PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Karas Ukrainoje2024 m. Rugpjūčio 20 d. 19:53

Rusija ketina sudaryti kariuomenės grupuotes pasienio sritims ginti

Pasaulis

Rusų kariai / Unian

Stasys GimbutisŠaltinis: ELTA.LT


314740

Rusijos ginkluotosiose pajėgose bus sudarytos kariuomenės grupuotės „Belgorodas“, „Kurskas“ ir „Brianskas“. Apie tai buvo sužinota Koordinacinės tarybos Belgorodo, Briansko ir Kursko sričių pasienio teritorijų karinio saugumo klausimams posėdyje, praneša portalas „currenttime“.

„Kiekvienai Koordinacinės tarybos užduočiai ministerijoje paskirtas pareigūnas, kuris yra atsakingas už jos įvykdymą per parą. Jei tuo lygiu problemos išspręsti neįmanoma, informacija perduodama asmeniškai man, ir aš priimu sprendimą“, – sakė Koordinacinės tarybos vadovas, gynybos ministras Andrejus Belousovas.

Koordinacinės tarybos vadovo pavaduotoju paskirtas generolas pulkininkas Junusas Bekas Jevkurovas.

Kitiems Gynybos ministerijos vadovams numatytos pareigos, susijusios su materialiniu-techniniu ir kariniu-techniniu aprūpinimu, pagalba civilinei valdžiai evakuojant piliečius, inžinerijos ir statybos darbais, tarpžinybine sąveika ir koordinavimu, medicinine pagalba, piliečių ir teritorijų apsauga nuo dronų atakų.

Iki šiol grupuotės buvo naudojamos tik puolant Ukrainą. Jos buvo šešios: „Centras“, „Vakarai“, „Pietūs“, „Rytai“, „Dniepras“ ir „Šiaurė“. Pastaroji buvo atsakinga už Kursko ir Belgorodo sričių gynybą.

Kaip jau buvo pranešta, Ukrainos ginkluotosios pajėgos rugpjūčio 6-osios rytą įžengė į Kursko sritį. Šiuo metu jos kontroliuoja 93 gyvenvietes šiame Rusijos regione.