Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
freepik.com nuotr.
Virtuvės princesėŠaltinis: Etaplius.LT
Tešlai reikės:
500 g miltų
1 šaukštelio druskos
2 šaukštų cukraus
2 šaukštų šilto vandens
20 g mielių
300 ml pieno
100 g sviesto
Įdarui:
100 g sviesto
100 g cukraus
4 šaukštų cinamono
riešutų ir šokolado kremo.
Dubenyje sumaišome mieles, 2 šaukštus cukraus ir vandenį. Puode ištirpiname sviestą ir supilam kiek pašildyti pieną, bet neužverdam. Dubenyje miltus sumaišom su druska, pilam mielių ir sviesto mišinius.
Tešlą išmaišom ir kočiojam pabarstydami miltais apie 5 minutes. Paruoštą tešlą dubenyje uždengiam ir paliekam kambario temperatūroje kilti pora valandų.
Pakilusią tešlą iškočiojame kaip didelį 1 cm storio stačiakampį. Ištepam sviestu, barstome cukrumi, cinamonu, dedame kremo ir susukam.
Supjaustome į 10-12 gabalėlių ir su tarpais dėliojam į sviestu pateptą skardą. Dar kartą uždengiam ir leidžiam 20 min. pakilti. Kepam apie 25 minutes 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.