PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Karas Ukrainoje2024 m. Liepos 28 d. 16:00

Rusija pareiškė užėmusi dar du kaimus Donecko regione

Pasaulis

Vladimiras Putinas / Scanpix

Živilė AleškaitienėŠaltinis: ELTA


311663

Rusija sekmadienį pranešė, kad jos pajėgos užėmė du kaimus Donecko regione ir veržiasi toliau link Pokrovsko miesto, esančio į šiaurės vakarus nuo regiono sostinės.

Rusijos gynybos ministerija nurodė, kad kariai perėmė gretimų Progreso ir Jevgenivkos kaimų, esančių kelių kilometrų atstumu vienas nuo kito, kontrolę.

Šeštadienį Rusija pasiskelbė užėmusi netoliese esantį Lozuvatskės kaimą – vieną iš beveik dešimties, kuriuos, jos teigimu, šį mėnesį užėmė Donecko srityje.

Kremlius pastaruoju metu sutelkė savo puolamuosius pajėgumus į šį regioną, kurį pareiškė aneksavęs praėjus keliems mėnesiams nuo invazijos į Ukrainą pradžios 2022 metais.

Sekmadienio rytą Ukrainos generalinis štabas pranešė, kad jo pajėgos atrėmė 29 atakas regione, iš kurio Rusija bando tas pajėgas išstumti.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sekmadienį dar kartą paragino sąjungininkus aprūpinti šalį oro gynybos sistemomis, sakydamas, kad vien šią savaitę ją bombardavo beveik 700 valdomų bombų ir daugiau kaip 100 dronų „Shahed“.

„Kiekvienas konkretus mūsų partnerių sprendimas sustiprinti mūsų pajėgas gali išgelbėti gyvybes“, – rašė jis „Telegrame“.