PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Birželio 14 d. 18:39

Rietave buvo minima Gedulo ir vilties diena

Rietavas

Rietavo savivaldybės nuotr.

EtapliusŠaltinis: Rietavo savivaldybė


304866

Birželio 14 d. Rietave buvo minima Gedulo ir vilties diena. Minėjimas prasidėjo nuo atminimo žvakių uždegimo Rietavo tremtinių ir partizanų memorialuose.

Vėliau buvo aukojamos Šv. Mišios Rietavo Šv. arkangelo Mykolo bažnyčioje, po kurių surengta rimties eisena iš Laisvės aikštės į Rietavo dvaro sodybą dalyvaujant Rietavo šauliams ir Rietavo Lauryno Ivinskio gimnazijos moksleiviams. Prie koplytstulpio pagerbtas už Lietuvos laivę žuvusių Rietavo krašto žmonių atminimas, sutelkiantį žodį tarė ir savo mintimis pasidalino Rietavo savivaldybės meras Antanas Černeckis ir Rietavo Oginskių kultūros istorijos muziejaus direktorius Vytas Rutkauskas.

Minėjimas tęsėsi Rietavo kraštiečio Petro Turskio dokumentinės instaliacijos „Tremtys, rezistencija ir egzistencija“ pristatymu oficinos laikrodžio bokšte.

Rietavo Oginskių kultūros istorijos muziejuje vyko Antano Ruškio 100-ųjų gimimo metinių paminėjimas ir ekspozicijos „Tūkstantmečio Lietuva“ pristatymas, kurioje – unikali ir daugiau kaip 150 drožinių turinti kolekcija. Muziejuje taip pat vyko prof. dr. Rasos Čepaitienės knygos „Post-sovietinis tranzitas“ sutiktuvės. Ši knyga – tai unikalus žvilgsnis ir kelionė per buvusias Sovietų Sąjungos respublikas.


Foto galerija: