PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Mokslas2024 m. Rugsėjo 2 d. 20:00

Rimanto Stankevičiaus progimnazija paminėjo 90 - uosius mokslo metus

Marijampolė

Gretos Paulevičiūtės nuotr.

Greta PaulevičiūtėŠaltinis: mmm.lt


316621

Ne visos švietimo įstaigos mokslo ir žinių dieną šventė šiandien. Marijampolės Rimanto Stankevičiaus progimnazija naujųjų mokslo metų šventę, o kartu ir mokyklos 90-mečio jubiliejų minėjo vakar – rugsėjo pirmąją. Mokyklos stadione netrūko įspūdingų pasirodymų, puikios nuotaikos, muzikos ir šokių.

Rimanto Stankevičiaus progimnazija vienintelė Marijampolės savivaldybėje mokslo ir žinių dieną nusprendė paminėti ne šiandien, o vakar – rugsėjo pirmąją. Gausus būrys susirinkusių mokinių, tėvų, mokytojų ir kitų svečių paminėjo ne tik naująją mokslo metų pradžią, bet ir garbingą mokyklos 90 jubiliejų.

„Šie metai mums yra jubiliejiniai. Tuo pačiu rengiant mokyklos jubiliejinę rugsėjo pirmą norėjom pakviesti ir buvusius mokinius. Taigi nesugalvojom nieko geriau, kaip tik daryti šventę tikrąją rugsėjo pirmą – sekmadienį, kuomet gali atvykti ir buvę mokiniai“, – sako Marijampolės Rimanto Stankevičiaus progimnazijos direktorė Asta Skripkienė.

Šventė prasidėjo nuo Šventų Mišių, po kurių mokyklos bendruomenė iškilminga eisena, vedama Marijampolės kultūros centro orkestro, atžygiavo į progimnazijos stadioną, kur vyko Rugsėjo 1-osios šventė.

Renginį atidarė mokyklos vadovė, kuri pasveikino visus susirinkusius ir kartu prisiminė ilgą ir turtingą mokyklos istoriją.

„Šiandieną švenčiam jubiliejų mokyklos, kurios pirmasis istorijos puslapis buvo užrašytas 1934 metais, įkūrus mergaičių gimnaziją. 1940 metais ši gimnazija tapo mišria, o 49 metais visas gimnazijas pervadinant vidurinėmis mokyklomis tapome miesto antrąją vidurine mokykla. 2002 metais mokyklai suteiktas R Stankevičiaus vardas, 2009 metais mokykla, vykdant švietimo reformą, tapo pagrindine, o 2020 metais tapome progimnazija“, – sako progimnazijos vadovė.

Šio jubiliejaus proga renginyje dalyvavo ir mokyklos bendruomenę sveikino savivaldybės meras Povilas Isoda.

„Gerbiama progimnazijos bendruomene, mieli svečiai, brangūs visi susirinkusieji, kurie anksčiau šitoj mokykloj mokėtės ir šiandien jubiliejaus proga vėl lankotės čia, prisimindami savo gražiausias jaunystės dienas. Sveikinu su išties įspūdingu jubiliejumi. Tas mokyklos kelias labai gražiai apšviestas ir spaudoje, ir viešumoje. Tikrai matė ir pastatų ši mokykla, ir vietų įvairių, o dabar po visų klajonių ir iššūkių tvirtai įsikūrė čia – miesto centre. Kasmet vis gražėjanti, tvirtėjanti, auganti ir fiziškai, išoriškai. Svarbiausia - tvirtėjanti bendruomenė, tėvai pasitiki mokytojais, šia mokykla, renkasi ją. Tai viena gausiausių mūsų mokyklų. Turbūt mokyklai nėra jokio kito vertinimo tik, kad tėvai pasitiki, akademiniai rezultatai yra puikūs. Būkit ir toliau šiame kelyje, nesustokit, keiskitės, ieškokit, kaip ir kasmet ieškot vis naujovių, įdomybių įtraukiant vaikus, pažindinant su mokslu. Linkiu, kad jūsų bendruomenė niekad nemažėtų, o tik gausėtų, kad viskas jums sektųsi ir švęskime“, – bendruomenę sveikino Marijampolės savivaldybės meras Povilas Isoda.

Šventėje susirinkę vaikai mokslo metus pasitiko puikiai nusiteikę ir kupini džiugių emocijų. Mokyklos kieme plazdėjo balionai, garsiai skambėjo muzika, netrūko ir įspūdingų mokinių pasirodymų.

Na, o mokyklos vadovė tiek sau, tiek visai mokyklos bendruomenei linki nuoširdaus ir atviro tarpusavio dialogo.

„Šio jubiliejaus proga, kaip ir visomis progomis, palinkėčiau susiklausymo ir susikalbėjimo. O pirmiausia - kalbėjimo, nes kalbantis sprendžiamos problemos, kuriamos naujos idėjos, įgyvendinami projektai ir iššūkiai“, – linki mokyklos direktorė.