PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Karas Ukrainoje2024 m. Rugpjūčio 20 d. 17:42

Rusija išsikvietė JAV diplomatę dėl žiniasklaidos reportažo iš Kursko

Pasaulis

Kremlius / Pixabay

Rūta AndrošiūnaitėŠaltinis: BNS.LT


314726

Rusija antradienį pareiškė iškvietusi JAV diplomatę dėl neva provokacinio žiniasklaidos reportažo iš Ukrainos pajėgų kontroliuojamos Kursko srities dalies, ir perspėjo, kad dėl, kaip teigiama, neteisėto sienos kirtimo ištirs su tuo susijusius žurnalistus.

Rusija piktai pasmerkė kai kurias Vakarų žiniasklaidos priemones už reportažus iš Ukrainos pajėgų kontroliuojamos teritorijos po netikėto įsiveržimo ir pradėjo baudžiamąjį procesą prieš Italijos žurnalistus už televizijos reportažą iš šios teritorijos.

Užsienio reikalų ministerija Maskvoje pareiškė, kad iškvietė JAV ambasadorės pavaduotoją Stephanie Holmes „pareikšti griežtą protestą dėl provokuojančių amerikiečių žurnalistų, kurie neteisėtai įžengė į Kursko regioną, veiksmų“, ir teigė, kad planuoja „būtinus tyrimo veiksmus, kad jie būtų patraukti atsakomybėn“.

Ji nenurodė, kurios žiniasklaidos priemonės reportažas turimas galvoje.

Pastarosiomis dienomis kelios JAV žiniasklaidos priemonės paskelbė reportažus iš Sudžos – pagrindinio ukrainiečių užimto miesto.

Užsienio reikalų ministerija pareiškė, kad tokie veiksmai rodo, esą JAV yra tiesioginė konflikto su Kyjivu dalyvė. Šį argumentą Maskva jau seniai naudoja vaizduodama Ukrainą kaip šalį, kuri pati nepriima sprendimų.

Rusiją sukrėtė rugpjūčio 6-ąją prasidėjęs Ukrainos įsiveržimas į Kursko regioną.

Per daugiau nei dvejus metus trunkantį Maskvos puolimą Ukrainoje Rusijos karo korespondentai rengia reportažus iš Maskvos užimtų miestų ir miestelių.

Kremlius neleidžia rengti nepriklausomų ar kritiškų reportažų apie savo veiksmus Ukrainoje.