PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Liepos 24 d. 13:53

Rietavo savivaldybės atstovai aplankė miestą partnerį Karlshamną

Rietavas

Etaplius.ltŠaltinis: Rietavo savivaldybės inf.


311078

Liepos 17–21 dienomis Rietavo savivaldybės vicemerė Kristina Krasauskienė, vyr. specialistė (jaunimo reikalų koordinatorė) Aušra Mickutė, Rietavo skautų „Vykinto“ draugovės vadovai Nijolė Ruškienė ir Virgilijus Ruškys pabuvojo Karlshamne (Švedija), Rietavo savivaldybės draugystės miesto partnerio festivalyje ,,Baltijos festivalis 2024“. Be rietaviškių, šventėje taip pat svečiavosi Štadė (Vokietija) ir Sopoto (Lenkija) savivaldybių delegacijų atstovai.

Rietavo savivaldybės delegacija dalyvavo Karlshamno miesto mero Magnus Gärdebring ir tarybos narių priėmime, kur pasidalinta gerąja patirtimi ir iššūkiais savivaldybėse, o su Štadė ir Sopoto delegatais aptarta galimo tolimesnio bendradarbiavimo perspektyvos.

Karlshamno šventės svečiai galėjo pamatyti ne tik švedų šokėjų ir muzikantų pasirodymus, bet ir dalyvauti ekskursijoje Eriksbergo laukinės gamtos ir safario parke, pabuvoti unikaliame Karlshamne įkurtame unikalaus Švedijos mokslo centre „Kreativum“, apžiūrėti gražius XVIII a. pirklių ir sandėlių pastatus, taip pat užsukti į miesto muziejų, senąjį punšo fabriką, ir pamatyti Holländarhuset – seniausią miesto pastatą.

Taip pat Rietavo savivaldybės delegacija susitiko ir su Karlshamno skautais „Karlshamns Sjöscoutkår“, kurio metu susipažinti su abiejų miestų skautijos veikla, aptartos jaunimo apsikeitimo galimybės.

Rietavo savivaldybė ir Karlshamno miestas bendradarbiavimo sutartį pasirašė 2019 m. rugsėjo 27 d. Tikimasi, kad ši partnerystė bus tokia pat stipri kaip ir su ilgamečiais Rietavo savivaldybės partneriais iš Saerbecko (Vokietija) ir Gulbenės (Latvija) partneriais, draugystei sujungiančiai skirtingų tautų žmones bendram tikslui – bendrumui, klestėjimui ir santarvei.