PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Karas Ukrainoje2024 m. Liepos 29 d. 15:47

Rusija okupuotoje Ukrainos dalyje sulaikė 25 asmenis, kaltinamus dėl „pagalbos“ Kyjivui

Pasaulis

Policijos nuotr.

Jūras BarauskasŠaltinis: ELTA


311813

Rusijos pajėgos okupuotose pietų Ukrainos dalyse sulaikė 25 asmenis, kuriems pareikšti kaltinimai neva teikiant „pagalbą“ Kyjivui, pirmadienį pranešė Rusijos nacionalinė gvardija.

Areštai buvo įvykdyti Ukrainos Chersono ir Zaporižios regionuose, kurių dideles dalis Maskva užėmė po to, kai 2022 m. vasarį Ukrainoje pradėjo plataus masto invaziją.

Remiantis „iš karinės kontržvalgybos gauta informacija, buvo sulaikyti 25 vietos gyventojai, įtariami teikiant pagalbą Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms“, – nurodoma nacionalinės gvardijos pranešime.

„Keturi iš jų užsiėmė šnipinėjimu, rinko informaciją apie Rusijos kariuomenės, nacionalinės gvardijos karių ir vidaus reikalų ministerijos veiksmus bei teikė ją savo viršininkams iš Ukrainos kariuomenės. Aštuoni iš jų įtariami išdavyste“, – teigiama pranešime.

Nacionalinė gvardija pridūrė, kad keletas asmenų „internete viešai ragino užsiimti terorizmu“, tuo tarpu kiti „buvo uždraustų organizacijų nariai ir teikė joms finansavimą“.

Jungtinės Tautos kovą paskelbė, kad Rusija okupuotuose Ukrainos regionuose savavališkai sulaiko žmones, kurdama „baimės atmosferą“ ir tokiu būdu „ardydama socialinę bendruomenių struktūrą“.

Kremlius neigia pažeidęs kokius nors įstatymus, o regionų okupaciją vadina „išvadavimu“.