PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Veidai2024 m. Rugsėjo 20 d. 15:31

Rokiškio ligoninės kolektyvą papildė 4 nauji gydytojai

Rokiškis

R. Keliuotytės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Rokiškio rajono savivaldybė


319702

Pernai į VšĮ Rokiškio ligoninės specialistų gretas įsiliejo 3, o šiais metais – net 4 nauji gydytojai. Atrodytų, kad prisikalbinti jaunus specialistus nėra jau taip sunku, kaip skundžiasi kitos sveikatos įstaigos. Vis dėlto Rokiškio ligoninės direktorius Raimundas Martinėlis pastebi, kad anaiptol. „Tai ilgų pokalbių rezultatas, užtrunka ne vieną mėnesį ir ne du, kol specialistas apsisprendžia – atvyks pas mus dirbti, ar ne. Kartais ilgos derybos baigiasi be rezultatų“, – šypsosi ligoninės direktorius, pristatydamas jaunuosius gydytojus rajono savivaldybės merui Ramūnui Godeliauskui ir vicemerei Audronei Kaupienei.

Šį kartą ligoninė sulaukė ką tik studijas baigusio radiologo Justino Merkio, vidaus ligų gydytojos Agnės Balčiūnaitės, abdominalinės chirurgijos gydytojo Bernardo Soprano ir fizinės medicinos ir reabilitacijos gydytojos Estelos Valeikienės.

Sveikindamas jaunuosius gydytojus, rajono savivaldybės meras R. Godeliauskas pasidžiaugė, kad jie pasirinko Rokiškį ir išreiškė viltį, kad jie mūsų mieste įsikurs ilgam. Meras prisipažino, kad jis pats ne iš Rokiškio, iš Telšių, bet pastebėjo, kad Rokiškio kraštas yra išskirtinis svetingumu, žmonės čia šilti, draugiški.

Mūsų kraštiečiui – pirma darbovietė

Kaip paaiškėjo pokalbio metu, radiologas Justinas Merkys yra iš Rokiškio krašto, kamajiškis. Rokiškio ligoninėje jis pradėjo dirbti prieš mėnesį, ką tik baigęs medicinos studijas. Studijas finansavo Rokiškio ligoninė, todėl pagal sutartį jis du metus turės čia atidirbti. Vis tik gydytojas pripažįsta, kad yra ir kitų motyvų – Rokiškio ligoninėje gydytojams dirbti yra sudarytos puikios sąlygos, kolektyvas geras, be to, jis – iš šio krašto, todėl jaučiasi susijęs ir savas. „Džiaugiuosi ir esu patenkintas, kad dirbu šioje ligoninėje“, – apibendrino jaunasis radiologas.

Planuoja reabilitacijos paslaugų plėtrą

Tuo tarpu fizinės medicinos ir reabilitacijos gydytoja Estela Valeikienė – medicinoje ne naujokė, dirba daugiau kaip dešimtmetį, nuo 2013 metų. Panevėžietė, gyvena Panevėžyje su šeima, augina tris vaikus. O štai Rokiškio ligoninėje – jai kaip tik buvo pirmoji diena. E. Valiekienė sako, kad čia atsidūrė labai paprastai – pamatė darbo skelbimą ir paskambino. „Patiko pasiūlytos darbo sąlygos“, – prisipažįsta gydytoja.

E.Valeikienė į Rokiškio ligoninę važinės iš Panevėžio. „Ten irgi dirbu, bet ne ligoninėje, teikiu ir akupunktūros paslaugas. Labai daug iš Rokiškio žmonių dėl akupunktūros pas mane atvažiuoja. Tikiuosi, kad Rokiškio ligoninėje pavyks praplėsti reabilitacijos paslaugas, gal atsiras akupunktūra ir čia“, – išreiškė viltį gydytoja.

R.Martinėlis patvirtino, kad kalbama apie reabilitacijos paslaugų spektro plėtimą, apie naujas paslaugas – purvo, akupunktūros procedūras, kurias galės čia, vietoje gauti ir mūsų rajono gyventojai. „Šioje srityje norime proveržio, todėl labai džiaugiuosi, kad mūsų su gydytoja planai sutampa“, – sako R. Martinėlis.

