PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Karas Ukrainoje2024 m. Spalio 3 d. 13:51

Rusija skelbia sulaikiusi du ukrainiečių agentus, patekusius iš Lietuvos

Pasaulis

Kalėjimas, asociatyvi nuotr. / Pixabay nuotr.

EtapliusŠaltinis: BNS


321886

Rusijos saugumo tarnyba FSB Kaliningrado srityje sulaikė du Ukrainos karinės žvalgybos (HUR) darbuotojus, bandžiusius kirsti sieną iš Lietuvos, remdamasi FSB spaudos tarnyba ketvirtadienį pranešė rusų ir baltarusių žiniasklaida.

„Rusijos spec. tarnybų paskelbtą bei valstybiniais kontroliuojamais žiniasklaidos kanalais išplatiną informacija galima vertinti kaip eilinę provokaciją. Šiais veiksmais bandoma diskredituoti Lietuvą bei jos nepalaužiamą paramą Ukrainai“, – nurodoma išplatintame NKVC komentare.

Taip centras komentuoja informaciją, neva sulaikytieji ukrainiečiai mėgino į Rusiją patekti iš Lietuvos teritorijos. Pagal FSB versiją, darbuotojai turėjo tikslų surinkti informaciją apie sienos apsaugą – apie tai pranešta „Telegram“ kanale ASTRA.

„Papildomas operacijos tikslas buvo nepilnamečio Rusijos piliečio, kurio tėvas yra Gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos darbuotojas, pagrobimas ir neteisėtas perkėlimas per Rusijos Federacijos valstybinę sieną“, – paskelbė FSB viešųjų ryšių centras.

Sulaikytųjų pavardžių FSB neviešina, taip pat netaikė ir daugiau įrodymų, pagrindžiančių šią informaciją.