PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Jaunimas2024 m. Rugsėjo 3 d. 15:20

Rietave nuaidėjo Mokslo ir žinių šventė

Rietavas

/ Rietavo savivaldybė

EtapliusŠaltinis: Rietavo savivaldybė


316797

Rugsėjo 2-osios rytą, nešini gražiausiais gėlių žiedais, gatves užplūdo moksleiviai. Ryte Rietavo Lauryno Ivinskio gimnazijos bendruomenė rinkosi prie Rietavo Šv. arkangelo Mykolo bažnyčios. Po Šv. Mišių visi išsirikiavo eisenai ir žengė link ugdymo įstaigos, kurioje iškilmingai paskelbta mokslo metų pradžia.

Pakėlus Lietuvos Respublikos vėliavą sugiedota Tautiška giesmė. Gimnazijos direktorė Alma Lengvenienė sveikino mokinius grįžusius į savo klases, o pirmokėlius – tik dabar pradėjus 12-ą metų truksiančią mokslo ir žinių kelionę. Su naujais mokslo metais sveikino ir Rietavo savivaldybės meras Antanas Černeckis. „Rankose rudeninės puokštės, o veiduose dar tebešviečia vasariškos šypsenos. Pailsėję grįžtate į mokyklinius suolus ir pradėsite arba tęsite šių mokslo metų knygos rašymą. Linkiu, kad kiekvienas puslapis būtų šviesus ir nuotaikingas. Visą mokyklos bendruomenę sveikindamas su naujais mokslo metais linkiu kūrybinės energijos ir stiprybės“, – linkėjo Savivaldybės meras. Prie sveikinimų prisidėjo ir Rietavo savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Jolanta Grevienė, Rietavo Oginskių kultūros istorijos muziejaus direktorius Vytas Rutkauskas. Išklausius visų palinkėjimų mokiniai išsiskirstė po klases, kuriose jų laukė pirmosios pamokos su klasių vadovais.

Iš viso Rietavo Lauryno Ivinskio gimnazijoje šiemet mokysis 702 mokiniai – 60 priešmokyklinukų, 57 pirmokai ir 33 dvyliktokai. Visi mokiniai bus mokomi pagal atnaujintas programas, III gimn. klasių mokiniai laikys VBE pirmąsias dalis, gimnazijoje pagerinta IT bazė. Gimnazijos bendruomenė kartu su Telšių rajono mokyklomis įgyvendins TŪM (tūkstantmečio mokyklų) programą – mokiniai turės daug įvairių ir naujų veiklų.

Mokslo ir žinių dieną šventė ir Rietavo sav. Tverų gimnazija. Visa gimnazijos bendruomenė rinkosi į Šv. Mišias Tverų Švč. Mergelės Marijos Apsilankymo bažnyčioje. Gimnazijos bendruomenę sveikino Rietavo sav. Tverų gimnazijos direktorė Gitana Kužmarskytė, Rietavo savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Agnė Uogienė, Tverų seniūnijos seniūnas Antanas Zalepūgas, Tverų parapijos klebonas Aivaras Pudžiuvelis. Gimnazijos pirmokėliams įteikta dovana – stalo žaidimas „Apjok Lietuvą“. Apdovanoti šie gimnazijos bendruomenės nariai – Andrius Černeckis (išdirbęs 15 metų), Elena Jurkuvienė (išdirbusi 40 metų), Aldona Kuzminskienė (išdirbusi 25 metus), Romualdas Porucius (išdirbęs 10 metų), Robertas Vičius (išdirbęs 10 metų).

Šiais metais Rietavo sav. Tverų gimnazijoje ugdysis 174 mokiniai. Tveruose kelionę į mokslo ir žinių pasaulį pradėjo 17 ikimokyklinukų, 12 pirmokų ir 14 dvyliktokų.

Rugsėjo 1-ąją minėjo ir Rietavo lopšelio-darželio bendruomenė. Šiemet lopšelį-darželį lankys 194 vaikai, veiks 4 lopšelio ir 8 darželio grupės. Mažuosius Rietavo savivaldybės gyventojus sveikino Rietavo lopšelio-darželio direktorė Stefa Steponavičiutė, Rietavo savivaldybės meras Antanas Černeckis, Rietavo savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Jolanta Grevienė, Rietavo Oginskių kultūros istorijos muziejaus direktorius Vytas Rutkauskas. Palinkėjus vaikučiams įdomių, aktyvių ir gerų ateinančių metų, jie dainavo, šoko ir žaidė linksmiausius žaidimus su šventės viešnia – Kake Make.

Rietavo Mykolo Kleopo Oginskio meno mokykloje šiais metais ugdysis 141 mokinys. Šiuos mokslo metus pradėjo 24 nauji mokiniai (įstoję į muzikos programas), pasikeitimų mokytojų kolektyve neįvyko.