PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Sportas2024 m. Rugpjūčio 21 d. 15:51

Rietave vyko lenktynės dviračiais Dianos Žiliūtės taurei laimėti

Rietavas

Etaplius.LTŠaltinis: Rietavo savivaldybė


314891

Rugpjūčio 18 d. Pievų gatvėje, Rietave, prie Dianos Žiliūtės gimtųjų namų sugužėjo dviračių lenktynėms nusiteikę dalyviai. Rietavo savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyr. specialistas (sportui) Mantas Vaičekauskas padėkojo Dianos Žiliūtės mamai Galinai Žilienei už ilgametę draugystę ir prisidėjimą organizuojant šį renginį.

Lenktynių trasą 8 amžiaus grupėse išbandė net 68 dalyviai. Džiugu, kad į renginį įsitraukia vis daugiau šeimų. Šiemet pagerintas ir trasos rekordas, kurį pagerino Mantas Kėbla. Pirmą kartą trasa įveikta greičiau nei per 5 minutes (4 min. 53 sek.).

Amžiaus grupėje iki 5 metų dalyvavo rekordinis mažųjų dviratininkų skaičius – 12 (mažiausiems buvo vos 2 metukai). Trasą sėkmingai įveikė: Ajus Astijus ir Gustas Mykolas Bernotai, Faustas Medeika, Rokas Siautilas, Benediktas Krasauskas, Žygimantas Grikšas, Adelė Jonušaitė, Ula Budreckytė, Domantas Budreckis, Einius Budreckis, Kasparas Vaičiakauskas, Leonas Krajinas.

6–8 metų amžiaus grupėje 3 prizine vieta džiaugėsi Amelija Sadauskytė ir Adas Vaičekauskas, 2 vieta – Šarlotė Poškutė ir Rokas Vasiliauskas, 1 vieta – Elise Perier ir Herkus Bružinskis.

9–11 metų amžiaus grupėje 3 vietą užėmė Greta Judeikytė ir Lukas Lygnugaris, 2 vietą – Paulina Maulaitė ir Kajus Dargevičius, 1 vietą – Ugnė Astrauskaitė ir Benas Vasiliauskas.

12–14 metų amžiaus grupėje 3 vieta atiteko Viktorijai Perier ir Simui Liobikui, 2 vieta – Irmantei Mėčiutei ir Giriui Bružinskiui, 1 vieta – Austėjai Sakalauskytei ir Kajui Poškui.

15–17 metų amžiaus grupėje 1 vietomis džiaugėsi Ines Perier ir Tomas Sakalauskas.

18–34 metų amžiaus grupėje 3 vieta atiteko Renatai Medeikienei ir Juliui Pužauskui, 2 vieta – Ramintai Vasiliauskienei ir Eimantui Budreckiui, 1 vieta – Monikai Mišeikytei ir Ramūnui Staniui.

35–49 metų amžiaus grupėje 3 vietą iškovojo Gintaras Stanys, 2 vietą – Aušra Važinskienė ir Mindaugas Jokšas, 1 vietą Laima Ciparytė ir Mantas Kėbla.

50 metų ir vyresnių amžiaus grupėje 3 vieta džiaugėsi Jean Louis Perier, 2 vieta – Saulius Žilius, 1 vieta – Rožė Stanienė ir Jonas Mišeikis.

Nugalėtojai ir prizininkai apdovanoti Rietavo savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus bei Dianos Žiliūtės įsteigtais prizais. Apdovanoti ir greičiausi (Mantas Kėbla ir Monika Mišeikytė), vyriausi (Rožė Stanienė ir Saulius Žilius), jauniausi (Kasparas Vaičiakauskas, Gustas Mykolas Bernotas, Einius Budreckis, Ula Budreckytė ir Adelė Jonušaitė) dalyviai.