Nustebino, kad lengva dirbti su slaugytojomis

Ką tik Rokiškio ligoninėje pradėjusi dirbi vidaus ligų gydytoja Agnė Balčiūnaitė – taip pat panevėžietė, bet sako, kad medicinos studijos, rezidentūra – viskas vyko Kaune. Ten po rezidentūros dar dirbo vienerius metus. „Vis tik Kaune darbo pobūdis nebuvo toks, kokio norėjau po studijų, todėl pradėjau svarstyti galimybę įsikurti kažkur arčiau Panevėžio“, – sako gydytoja, vos prieš gerą savaitę pradėjusi dirbi Rokiškio ligoninėje.

Jaunoji gydytoja norėtų įsikurti Rokiškyje, kol kas planuoja būstą nuomotis, kad nereikėtų važinėti iš Panevėžio.

„Pirmasis įspūdis tikrai neblogas, darbas man čia patinka, ypač neįprasta, kad lengva dirbti su slaugytojomis – jeigu kažko paprašai, čia slaugytojos viską padaro be jokių atsikalbinėjimų. Man net keista po patirties Kaune. Tikiuosi, kad tai nebus laikina“, – pajuokavo A. Balčiūnaitė.

Rokiškyje tikisi įsikurti ilgesniam laikui

Abdominalinės chirurgijos gydytojas Bernardas Sopranas pritarė kolegei, kad didmiesčių ligoninėse visiškai kitokia atmosfera. „Ten turi nuolat kapotis – net su valytojais, kad tave išgirstų. Ten gydytojas yra niekas“, – pastebėjo B. Sopranas.

Kilęs iš Raseinių, B. Sopranas mokslus baigė Kaune. Vedęs, su žmona loriste augina vos kelių mėnesių kūdikį. Žmona planuoja po vaiko priežiūros atostogų taip pat pradėti dirbti Rokiškio ligoninėje. Su ligoninės direktoriumi jau sutarta, kad jai bus suteiktos sąlygos ir atlikti operacijas.

Kadangi panašu, kad Rokiškyje įsikurs ilgesniam laikui, jaunoji gydytojų šeima ieško pastovesnio būsto ir svajoja apie sodybą. „Nei man, nei žmonai miesto nereikia, todėl norėtume įsikurti kur nors nuošaliau“, – sako B. Sopranas, tarp kurio pomėgių, pasirodo, yra ir medžioklė. Šeima turi ir augintinį – retriverį.

Vardindamas motyvus, kurie paskatino rinktis Rokiškį, B. Sopranas sako, kad pasirinkimą lėmė girdėti geri atsiliepimai apie Rokiškio ligoninę, apie kolektyvą ir darbo sąlygas. Rinktis Rokiškį paskatino ir palankios sąlygos auginti vaikus, nes čia nekyla problemų dėl darželio.

Domėjosi galimybėmis sportuoti ir užsiimti menais

Vicemerė A. Kaupienė pasidomėjo, o kas jauniems specialistams mieste būtų aktualu – kokios pramogos, užsiėmimai?

J.Merkys sakė, kad jam aktualu, kada baigsis sporto arenos statybos, nes jis norėtų sportuoti. Meras gydytoją pradžiugino, kad šiais metais turi baigtis arenos statybos darbai, o kitais metais bus perkama visa įranga, todėl atidarymo galima tikėtis jau kitąmet. Patogu bus tai, kad sporto arena bus sujungta su baseinu uždara galerija. A.Balčiūnaitė prisipažino, kad laisvalaikiu mėgsta važinėtis dviračiu, o B. Sopranas pasiteiravo, ar yra Rokiškyje meno mokykla. Meras R. Godeliauskas paaiškino, kad yra Rokiškio jaunimo centras, kur vyksta neformalaus ugdymo užsiėmimai – tapyba, piešimas, keramika, pynimas iš vytelių, taip pat yra Rudolfo Lymano muzikos mokykla, choreografijos mokykla, tad užsiėmimų yra visokių.

Vicemerė A. Kaupienė pastebėjo, kad šalies mastu Rokiškis, kalbant apie neformalaus ugdymo paslaugas, yra įvertintas bene geriausiai.

Tad tiek rajono meras R. Godeliauskas, tiek vicemere A. Kaupienė, ligoninės direktorius R. Martinėlis sakė tikį, kad jaunieji gydytojai Rokiškyje ras ne tik geras darbo sąlygas, bet ir viską, ko reikia kokybiškam gyvenimui.