PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Gegužės 7 d. 14:16

Rietave lankėsi „Išmanusis miestas X“ komanda

Rietavas

Etaplius.ltŠaltinis: Rietavo savivaldybės inf.


300291

Rietavo savivaldybėje lankėsi „Išmanusis miestas X“ komanda.

„Išmanusis miestas X“ projektas kasmet kuria platformą, kurioje susitinka Lietuvos savivaldybės ir geriausi architektūros, urbanistikos, inžinerijos, statybos profesionalai bei jaunieji, aukštosiose mokslo įstaigose besimokantys studentai. Dalyviai pateikia idėjas ir projektus, atitinkančius projekte dalyvaujančių savivaldybių poreikius bei lūkesčius.

Susitikimo metu pristatyti 2 skirtingi projektai, kaip būtų galima pertvarkyti VšĮ „Veiklus Rietavas“ teritoriją. Papasakota, kaip būtų galima pastatus pilnai renovuoti, perplanuoti erdves, pritaikant dalį patalpų ir erdvių verslų kūrimuisi ir gyventojų užimtumui. Sukurti šiuolaikiškas erdves tiek lauke, tiek pastatų viduje, taikant universalius dizaino principus.

Susitikime dalyvavo Rietavo savivaldybės meras Antanas Černeckis, vicemerė Kristina Krasauskienė, Administracijos direktorius Vytautas Dičiūnas, Administracijos specialistai. Savivaldybės meras papasakojo svečiams apie Rietavą ir jo istoriją, kuo šis miestas yra žymus ir išskirtinis.


Foto galerija: