PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Karas Ukrainoje2024 m. Rugpjūčio 19 d. 18:01

Rusija teigia, kad kovojant su gaisru, kurį sukėlė Kyjivo dronas, buvo sužeistas 41 ugniagesys

Pasaulis

Rostovas prie Dono / Nexta

ELTA.LTŠaltinis: ELTA.LT


314550

41 Rusijos ugniagesys buvo sužeistas kovojant su jau antrą dieną siaučiančiu gaisru naftos saugykloje, kilusiu po Ukrainos drono smūgio.

Su Ukraina besiribojančioje pietinėje Rostovo srityje esančio Proletarsko miesto valdžios institucijos pirmadienį įvedė nepaprastąją padėtį ir iškvietė papildomas medikų pajėgas padėti rūpintis sužeistaisiais.

„Centrinėje apygardos ligoninėje pagalba suteikta 41 ugniagesiui“, – tinkle „Telegram“ pareiškė Rostovo gubernatorius Vasilijus Golubevas.

„Aštuoniolikai jų prireikė hospitalizacijos, įskaitant penkis, kurie dabar yra intensyviosios terapijos skyriuje“, – pridūrė jis.

Rusija tvirtino, kad Kyjivas sekmadienio rytą minėtame mieste smogė į degalų saugyklą.

„Ugniagesių komandos toliau gesina gaisrą“, – pirmadienio popietę, praėjus beveik 36 valandoms po atakos, sakė V. Golubevas.

„Atsižvelgiant į gaisro pavojingumą Proletarsko rajone, aukšto pavojaus lygio režimas pakeistas į nepaprastąją padėtį“, – anksčiau pirmadienį nurodė jis, pridurdamas, kad gaisrui gesinti buvo padidintos „pajėgos ir priemonės“.

Rusijos valstybinė žiniasklaida citavo vietinės miesto administracijos pareiškimą, kuriame teigiama, kad nėra jokios grėsmės, jog gaisras išplis į gyvenamuosius rajonus, o žmonės raginami „nepasiduoti panikai“.

Socialiniuose tinkluose paskelbtuose vaizdo įrašuose matyti naktį į orą kylantis didžiulis dūmų debesis. Proletarskas yra maždaug už 200 kilometrų nuo Ukrainos sienos.