PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugpjūčio 7 d. 07:11

Rukloje vyks NATO pajėgų rotacijos ir vadovybės pasikeitimo ceremonija

Lietuva

NATO vėliava / Dainius Labutis/ELTA

ELTAŠaltinis: ELTA


313005

Trečiadienį Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomajame pulke, Rukloje, vyks NATO pajėgų Lietuvoje rotacijos ir vadovybės pasikeitimo ceremonija.

Kaip skelbė Lietuvos kariuomenė, naujai NATO kovinės grupės rotacijai vadovaus Nyderlandų karalystės kariuomenės plk. ltn. Sebastiaan Schillemans, kuris pakeis nuo vasario kovinei grupei vadovavusį Vokietijos kariuomenės plk. ltn. Marek Krüger.

Rukloje tarnaus iki 1,6 tūkst. sąjungininkų karių, kurie į Lietuvą atvyko su tokia karine technika, kaip tankai „Leopard 2“, pėstininkų kovos mašinos „CV90“ ir „Boxer“ bei savaeigėmis ratinėmis artilerijos sistemomis.

Renginyje dalyvaus Lietuvos kariuomenės vadas gen. Raimundas Vaikšnoras, Sausumos pajėgų vadas brg. gen. Artūras Radvilas, batalionui karius skiriančių šalių ambasadoriai ir gynybos atašė, Lietuvos kariuomenės pajėgų vadai ir kiti svečiai.

Kariuomenė primena, kad 2016 m. Varšuvoje vykusiame viršūnių susitikime NATO nusprendė dislokuoti priešakines pajėgas ir nuo 2017 metų pradžios pirmieji šio NATO kovinio vieneto kariai atvyko į Lietuvą.

NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinė grupė yra dislokuota Rukloje ir yra integruota į Lietuvos kariuomenės Pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ sudėtį. Sąjungininkų kariai kartu su Lietuvos kariais dalyvauja karinio rengimo programoje.