PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Spalio 1 d. 12:05

Rusija paleido žurnalistus, sulaikytus per Kremlių palaikantį koncertą

Pasaulis

Sulaikymas. Asociatyvi Needpix nuotr.

Viljama SudikienėŠaltinis: ELTA


321411

Rusijos policija paleido tris nepriklausomos žiniasklaidos žurnalistus po kelių valandų, kai jie buvo sulaikyti netoli koncerto, skirto atšvęsti Maskvos paskelbtą okupuotų Ukrainos regionų neteisėtą aneksiją, vietos, antradienį pranešė vienas jų darbdavių.

Teisių grupės pranešė, kad pirmadienio vakarą per Kremlių palaikantį koncertą buvo sulaikyti trys žurnalistai, dirbantys dviejose nepriklausomose žiniasklaidos priemonėse. Abi jas – „SOTAvision“ ir „Republic“ – valdžia priskyrė „užsienio agentams“.

Naktį „Telegram“ kanale „SOTAvision“ pranešė, kad „du sulaikyti mūsų leidinio žurnalistai ir vienas „Republic“ žurnalistas buvo paleisti iš Kitai-gorodo policijos nuovados praėjus keturioms valandoms po jų sulaikymo“. Visi trys buvo nubausti 500 rublių (kiek daugiau nei 5 JAV dolerių) baudomis už „tariamai necenzūrinių žodžių vartojimą viešoje erdvėje“.

Anksčiau „SOTAvision“ pranešė, kad jos žurnalistai, kuriems nebuvo leista patekti į šventę Raudonojoje aikštėje, buvo sulaikyti apklausiantys iš koncerto išeinančius žiūrovus.

Rusija uždraudė kritikuoti jos karinę kampaniją Ukrainoje ir susidoroja su kitaminčiais, nepriklausoma žiniasklaida priversta veikti iš užsienio. „SOTAvision“ yra viena iš nedaugelio nepriklausomų žiniasklaidos priemonių, turinčių žurnalistus šalyje.