Aktualu | 6 MIN.

Restorano apžvalga: „Le BonJour”

Meniu.lt Meniu.lt
2018 m. liepos 20 d. 10:15
20180530-203111-min.jpg

Jeigu jums užduotų klausimą: „Kuri šalis jums asocijuojasi su elegancija, rafinuotumu ir lengvu Provanso dvelksmu?”, ką atsakytumėte? Esu tikra, kad daugumai galvoje šmėstelėtų Prancūzijos vardas.

Autentišku stiliumi alsuojantis restoranas „Le BonJour” kviečia pasimėgauti klasikiniais prancūziškais patiekalais ir savo svečius sutinka svetingai – su prancūziškuoju „Laba diena” – „Le BonJour”. Restorano atstovų teigimu, ši vieta sukurta iš meilės prancūzų maistui ir kultūrai. Žadama, kad paskanavus prancūziškos svogūnų sriubos, burnoje tirpstančio Foie gras ir nepakartojamo deserto Tarte tatin, restorano svečiams nereikės net keliauti į Prancūziją – visa prancūziškos kulinarijos elegancija yra Vilniaus širdyje – Gedimino prospekte.

Restoranas išsidėstęs per tris aukštus – cokoliniame aukšte įrengta atskira salė, puikiai tinkanti organizuojamiems seminarams, susitikimams ar šventėms, pirmajame – neįpareigojantis bistro, antrajame šviesaus kolorito nišomis perskirtos Židinio bei Piano salės ir prancūziškai jaukus balkonėlis, kuriame taip pat galima mėgautis maistu ir stebėti pulsuojančio miesto vaizdus. Apsilankymo metu oras puikus, tad pasirenkame prisėsti prie stalelio restorano prieigoje.

Meniu tinkamas įvairių skonių mėgėjams. Galima rinktis iš 8 užkandžių, poros sriubų, 4 salotų, 6 pagrindinių patiekalų bei 9 desertų. Čia ruošiami verslo pietūs, šeštadienio vėlyvieji pusryčiai, o atsižvelgus į sezoną ir jo puikiausią derlių, kartą per mėnesį atnaujinamas restorano meniu. Vakarienę pradedame užkandžiais: užkepta žuvimi su obuoliais ir kokoso pienu (€7) bei keptomis jūros šukutėmis su mėtų-žirnelių musu (€8). Negalime neparagauti paties restorano rekomenduojamos prancūziškos svogūnų sriubos (€4), pagrindiniam patiekalui išsirenkame jautienos steiką su pastarnokų piurė (€18) ir, žinoma, kaip prancūzai dieną pradeda saldžiai, taip mes šiandieną ją pabaigsime – kartu su špinatų ir mėlynių desertu, kuris nėra įtrauktas į meniu (€3).

Priėmusi užsakymą padavėja nuolat prieidavo papildyti grafiną bei mūsų taures lediniu vandeniu. Malonu, kad restoranas juo vaišina – vandenį neskubėdami gurkšnojame, kol laukiame savo gėrimų ir maisto – jų laukti teko ilgai, o tai nėra malonu. Tačiau nepykome, nes ledinis vanduo karštą vakarą maloniai gaivino.

Užkandis (užkepta žuvis) veikiau primena pagrindinį patiekalą, kadangi porcija pasirodė gan didelė. Užkandyje naudojamas otas, patiekiamas kartu su porais, obuoliais, brokoliais – visa tai apklota kokosų pieno, grietinėlės, kietojo sūrio ir pastarnokų piurė patalu. Skamba skaniai, bet, nors prancūzai – be galo rafinuota tauta ir maisto patiekimui turėtų būti skiriamas itin didelis dėmesys, tačiau vizualiai užkandis neatrodė labai estetiškai. Patiekalo indo krašteliai apterlioti padažu (o gal riebalais?), storo padažo sluoksnio viduryje krūvon sudėti brokoliai. Visa tai, tarsi bandant pataisyti vaizdą, apibarstyta jaunais brokolių daigais. Nors kokosų pieną mėgstu, tačiau patiekale padažo man buvo per daug – jis nustelbė oto bei kitų ingredientų skonį.

