PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugsėjo 2 d. 15:23

Rokiškio rajono mokyklos šventiškai pradėjo naujus mokslo metus

Rokiškis

Rokiškio rajono savivaldybės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Rokiškio rajono savivaldybė


316599

Į Sąjūdžio aikštę, kur 12 val. vyko bendra mokslo metų pradžios šventė, sugužėjo visa švietimo bendruomenė, moksleiviai, tėveliai, o pirmokėliai atkeliavo vedami abiturientų.

Šiemet rajono mokyklos sulaukė 205 pirmokų – daugiau nei pernai, kai mokyklinis skambutis pirmą kartą nuskambėjo 183 vaikams. Juos atlydėjo 201 abiturientas – pernai 211.

Šiais metais net trys mokyklos sulaukė permainų. Rokiškio pagrindinė mokykla ne tik pakeitė pavadinimą į Rokiškio specialioji mokykla-daugiafunkcis centras, bet ir persikėlė į buvusias Senamiesčio progimnazijos patalpas Biliūno g. 2. Tuo tarpu Senamiesčio progimnazijos pradinukai persikėlė į buvusios Juozo Tumo-Vaižganto gimnazijos patalpas M. Riomerio g. 1., kartu perimdami garbingą vardą. Nuo šiol Senamiesčio progimnazija tampa Juozo Tumo-Vaižganto progimnazija. O buvę šios gimnazijos moksleiviai persikėlė į „Romuvos“ gimnaziją Taikos g. 17.

Sveikindamas švietimo bendruomenę, pedagogus, moksleivius ir jų tėvelius, rajono meras Ramūnas Godeliauskas linkėjo visiems kantrybės ir pagarbos vieni kitiems: bendraklasiams, mokytojams, mokyklų vadovams, ir atvirkščiai. Kartu meras išreiškė pasitikėjimą mokyklų vadovais, neabejodamas, kad jie pajėgūs susitvarkyti su kylančiomis problemomis ir iššūkiais.

Sveikindamas rokiškiečius su mokslo metų pradžia, Seimo narys Jonas Jarutis priminė visiems, kad žmogaus gyvenime labai svarbūs tėvai, kurie įdiegia mums pagrindines vertybes, ir mokytojai, kurie perteikia mums žinias.

O laimindamas visą švietimo bendruomenę, moksleivius ir jų tėvelius, Rokiškio dekanas, kunigas Eimantas Novikas juokavo, kad tiek mokytojams, tiek tėveliams turi po dvi žinias: po vieną gerą ir vieną blogą. Mokytojams geroji žinia ta, kad jie turi darbą, o bloga ta, kad tą darbą iš jų gali pasiglemžti robotukai – dirbtinis intelektas. Tėveliams geroji žinia ta, kad išleidę vaikus į mokyklas turės daugiau laisvo laiko, bet blogoji ta – kad vaikus kasdien reikės vežioti.

Susirinkusiuosius taip pat pasveikino savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Aurimas Laužadis, primindamas, kad ši šventė svarbiausia mūsų pirmokėliams, bei rajono moksleivių tarybos prezidentė Marija Lekandraitė, pajuokavusi, kad jaunimui „baigėsi katino dienos“ ir vėl teks mokytis.

Pirmokai, kaip ir pernai, iš savivaldybės gavo dovanų „Pirmoko rinkinį“. Jame mažieji mokinukai ras daugiau kaip 20 mokyklinių priemonių: nuo flomasterių, pieštukų, akvarelės iki sąsiuvinių, piešimo albumo, sportinio krepšio.

Po iškilmingos dalies Sąjūdžio aikštėje mažiausieji mokinukai galėjo žaisti įvairius lauko žaidimus, o Kultūros centro didžiojoje salėje su visa šeima pažiūrėti kino filmą „Nutrūktgalviai: Don Kichoto pėdsakais“.

Vyresniųjų klasių moksleiviams šventinis vakaras organizuojamas 20 val. L. Šepkos parke. Čia jaunimui koncertuos grupė „Sintetinė meilė“, vyks diskoteka.