PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugsėjo 4 d. 09:26

Rietave vyko pasitarimas su seniūnų seniūnais

Rietavas

Etaplius.ltŠaltinis: Rietavo savivaldybės inf.


316884

Rugsėjo 3 d. vyko pasitarimas su Rietavo savivaldybės administracijos seniūnijų seniūnais. Pasitarime dalyvavo ir Rietavo savivaldybės meras Antanas Černeckis, Savivaldybės administracijos direktorius Vytautas Dičiūnas, kiti Savivaldybės administracijos specialistai.

Pirmiausia seniūnijų seniūnai supažindinti su nuo šios dienos Savivaldybės administracijos patarėjos (parengties pareigūnės) pareigas pradėjusia eiti Egidija Martinkute.

Didžiausias dėmesys pasitarimo metu skirtas kelių priežiūrai ir šiai sričiai skirtoms lėšoms. Savivaldybės meras Antanas Černeckis informavo, kad Savivaldybė iki šių metų pabaigos gaus apie 200 tūkst. Eur pagal Lietuvos Respublikos aplinkos ministerijos 2024 m. birželio 18 d. įsakymą Nr. D1-204 „Dėl 15 procentų privalomųjų atskaitymų nuo pajamų už parduotą žaliavinę medieną ir nenukirstą mišką paskirstymo savivaldybių, kurių teritorijos miškingumas yra didesnis kaip 50 procentų, biudžetus vietinės reikšmės viešųjų kelių priežiūrai ir taisymui (remontui) patvirtinimo“ ir šio įsakymo rugpjūčio 26 d. pakeitimą. Apie 40 tūkst. Eur planuojama skirti Rietavo miesto Pievų gatvės tvarkymui, o likusios lėšos bus paskirstytos atitinkamai seniūnijoms vietinės reikšmės viešųjų kelių priežiūrai ir taisymui (remontui) (Daugėdų seniūnijai planuojama skirti 13 605 Eur, Medingėnų – 14 367 Eur, Rietavo – 65 428 Eur, Rietavo miesto – 71 990 Eur, Tverų – 34 610 Eur).

Seniūnams priminta, kad reikia susitvarkyti kelkraščius, pasirūpinti, kad ant kelių, tiltų netelkšotų vanduo, pasirūpinti eismo saugumu, jei keliuose per posūkius yra krūmų, kurie riboja matomumą. Kalbėta, kad reikia pastatyti trūkstamus kelio ženklus, išblukusius – pakeisti naujais.

Daugėdų seniūnijos seniūnė Asta Globienė išreiškė mintį, kad seniūnijoms reikėtų įsigyti elektros generatorius. Šia idėjai buvo vieningai pritarta. Taip pat nuspręsta nuo šios savaitės seniūnijose įjungti gatvių apšvietimus.


Foto galerija: