą.

Ankstesniame pranešime trečiadienio vakarą ministerija teigė, kad raketos „Iskander“ smūgiavo į sistemas „Patriot“ valdančio padalinio pozicijas vidurio Ukrainos Dnipropetrovsko srityje, greičiausiai kalba ėjo apie tą pačią ataką. Dėl to buvo „sunaikinta“ viena „Patriot“ paleidimo priemonė, „buvo apgadintas kitas „Patriot“ paleidimo įrenginys“, teigė ministerija, paskelbusi iš oro nufilmuotą vaizdo įrašą, kuriame matyti sprogimai laukuose.

Ukraina oficialiai nepatvirtino žalos sistemai „Patriot“. Pirmąją tokią sistemą Kyjivas gavo praėjusių metų balandį ir neskelbia, kiek iš viso jų turi.

Rusija liepą pranešė sunaikinusi du „Patriot“ paleidimo įrenginius.