PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Jaunimas2024 m. Gegužės 7 d. 16:45

Rietaviškiai pateko į „Skaitymo turnyro“ finalą

Rietavas

Etaplius.ltŠaltinis: Rietavo savivaldybės Irenėjaus Oginskio viešosios bibliotekos inf.


300329

Rietavo savivaldybės Irenėjaus Oginskio viešoji biblioteka kaip partnerė dalyvauja Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos organizuotame projekte „Skaitymo turnyras“.

Skaitymo skatinimo projektas pirmasis Lietuvoje, kuriuo siekiama populiarinti kokybišką, vertingą lietuvių ir užsienio šalių literatūrą, paskatinti paauglius skaityti ir ugdyti jų atidaus skaitymo, kritinio bei analitinio mąstymo, kūrybiškumo, viešojo kalbėjimo ir komandinio darbo įgūdžius. Projekte dalyvauja 5–8 klasių mokiniai iš Šiaulių ir Telšių apskričių.

Paskutinę balandžio mėnesio dieną Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešojoje bibliotekoje įvyko antrasis ir jau paskutinis atrankinis Skaitymo turnyro turas, nulėmęs, kurios stipriausios Šiaulių ir Telšių apskričių moksleivių komandos varžysis Skaitymo turnyro finale.

Antrajame „Skaitymo turnyro“ etape dalyvavo dvi moksleivių komandos iš Rietavo Lauryno Ivinskio gimnazijos: šeštokų komanda „Rietavo knygų graužikai“ ir aštuntokų komanda „Paskaitykim“ (mokinių mokytojos K. Maslauskienė, J. Budginienė, I. Gedmintaitė). Mokiniai atliko „Kahoot“ protmūšio užduotis, atsakinėjo žodžiu į klausimus apie perskaitytas knygas ir stebino komisiją savo apsiskaitymu, įžvalgumu, greita reakcija ir komandiškumu. Rietaviškių komanda „Rietavo knygų graužikai“ tarp 5–6 klasių užėmė II vietą, o tarp 7–8 klasių rietaviškių komanda „Paskaitykim“ užėmė I vietą. Abi komandos pateko į finalą, kuris vyks gegužės 31 d. Iki finalo komandos turi kruopščiai perskaityti dar po 10 knygų, kurias atrinko literatūros ekspertai.


Foto galerija: