Aktualu | 7 MIN.

Restorano apžvalga: „Pachamama Dinner Club”

Meniu.lt Meniu.lt
2018 m. spalio 25 d. 13:15
3bba7da00e120a0b24d1b2b0e2fb662a74bffa94.jpeg

Mistiški raštai, kvapai ir spalvos, užburiantys ritmai ir skonių įvairovė. Magiška atmosfera nukelia į Peru, tačiau čia pat, Vilniuje, Šv. Jurgio bažnyčios bokšto fone. Anksčiau gyvavusio miestiečių pamėgto socialinio klubo „Studio 9“ buvusiose patalpose. Šiandieną čia įsikūrusiame unikalaus dinner clubkoncepto restorane „Pachamama Dinner Club” kviečiama atrasti ir degustuoti virtuvės šefų kuriamus Peru skonius.

Ko gero, mažai kam žinoma, tačiau būtent ši valstybė jau kelerius metus iš eilės pelno pasaulyje geriausios kulinarinės krypties statusą. Pachamama – vaisingumo deivė, nuo kurios priklausė siaučiančios stichijos ir žemės dovanos. Nuo seno tikėta, kad deivė Pachamama rūpinosi žeme ir jos vaisiais. Unikalaus restorano koncepto dinner club tikslas – nepamirštami gastronominiai potyriai ir šokiai deivės namuose.

Įžengus pro deivės namų duris pasitinka smulkiais akmenimis grįstas koridoriaus skliautas ir egzotiškas, tačiau neįkyrus smilkalų kvapas. Pakilus laipteliais ir praėjus praskleistas užuolaidas, pastatytas ženklas prašo luktelėti personalo. Minutę belaukiant dairomės po aplinką – priešais mus ryškiai apšviestas, bambukais nuo lubų nukabintas baras, kairėje atvira virtuvė bei šalimais sustatyti ir klientų apsėsti staliukai. Priėjusi padavėja pasiteirauja, ar buvome rezervavę vietą vakarui ir palydi mus į už stumdomų durų įrengtą salę, kuri nuo pagrindinės gali būti atskiriama užvėrus duris. Čia pat ir didžėjaus pultas – tai tik įrodo, kad restoranas neapsiriboja tiekiamais pietumis ar vakarienėmis – čia jos virsta į naktines linksmybes.

Nesidomėjusius Perujietiškos virtuvės gėrybėmis, restorano meniu stebina jame pateikiamais nežinomų reikšmių patiekalų pavadinimais. Tačiau maloni padavėja paaiškina, kad seviche (liet. sevičė) – šviežios, žaliosios citrinos sultyse marinuotos, žalios žuvies užkandis; tiraditos – geriau pažįstamas kaip carpaccio (liet. karpačas; žalios mėsos ar žuvies užkandis); anticucho – mėsos iešmeliai; chaufas – kepintų ryžių patiekalas, kurio ingredientai įprastai yra daržovės, kiaušiniai, paukštiena (daugeliui geriau pažįstamas kaip wok keptuvėje gaminamas patiekalas).

Vakarienės pasirinkimas rizikingas – degustuoti renkamės labai skirtingus patiekalus: džiūvėsėliuose apkeptus kalmarus, skrudintas saldžiasias bulvytes su rūkytu sūriu, sevičė asorti, jautienos tataki, tuno risotto, desertuichurros bei atsigerti Pachamama kokteilį, baltojo vyno taurę.

Džiūvėsėliuose apkepti kalmarai patiekiami kartu su šviežiais jalapeno pipirais ir chipotle padažu, tad bendras skonis kiek aštrokas, tačiau visuomet galima tiesiog nusirinkti pipiriukus ir bus kur kas švelniau. Kalmarų žiedai net neprimena parduotuvėje galimų įsigyti – jie iš išorės traškūs, viduje minkšti, neperkepę, puošti daigais, pridedama laimo skiltelė.

