PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Mokslas2024 m. Birželio 7 d. 15:43

Rokiškio pagrindinė mokykla švenčia 10-ąjį gimtadienį: sveikinimai ir linkėjimai pripildė visą „Linkėjimų lagaminą“

Rokiškis

Rokiškio rajono savivaldybės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Rokiškio rajono savivaldybė


303954

Rokiškio pagrindinė mokykla birželio 7 d. sukvietė savo auklėtinius, jų tėvelius, visą personalą bei bičiulius švęsti 10-ojo gimtadienio. Kaip ir priklauso tikrai šventei, svečius pasitiko spalvingi balionai, puošnios gėlės, sveikuolių kokteiliai ir sumuštinukai, o didžiulis tortas nekėlė jokio pavojaus padauginti kalorijų, nes buvo sukurtas iš… audinių.

Prisiminė pradžią

Šventė prasidėjo pirmosios šios mokyklos direktorės Loretos Grochauskienės prisiminimais apie pačią pradžią, kai viskas buvo kuriama iš nieko, o apleistų patalpų lubas teko dažyti patiems. Buvusi direktorė prisiminė pirmąjį šios mokyklos mokinį Aleksą, kuris, pasirodo, šią ugdymo įstaigą lanko iki šiol. L. Grochauskienė pasidžiaugė, kad pirmieji mokiniai, jų tėveliai atėjo pasveikinti mokyklos su gimtadieniui, o dirbti tebeliko daug tų pačių žmonių. Tai, pasak buvusios direktorės, rodo, kad mokykla eina teisinga kryptimi ir palinkėjo šiai ugdymo įstaigai gyvuoti dar ne vieną dešimtmetį.

Sveikinimai ir linkėjimai

Dabar mokyklai vadovaujanti direktorė Renata Andriūnienė vos spėjo priiminėti gėles, dovanas ir sveikinimus.

Pasveikinti visų susirinkusiųjų su gimtadieniu atvyko Rokiškio rajono meras Ramūnas Godeliauskas ir vicemerė Audronė Kaupienė.

Sveikindamas mokyklos bendruomenę su švente, rajono meras pasidžiaugė, kad mokykla auga ne tik skaičiais, bet augina ir čia dirbančiųjų, besimokančiųjų pasitikėjimą, tarpusavio supratimą, bendrystę. Į specialiai parengtą „Linkėjimų lagaminą“ nukeliavo ir rajono vadovų linkėjimas mokyklos bendruomenei toliau auginti bendrystę, atvirumą visiems. Įteikdamas dovanų atvežtus lavinamuosius žaislus, rajono meras R. Godeliauskas atkreipė dėmesį, kad didžiausia dovana ta, kad mokykla išlieka savarankiška, nes dėl Švietimo ir mokslo ministerijos sprendimo buvo iškilusi grėsmė prarasti tokį statusą.

„Tik dėl didžiulio šios mokyklos direktorės Renatos užsidegimo ir darbo mums pavyko mokyklą išsaugoti. Manau, kad antrąjį dešimtmetį mokykla pradeda tikrai sėkmingai – nuo rugsėjo 1-osios persikels į kur kas didesnes, erdvesnes ir geriau įrengtas patalpas. Tad linkiu gyvuoti dar ne vieną dešimtmetį“, – dar vieną linkėjimą į „Linkėjimų lagaminą“ pasiuntė rajono meras.