PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Gatvė2024 m. Gegužės 15 d. 16:30

Rokiškio rajono seniūnai pasipiktinę: vėluoja žvyrkelių greideriavimo darbai

Rokiškis

Rokiškio rajono savivaldybės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Rokiškio rajono savivaldybė


301316

Tradiciniame savivaldybės vadovų susitikime su rajono seniūnais aptarti kelių greideriavimo, žvyrkelių druskinimo nuo dulkėjimo, savivaldybei priklausančių socialinių būstų, bedarbių įdarbinimo viešiesiems darbams klausimai.

Laiku užbaigti greideriavimo darbus sutrukdė oro sąlygos

Daugiausia problemų rajono seniūnams kelia vėluojantys žvyrkelių greideriavimo darbai. Pasak seniūnų, taip atsitiko dėl nepalankių oro sąlygų, be to, kainos kyla, o surasti kokybiškai ir atsakingai šiuos darbus atliekančių rangovų tampa vis sunkiau, jų trūksta. Šiemet šiuos darbus 8 rajono seniūnijose atlieka viešųjų pirkimų konkursą laimėjusi ir mažiausią kainą pasiūliusi bendrovė „Erlaim“. Seniūnai teigia, kad darbus bendrovė atlieka vėluodama.

Problemų dėl žvyrkelių greideriavimo nurodė neturinti tik Kamajų seniūnė Lina Zolubienė ir Rokiškio miesto seniūnas Arūnas Krasauskas, nes šias seniūnijas aptarnauja kitas rangovas – bendrovė „Kelių priežiūra“, šioms seniūnijoms pasiūliusi mažiausią darbų kainą.

Seniūnai atkreipė dėmesį ir į dar vieną problemą. Jų teigimu, kelių būklė blogėja ir todėl, kad ūkininkai užaria laukus iki pat kelio pakraščių, o tai reiškia, kad žvyrkelio neįmanoma kokybiškai sutvarkyti.

Rokiškio rajono meras Ramūnas Godeliauskas pasiūlė seniūnams fiksuoti, fotografuoti tokius atvejus, tuomet surengti bendrą susitikimą su rajono Ūkininkų sąjungos atstovais ir bandyti draugiškai spręsti šią problemą.

Dėl nepalankių oro sąlygų vėlavo ir kelių išdaužų tvarkymo darbai, vis tik juos jau pavyko baigti. Rokiškio miesto seniūnas Arūnas Krasauskas informavo, kad išdaužų tvarkymo darbai baigiami ir Rokiškio mieste.

Socialinių būstų administravimą perims savivaldybė

Susitikime su seniūnais buvo aptartos ir socialinių būstų problemos. Daugelio jų būklė prasta, o parduoti aukcione šių būstų nepavyksta. Nuspręsta, kad jų administravimą perims savivaldybės Turto valdymo ir ūkio skyrius.

Nelegalus darbas rajone vis dar klesti

Seniūnai iškėlė dar vieną problemą – pagal Užimtumo programą įdarbinti bedarbiai kartais net nepasirodo darbe, be to, labai sunku surasti norinčių ir sugebančių atsakingai dirbti. Pasak savivaldybės administracijos direktoriaus Valerijaus Rancevo, taip yra todėl, kad rajone klesti nelegalus darbas – ilgalaikiai bedarbiai, užregistruoti Užimtumo tarnyboje, iš tiesų dirba nelegaliai, todėl ir neskuba į siūlomus darbus. „O tai iškreipia visą situaciją, todėl atrodo, kad mūsų rajone nedarbo lygis yra aukštas“, – pastebėjo V. Rancevas ir paprašė seniūnų netylėti apie tokius atvejus, informuoti Užimtumo tarnybą.

Turi kuo pasidžiaugti

Seniūnai turėjo ir kuo pasidžiaugti. Jūžintų seniūnas Vytautas Stakys sakė, kad nespėja priiminėti užsakymų į Žiūkeliškių poilsiavietę. „Užimtumas labai didelis, liepą jau neturime vietų, birželis irgi beveik užsipildė, rugpjūčiui taip pat turime užsakymų“, – pasidžiaugė seniūnas.

Kriaunų seniūnė Akvilė Šaltenė sakė, kad seniūnija daug pastangų skiria priedangų remontui, nes nori jas kokybiškai įrengti, taip pat tvarko paplūdimius, kapinėse pastatė tualetą.

Priedangas kuo greičiau susiremontuoti stengiasi ir Kamajų seniūnija. Pasak seniūnės L. Zolubienės, taip pat daug dėmesio skiriama viešųjų erdvių tvarkymui, papildomų tualetų Kamajuose įrengimui. „Daug darbų padarome ir už bendrovę „Via Lietuva“. Sutvarkome, nušienaujame jiems priklausančias pakeles, autobusų stoteles, aikšteles prie kelio, nes jie tam neskiria jokio dėmesio, o mes norim, kad pas mus būtų gražu“, – sako L. Zolubienė.

Viešosios erdvės, paplūdimiai šiuo metu tvarkomi visose seniūnijose.