Sevičė dubenėlis įtaisytas į kitą, ledo kupiną, dubenėlį. Šiame šviežios žalios žuvies patiekale galima rasti tokius ingredientus kaip menkė, lašiša, aštuonkojis, granatai, kukurūzai, raudonieji svogūnai, saldžiosios bulvės. Visi ingredientai gausiai užlieti žaliosios citrinos sultimis – išvaizda primena šaltą jūros gėrybių sriubą. Intensyvus žuvies skonis byloja apie patiekalo ingredientų šviežumą ir kokybę. Nors patiekalo dubenėlis nėra mažas, tačiau vargu ar nuo jo pasisotinsite, greičiau padegustuosite ir ateičiai žinosite, iš ko pagamintas ir kokio skonio yra vienas kultinių Peru patiekalų.

Saldžiosios bulvytės šiek tiek paskrudintos, jaučiu lengvą šoninės skonį, kurį apgaulingai suteikia rūkytas sūris. Bulvytės traškios, ant viršaus papildomai pabarstyta sūrio. Jos puikiai tinka prie rūgštaus sevičė skonio. O smagu ir tiesiog pakramsnoti.

Jautienos tataki patiekiamas kartu su gruzdintais enoki grybais, avokado kremu, Ponzu padažu, imbieru, tempura ir juodųjų česnakų traškučiais. Nors termiškai neapdorotos mėsos nesu linkus valgyti, tačiau surizikavusi nenusiviliu. Mėsa itin plonai išpjauta, minkštos, purios konsistencijos. Švelnaus skonio mėsai gardžiai imponuoja sultenė, ridikėliai ir enoki grybai.

Enoki grybai – natūraliai Japonijoje ir Kinijoje, vieno-dviejų laipsnių temperatūroje augantys grybai. Grybai pasižymi šiek tiek saldžiu, lengvu skoniu. Patiekalas pagardintas citrininio skonio sojų padažo giminaičio Ponzu padažu, kuris suklaidina savo kvapu – buvau įsitikinusi, kad patiekalas aplietas raudonuoju vynu, tačiau tai buvo juo kvepianti viena iš japonų virtuvės vertybių – Ponzu padažas.

Pagrindiniam vakaro patiekalui, pasikliaudami padavėjos rekomendacija, pasirenkame tuno daugiaryžį (risotto) su trumais. Daugiaryžio viršuje – pora lengvai apkepto tuno gabalėlių, pora šparaginių brokolių, šalimais ant grotelių kepti grybai. Ryžiai sūroki, tačiau puikiai dera su švelnia tuno mėsos tekstūra ir traškiais šparaginiais brokoliais. Patiekalas mums itin patiko, tad drąsiai rekomenduojame jį išmėginti.

Degustuojant ir mėgaujantis maistu apžvelgiame ir stilingą interjerą. Pastebime, kad šioje, privatesnėje restorano dalyje, į kurią buvome palydėti, stalai paserviruoti bei puošti gyvomis gėlėmis – kuriamas įspūdis, kad svečiai čia labai laukiami, o tai malonu. Salės erdvėje išdėstyti minkštasuoliai leidžia džiaugtis gyvenimu bei deivės gėrybėmis ir su didesne kompanija. Dinamiškais raštais marginti kilimai, rankų darbo šviestuvai, kabančios sapnų gaudyklės bei unikalumo, gyvumo erdvei suteikiančios medžių šakos. Prie stilingo interjero puikiai parinkta muzika, kelianti norą restorane apsilankyti savaitės pabaigoje, kuomet svečiai dar labiau atsipalaiduoja ir pamiršta visus darbus.

Churros – ispaniškosios kilmės pailgos formos spurgos, įprastai valgomos su karštuoju šokoladu. Vakarienių klube churros desertas patiekiamas su aviečių šerbetu, keliomis aviečių uogomis, spragsinčiais saldainiais ir karameliniu padažu. Šerbetas gaivaus lengvo aviečių skonio, churros šilti, o spragsintys saldainiai suteikė desertui žasmingumo. Patiekta kaip ir dailiai, kaip ir ne visai – reikėtų padirbėti su pačiomis spurgomis, jų forma.

Vakarienės metu ragavome ir Pachamama kokteilį. Šis sumaišytas iš dviejų rūšių romo, pasiflorų tyrė, Madagaskaro vanilės sirupo, žaliosios citrinos sulčių bei perujietiškojo geltonojo čili pipiro. Kokteilis stiprus ir egzotiško skonio, jo patiekimas leidžia dar labiau įsijausti į visą restorano kuriamą nuotaiką.

Vakarienių klubas kviečia pažinti įvairius Peru virtuvės skonius, kurių pagrindas – deivės Pachamamos dovanos, kurias ji dovanoja, o restorano įkūrėjai žada laiką stabdančias vakarienes, kurios išaugs į vakaro linksmybes.

Skaičiai: Džiūvėsėliuose apkepti kalmarai €6,5 + Skrudintos saldžiosios bulvytės su rūkytu sūriu €5 + Sevičė asorti €11 + Jautienos tataki €12 + Tuno risotto €21 + Churros €6 + Pachamama kokteilis €8,8 + Taurė sauso Zonin Prosecco €4 = €74,30.

Interjeras: Stilingas, papildytas autentiškumą kuriančiomis medžio, įvairių raštų detalėmis. Įėjus patenkama į pagrindinę restorano erdvę, per kurią galima pasiekti privatesnę, puikiai pritaikytą didesnėms kompanijoms. Taip pat galima pasirinkti minkštasuolius prie panoraminių langų ar šiltuoju sezono metu erdvią terasą šalia Vilniaus Šventojo Jurgio bažnyčios. Skamba atpalaiduojančios, tačiau tuo pačiu ir užvedančios house muzikos ritmai. Vertinu 5/5.

Aptarnavimas: Personalo pradžioje teko kiek luktelėti, tačiau pasitikta maloniai. Vakaro metu padavėja buvo dėmesinga. Atkreipėme dėmesį, kad vandens stiklinės pripildytos vandeniu buvo tik įpusėjus antrąjį patiekalą, žvakė ant staliuko ne tik kad nebuvo uždegta, tačiau padavėja ją išvis nusinešė – tai pasirodė keista. 4/5.

Maistas: Unikalaus koncepto senomis perujietiškomis maisto kultūros tradicijomis paremta virtuvė supažindina su kultiniais Peru virtuvės patiekalais. Gardžiausias patiekalas, vienareikšmiškai, mums buvo tuno risotto su trumais. Sevičė patiekalo įdomus patiekimas, o jautienos tataki nustebino skonių įvairove – 5/5.

Bendras įvertinimas: 5/5.


Pakruojis
Pakruojo rajono gyventojai, pasiruoškite: autobusų grafikai skirsis švenčių dienomis
Pakruojo rajono savivaldybė praneša apie viešojo transporto grafiko pasikeitimus šventiniu laikotarpiu.
Aktualijos | 2 MIN.
0
Lietuva
Lietuva
Besiruošiant 14-ajam Dakarui „Gurtam TOYOTA GAZOO Racing Baltics“ komandą Vilniaus bazėje aplankė Kuldaras Sikkas. Buvęs Benedikto Vanago navigatorius pernai patyrė stuburo traumą, kuri apvertė jo gyvenimą aukštyn kojomis.
Sportas | 4 MIN.
0
Gruodžio 18-oji – Tarptautinė migrantų diena; Arabų kalbos diena.
Lietuva | 4 MIN.
0
Pasaulis
Joniškis
Slovakijos ministro pirmininko Roberto Fico lėktuvas buvo smarkiai apgadintas Briuselio oro uoste.
Pasaulis | 2 MIN.
3
Gruodžio 19 d. nuo 12.00 val. Valstybinių miškų urėdijos miškininkai Joniškyje, adresu Žemaičių g. 14A (aikštėje prie miesto Kalėdų eglės) gražiausioms metų šventėms besiruošiantiems gyventojams dovanos eglių ir pušų šakas. Šiemet eglių ir pušų šakos bus dalijamos 59 Lietuvos vietose.
Kalėdų gidas | 3 MIN.
0


Vyriausybė pripažino žemės ir maisto ūkį nacionaliniam saugumui svarbia sritimi. Toks sektoriaus pripažinimas leis kurti ir palaikyti atsparią bei savarankišką šalies apsirūpinimo maistu sistemą.
Žemės ūkio ministerijos naujienos | 3 MIN.
1
Europos Komisijos (EK) pristatytas pasiūlymas dėl ilgalaikio Europos Sąjungos (ES) biudžeto 2028–2034 metams kelia daug rimtų klausimų. Ypač dėl to, kad žemės ūkio, kaimo plėtros ir žuvininkystės finansavimas mažėtų apie 20 proc. (palyginti su 2021-2027 metų laikotarpiu) ir dėl numatomo steigti naujo fondo.
Žemės ūkio ministerijos naujienos | 6 MIN.
1

Lietuva
Lietuva
Konkurencijos taryba nustatė, jog dvi įmonių grupės, prieš kelerius metus švietimo įstaigoms siūliusios skirtingus elektroninius dienynus ir kelias skaitmenines mokymosi platformas, sudarė kartelį ir pasidalijo šias verslo sritis, kad išvengtų tarpusavio konkurencijos.
Lietuva | 4 MIN.
2
Nacionalinis kraujo centras (NKC) pastebi, kad prieš didžiąsias metų šventes, gruodžio mėnesį, suaktyvėja nuolatinių ir pirmą kartą kraują dovanojančių donorų aktyvumas. Tam, kad pirmasis apsilankymas kraujo donorystės centre donorui būtų sklandus, primenama, kodėl pirmakarčiams donorams būtina sugrįžti pakartotinai po kelių mėnesių. To nepadarius, dalies kraujo komponentų panaudojimas atidedamas, ir donoro auka gali tapti nepilnavertė. Skaičiuojama, kad per 2024 m. daugiau nei 7,1 tūkst. gyventojų pirmą kartą aukojo kraujo ir tapo donorais.
Lietuva | 5 MIN.
0

Šiauliai
Radviliškis
Praėjusią savaitę, ketvirtadienį, posėdžiavusi Šiaulių miesto savivaldybės taryba nusprendė netenkinti prašymo sumažinti valstybinės žemės nuomos mokestį vaistinei „Valerijonas“. Siūlyta lengvata būtų sumažinusi mokėtiną sumą beveik 700 eurų, tačiau sprendimui pritarta nebuvo.
Politika | 4 MIN.
1
Gruodžio 11 dieną Pociūnų bendruomenės namuose surengtas Radviliškio rajono savivaldybės vadovų susitikimas su vietos gyventojais. Tai buvo gyvas, dalykiškas ir pagarbus pokalbis apie tai, kas žmonėms svarbiausia – susisiekimą, vaikų saugumą, gyvenamosios aplinkos tvarkymą ir bendruomenės ateitį.
Politika | 4 MIN.
0

Kelių eismo taisyklės (KET) sukurtos ne tik eismui reguliuoti, bet ir saugumui užtikrinti. Kai kuriems eismo dalyviams atrodo, kad laikytis visų taisyklių nėra būtina, tačiau toks požiūris yra klaidingas ir pavojingas. Net menkiausias taisyklių nepaisymas gali turėti skaudžių, o kartais ir tragiškų pasekmių.
Saugi kelionė – bendras tikslas | 5 MIN.
0
Kelionė automobiliu – tai ne tik transporto priemonės vairavimas, bet ir emocinis iššūkis vairuotojui. Daugeliui kelią apkartina stresas, kuris iš dalies kyla ne dėl išorinių veiksnių, o dėl prasto pasiruošimo kelionei. Kruopštus kelionės planavimas leidžia sumažinti įtampą ir išvengti rizikos kelyje.
Saugi kelionė – bendras tikslas | 5 MIN.
0

Pasaulis
Pasaulis
Slovakijos ministro pirmininko Roberto Fico lėktuvas buvo smarkiai apgadintas Briuselio oro uoste.
Pasaulis | 2 MIN.
3
JAV Kongresas trečiadienį patvirtino gynybos biudžetą, į kurį įtraukta 400 mln. dolerių metinė pagalba Ukrainai ateinantiems dvejiems metams.
Pasaulis | 2 MIN.
0


Šiauliai
Pakruojis
Pastebėję, jog Šiaulių miesto įmonėms trūksta aiškumo apie jų vaidmenį galimų ekstremaliųjų situacijų metu, Šiaulių prekybos, pramonės ir amatų rūmai, Pramonės komiteto iniciatyva (pirmininkas Rolandas Gabrielaitis, UAB „Bodesa“ prezidentas), gruodžio 5 dieną pakvietė verslo atstovus į informacinį susitikimą su Šiaulių miesto savivaldybės Civilinės saugos ir mobilizacijos specialistais tema „Pasiruošimas ekstremaliosioms situacijoms: ką privalo žinoti įmonės“.
Verslas | 4 MIN.
0
Su Pakruojo rajono savivaldybės vadovais – meru Sauliumi Margiu, vicemere Simona Lipskyte, administracijos direktore Aušra Dveliene ir savivaldybės skyrių vedėjais susitiko UAB „Milsa“ generalinis direktorius Mantas Makulavičius, vykdantysis direktorius Mindaugas Verbickas, AB „Klovainių skalda“ gen. Direktorius Gediminas Mozūras, projektų ir inovacijų direktorius Imantas Kuncevičius, UAB „Eksplosita“ verslo plėtros direktorius Vaidas Zubavičius.
Verslas | 2 MIN.
0

Radviliškis
Šiauliai
Trečiadienį į policijos pareigūnus kreipėsi Radviliškio rajono gyventojas, kuris suprato, kad nukentėjo nuo sukčių. Vyras neteko nemenkos pinigų sumos.
Kriminalai | 2 MIN.
0
Vakar Šiauliuose pareigūnams įkliuvo neblaivi vairuotoja, praneša teisėsauga.
Kriminalai | 2 MIN.
0


Akmenė
Šiauliai
Pirmadienį policija sulaikė Akmenės rajone girtą automobilį vairavusį vyrą.
Gatvė | 2 MIN.
0
Gatvė | 2 MIN.
0
Trakai
Vilnius
Trečiadienio rytą Trakų rajone susidūrė du lengvieji automobiliai, vieno jų vairuotojas dėl patirtų sužalojimų neišgyveno.
Gatvė | 2 MIN.
0
Policija surado vairuotoją, kuris, kaip įtariama, pirmadienį Vilniaus rajone partrenkė ir mirtinai sužalojo pėsčiąją. Vairuotojas iš eismo įvykio vietos pasišalino, tačiau po dienos buvo rastas.
Gatvė | 3 MIN.
0

Šiauliai
Radviliškis
Tvirtos vertybės, nuoseklumas ir ilgalaikis įsipareigojimas sporto bendruomenei atnešė apčiuopiamų rezultatų. „MV GROUP Production“ valdoma „Gubernijos“ gamykla, daugelį metų kryptingai remianti įvairias sporto komandas ir iniciatyvas Šiauliuose bei visoje Lietuvoje, buvo įvertinta reikšmingu apdovanojimu. Lietuvos sporto vadybos apdovanojimuose „Gubernija“ pripažinta Metų sporto rėmėja.
Sportas | 4 MIN.
0
Gruodžio 11–14 dienomis, Kosove, Prištinos mieste, vyko Europos jaunimo tekvondo čempionatas, į kurį atvyko virš 500 kovotojų iš visos Europos.
Sportas | 2 MIN.
0


Radviliškis
Šiauliai
Gruodžio 10 d. Šeduvos globos namų Polekėlės padalinyje svečiavosi Radviliškio viešosios bibliotekos darbuotojų komanda. Globos namų gyventojams buvo organizuotos šventinės edukacijos, užsimezgė nauja draugystė.
Kultūra | 2 MIN.
0
Gruodžio 16 d. Šiaulių kultūros centro Rėkyvos kultūros namų Koncertų salėje pristatyta choreografinė kalėdinė pasaka „Visatos didybė“. Jaunieji Šiaulių kultūros centro choreografijos studijos „Impresija“ šokėjai (meno vad. Inga Širvienė) žiūrovams parengė šventinę programą, kurioje susipynė šokis, muzika ir šviesa.Organizatorius – Šiaulių kultūros centras.
Kultūra | 3 MIN.
0
Šiauliai
Kelmė
Jau ne pirmus metus šiauliečiai, regiono gyventojai ir net žinomi Lietuvos influenceriai šeštadieniais ir sekmadieniais keliauja į gyvenvietę greta Šiaulių. Aukštelkėje veikia bagažinių turgus, kuris čia privilioja tiek pardavėjų ir pirkėjų, kad sunku rasti vietą automobiliui. Viena iš „bagažinturgio“ įkūrėjų yra Gabrielė Nemunytė.
Veidai | 5 MIN.
0
Gruodžio 15 d. vykusiame proginiame susitikime su savivaldybių Socialinės paramos skyrių vadovais, Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Jūratė Zailskienė pasveikino bendruomenėms itin svarbų darbą kasdien atliekančius specialistus.
Veidai | 2 MIN.
0


Lietuva
Lietuva
Lietuvoje savarankiškai dirbančių asmenų skaičiui viršijus 300 tūkst., vis daugiau kalbama ir apie jų poreikį įsigyti nekilnojamojo turto. Kelias iki nuosavo būsto savarankiškai dirbantiesiems gali būti sudėtingesnis. Finansų įstaigos, vertindamos laisvai samdomų specialistų ar smulkiųjų verslininkų paraiškas, taiko griežtesnius kriterijus, todėl norint gauti paskolą būtina kruopščiai pasiruošti, rašoma banko „Bigbank“ pranešime žiniasklaidai.
Namai | 5 MIN.
0
Šiandien vos keliais paspaudimais telefono ekrane technologijos tvarko namus, reguliuoja šildymą ir apšvietimą bei apsiperka. Inovacijos ir dirbtinis intelektas yra integruojamas net į buitinės technikos prietaisus, pavyzdžiui, šaldytuvus. Technologinės naujovės leidžia palengvinti jų priežiūrą, su kuria susiję nemažai mitų. Kokie jie ir ar juose yra bent krislas tiesos?
Namai | 5 MIN.
0

Lietuva
Šiauliai
Drąsos kino ir teatro aktorei Eglei Jackaitei tikrai netrūksta, tad nenuostabu, kad ji ryžtasi atviram pokalbiui laidoje „Nuogas pokalbis su Danieliumi Bunkumi“.
Veidai | 4 MIN.
0
Jau ne pirmus metus šiauliečiai, regiono gyventojai ir net žinomi Lietuvos influenceriai šeštadieniais ir sekmadieniais keliauja į gyvenvietę greta Šiaulių. Aukštelkėje veikia bagažinių turgus, kuris čia privilioja tiek pardavėjų ir pirkėjų, kad sunku rasti vietą automobiliui. Viena iš „bagažinturgio“ įkūrėjų yra Gabrielė Nemunytė.
Veidai | 5 MIN.
0


Lietuva
Lietuva
Atlikėja Paulina Paukštaitytė kartu su vienu ryškiausių jaunosios kartos atlikėjų Adomu Vyšniausku pristato naują bendrą kūrinį „Pažįstamas jausmas“.
Laisvalaikis | 3 MIN.
0
Gruodžio 18-oji – Tarptautinė migrantų diena; Arabų kalbos diena.
Horoskopai | 4 MIN.
0


Lietuva
Lietuva
Gruodžio 18-oji – Tarptautinė migrantų diena; Arabų kalbos diena.
Horoskopai | 4 MIN.
0
Kiekvieni metai moko mus kažko svarbaus – kartais tai pamoka, kurią išmokstame lengvai, o kartais – per iššūkius ir netikėtumus. Žvaigždės siunčia signalus, kurie padeda geriau suprasti, ką svarbiausia įsisavinti per ateinančius 12 mėnesių. Štai kokias pamokas šiemet jūsų Zodiako ženklui buvo paruošusios žvaigždės. Ar ko nors išmokote?
Horoskopai | 3 MIN.
0

Lietuva
Lietuva
Šventiniu laikotarpiu tautiečių širdyse ir lėkštėse silkė užima garbingą vietą. Ji patiekiama su „patalais“, svogūnais, morkomis, grybais ar net razinomis – tikra klasika, be kurios sunku įsivaizduoti Kūčių stalą. Tačiau ši nedidelė, nebrangi ir ištisus metus prieinama žuvis – kur kas daugiau nei mūsų virtuvės pažiba. Lietuviškas prekybos tinklas „Maxima“ primena, kad silkė yra itin mėgstama ir kitų tautų virtuvėse, o jos maistinė vertė neretai lenkia net kur kas brangesnes žuvis.
Virtuvė | 5 MIN.
0
Šventiniam laikotarpiui desertų studijos „Macaroom“ konditerės Giedrė Pečenkienė ir Jovita Morkūnaitė siūlo alternatyvą įprastiems ir visiems jau puikiai pažįstamiems imbieriniams sausainiams. Nors speculoos sausainių pavadinimas skamba neįprastai, tai įdomesnė imbierinių sausainių versija, kurią kiekvienas labai nesudėtingai pasigamins namuose.
Virtuvė | 3 MIN.
0