Keptų jūros šukučių užkandis atrodo kur kas vaizdingiau: lėkštę puošia sodrios spalvos mėtų-žirnelių musas, apkeptos cukinijos, ryškiaspalvės morkos bei pomidorai. Patiekiami trys švelnios tekstūros moliuskai. Taip, šukutės – dvigeldis moliuskas, maistine reikšme lyginamas su austrėmis, šių moliuskų gausu Atlanto vandenyne bei Viduržemio jūroje. Valgoma jūrų šukutės dalis yra vadinama riešutu. Gaila, kad padavėjos pasiteiravus, kas yra šukutės, ji tegalėjo nerūpestingai atsakyti: ,,nežinau”. Mums labiau patiko kitų patiekalo ingredientų, nei paties šukutės riešuto, skonis – jose skonio pritrūko.

Prancūzišką svogūnų sriubą ragauju pirmąjį kartą. Svogūnų nemėgstu, tačiau smalsumo vedina noriu pamėginti. Pirmoji mintis pamačius patiekalą prieš save – sriuba ne veltui vadinama svogūnų sriuba – rodos, kad joje daugiau nieko kito ir nėra, išskyrus svogūnus ir sūrį. Patiko tai, kad nėra juntamas specifinis svogūnų skonis ir kvapas. Apskritai sriuba patiko – ji skani ir soti, tačiau nepasirodė tokia, dėl kurios norėtųsi grįžti.

Jautienos steiko su pastarnokų piurė patiekalą sudaro brandintos jautienos filė, pastarnokų tyrė, špinatai, batatų traškučiai bei raudonojo vyno padažas. Prieš tai buvo pasiteirauta, kokio paruošimo lygio norėtumėme – kaip paruoštos mėsos norėjome, tokią ir gavome. Vizualiai patiekalas atrodė dailiai – ant steiko kaip karūna uždėti batatų traškučiai, šalimais – pastarnokų piurė juosta. Mėsa minkšta, kone tirpstanti burnoje, švelnus padažas puikiai imponuoja pastarosios skoniui.

Renkantis pyragą buvo pasiūlyti du variantai, kurių nėra meniu: morkų bei špinatų su mėlynėmis pyragai – pasirenkame špinatų/mėlynių. Prieš akis žalias biskvitas, užklotas kreminiu mėlynių sluoksniu. Gabalėlį puošia kelios mėlynių uogelės bei šalimais braškių skonio padažas. Pyragas gražus akiai, skonis lengvas ir gardus.

Restorane galima ne tik papietauti ar pavakarieniauti – čia organizuojami vėlyvieji savaitgalio pusryčiai, degustacinės vakarienės, naujų desertų ragavimo, gyvos muzikos vakarai bei įvairios asmeninės šventės. Pasiteiraukite personalo apie patiekalus, kurių nėra meniu. Gali būti, kad liksite maloniai nustebę.

Skaičiai: Užkepta žuvis su obuoliais ir kokoso pienu €7 + Keptos jūros šukutės su mėtų-žirnelių musu €8 + Prancūziška svogūnų sriuba €4 + Jautienos steikas su pastarnokų piurė €18 + Špinatų ir mėlynių desertas €3 + Šviežios greipfrutų sultys €3,5 + Šviežios apelsinų sultys €3 + Stalo vanduo (nemokamai) = €45,50.

Interjeras: Šviesaus kolorito interjeras, kelios restorano salės ir erdvėje tvyrantis lengvas Provanso dvelksmas. Norint pasimėgauti gražiu oru galima prisėsti balkonėlyje arba restorano prieigoje. Paprasta, nepretenzinga ir jauku. Vertinu 3/5.

Aptarnavimas: Užsisakius jautienos steiką padavėja pasiteiravo apie mėsos iškepimo lygį, prieidavo papildyti taures stalo vandeniu. Personalas malonus, tačiau uždavus klausimą apie patiekalą net nesistengė į jį atsakyti – 3/5.

Maistas: Nors maisto kurį laiką teko palaukti, tačiau porcijos nemažos. Vienas ragautų užkandžių (užkepta žuvis) nustebino porcijos dydžiu – patiekalas veikiau priskiriamas pagrindiniam patiekalui, ne užkandžiui, tad nepersistenkite užsisakydami, jei nesate labai alkani. Labiausiai patikęs patiekalas – jautienos steikas su pastarnokų piurė – įsiminė kone tirpstanti burnoje mėsos tekstūra bei estetiškas patiekimas. Kiti patiekalai nepasirodė įsimintini nei savo skoniu, nei patiekimu – 3/5.

Bendras įvertinimas: 3/5.


Šiauliai
Šiaulių arenai reikalingas remontas toliau atidėliojamas
Norint užtikrinti sklandų ir saugų 2007 metais atidarytos Šiaulių arenos funkcionavimą, reikia atlikti tam tikrus remonto darbus, tvarkyti šaldymo-vėdinimo, priešgaisrinės saugos, apšvietimo sistemas. Savivaldybės administracijos direktorius Antanas Bartulis, spaudos konferencijos metu pristatė dėl kokių darbų yra kilę teisiniai ginčai ir kokia situacija yra šiuo metu.
Aktualijos | 4 MIN.
0
Lietuva
Lietuva
Blusos – ne tik nemalonus, bet ir pavojingas parazitas, kurį galima parsinešti ne tik iš gamtos ar turėjus kontaktą su gyvūnais, bet ir iš laiptinės, viešojo transporto ar net rūsių, o namuose jos yra aktyvios visus metus. Šie smulkūs kraujasiurbiai į namus patenka nepastebimai, o atsikratyti jų – kur kas sunkiau nei išvengti.
Sveikata | 5 MIN.
0
Gruodžio 15-oji – Tarptautinė arbatos diena; Lietuvos teismų diena.
Horoskopai | 5 MIN.
0
Lietuva
Šiauliai
Eurovizijos organizatoriai pirmadienį pranešė, kad kitais metais Vienoje vyksiančiame dainų konkurse varžysis maždaug 35 šalys, nepaisant to, kad penkios šalys visgi boikotuoja Izraelio dalyvavimą šiame prašmatniame kasmetiniame renginyje.
Laisvalaikis | 3 MIN.
0
Įvairių Lietuvos muzikinių projektų dalyvis ir finalistas Deividas Valma laidoje „Ką klausai“ papasakos ne tik apie tai, kaip dalyvavimas „X faktoriuje“, „Lietuvos balse“ ir kituose muzikiniuose gali pakeisti atlikėjo gyvenimą, tačiau pasidalins ir skaudžia patirtimi. Vaikinas užsimins, kad einant į tokius projektus, svarbu suprasti ir priimti vieną esminę sąlygą.
Laisvalaikis | 3 MIN.
1


Vyriausybė pripažino žemės ir maisto ūkį nacionaliniam saugumui svarbia sritimi. Toks sektoriaus pripažinimas leis kurti ir palaikyti atsparią bei savarankišką šalies apsirūpinimo maistu sistemą.
Žemės ūkio ministerijos naujienos | 3 MIN.
1
Europos Komisijos (EK) pristatytas pasiūlymas dėl ilgalaikio Europos Sąjungos (ES) biudžeto 2028–2034 metams kelia daug rimtų klausimų. Ypač dėl to, kad žemės ūkio, kaimo plėtros ir žuvininkystės finansavimas mažėtų apie 20 proc. (palyginti su 2021-2027 metų laikotarpiu) ir dėl numatomo steigti naujo fondo.
Žemės ūkio ministerijos naujienos | 6 MIN.
1

Lietuva
Lietuva
Nuo kitų metų „Regitros“ padaliniuose keisis darbo laikas. Visi padaliniai dirbs nuo pirmadienio iki penktadienio, o didžiuosiuose šalies miestuose jų darbo laikas bus ilginamas iki 18.30 val.
Lietuva | 2 MIN.
0
Nuo to, kad perpylus kraują ne tik donoras, bet ir recipientas bus vakcinuotas, iki to, kad pasiskiepijus nuo gripo kraujo negalima aukoti net keletą dienų. Tokie ir panašūs mitai bei klaidinga informacija kelia sumaištį visuomenėje kiekvienų metų rudens ir žiemos sezoną, kai pradedama aktyviai skiepytis gripo bei COVID-19 vakcinomis. Tad Nacionalinio kraujo centro (NKC) direktorius Daumantas Gutauskas šalies gyventojus skatina nepasiduoti dezinformacijai. Realybė – kur kas paprastesnė: po daugumos vakcinų kraujo aukoti galima jau kitą dieną, o paaukotas kraujas recipientui vakcinos jokiu būdu perduoti negali.
Lietuva | 5 MIN.
0

Radviliškis
Šiauliai
Gruodžio 11 dieną Pociūnų bendruomenės namuose surengtas Radviliškio rajono savivaldybės vadovų susitikimas su vietos gyventojais. Tai buvo gyvas, dalykiškas ir pagarbus pokalbis apie tai, kas žmonėms svarbiausia – susisiekimą, vaikų saugumą, gyvenamosios aplinkos tvarkymą ir bendruomenės ateitį.
Politika | 4 MIN.
0
Šiaulių miesto savivaldybės tarybos narių balsavimas buvo paskutinis žingsnis dėl ugdymo aplinkos mokesčio išlaikymo didinimo Šiaulių mieste ikimokyklinį ir priešmokyklinį ugdymą gaunantiems vaikams. Ir politikai buvo vieningi. Tėvams pinigines teks ploninti jau nuo Naujųjų, nes sprendimo projektas įsigalios nuo sausio 1 dienos. Vaikų vasaros atostogas taip pat teks planuoti atsakingiau. Ikimokyklinį ir priešmokyklinį ugdymą teikiančios švietimo įstaigos iš anksto neatostogausiančių vaikų tėvų reikalaus avansinio mokesčio.
Politika | 5 MIN.
0

Kelių eismo taisyklės (KET) sukurtos ne tik eismui reguliuoti, bet ir saugumui užtikrinti. Kai kuriems eismo dalyviams atrodo, kad laikytis visų taisyklių nėra būtina, tačiau toks požiūris yra klaidingas ir pavojingas. Net menkiausias taisyklių nepaisymas gali turėti skaudžių, o kartais ir tragiškų pasekmių.
Saugi kelionė – bendras tikslas | 5 MIN.
0
Kelionė automobiliu – tai ne tik transporto priemonės vairavimas, bet ir emocinis iššūkis vairuotojui. Daugeliui kelią apkartina stresas, kuris iš dalies kyla ne dėl išorinių veiksnių, o dėl prasto pasiruošimo kelionei. Kruopštus kelionės planavimas leidžia sumažinti įtampą ir išvengti rizikos kelyje.
Saugi kelionė – bendras tikslas | 5 MIN.
0

Pasaulis
Pasaulis
Los Andželo policija tiria Holivudo žvaigždės Robo Reinerio ir jo žmonos mirtį kaip „galimą žmogžudystę“, o tuo tarpu dėl režisieriaus, sukūrusio tokius hitus kaip „Kai Haris sutiko Salę“, mirties pradėjo plūsti užuojautos.
Pasaulis | 3 MIN.
1
Baltarusijos protestų lyderė Marija Kalesnikava, sekmadienį kalbėdamasi su žurnalistais, pareiškė, kad nieko nesigaili, – tokie jos žodžiai nuskambėjo po to, kai, tarpininkaujant Jungtinėms Valstijoms, ji buvo netikėtai išlaisvinta.
Pasaulis | 3 MIN.
2


Šiauliai
Pakruojis
Pastebėję, jog Šiaulių miesto įmonėms trūksta aiškumo apie jų vaidmenį galimų ekstremaliųjų situacijų metu, Šiaulių prekybos, pramonės ir amatų rūmai, Pramonės komiteto iniciatyva (pirmininkas Rolandas Gabrielaitis, UAB „Bodesa“ prezidentas), gruodžio 5 dieną pakvietė verslo atstovus į informacinį susitikimą su Šiaulių miesto savivaldybės Civilinės saugos ir mobilizacijos specialistais tema „Pasiruošimas ekstremaliosioms situacijoms: ką privalo žinoti įmonės“.
Verslas | 4 MIN.
0
Su Pakruojo rajono savivaldybės vadovais – meru Sauliumi Margiu, vicemere Simona Lipskyte, administracijos direktore Aušra Dveliene ir savivaldybės skyrių vedėjais susitiko UAB „Milsa“ generalinis direktorius Mantas Makulavičius, vykdantysis direktorius Mindaugas Verbickas, AB „Klovainių skalda“ gen. Direktorius Gediminas Mozūras, projektų ir inovacijų direktorius Imantas Kuncevičius, UAB „Eksplosita“ verslo plėtros direktorius Vaidas Zubavičius.
Verslas | 2 MIN.
0

Šiauliai
Kelmė
Sekmadienio naktį Šiauliuose siautėjo neblaivus vyras.
Kriminalai | 2 MIN.
0
2025 m. gruodžio 10 d. apie 13.30 val. Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelmės rajono pareigūnai Kelmėje, S. Šilingo g., pastebėjo moterį, kurios elgesys sukėlė įtarimų. Moteris rankoje gabeno kartoninę dėžutę, kurią patikrinus rasti septyni paketai su, įtariama, narkotinėmis (psichotropinėmis) medžiagomis.
Kriminalai | 2 MIN.
0
Šiauliai
Šiauliuose rastas žmogaus kūnas
Kriminalai | 2 MIN.
0
Klaipėda
Gargžduose galimai nežinomu ginklu sužeistas vyras
Kriminalai | 2 MIN.
0
Panevėžys
Panevėžyje į ligoninę paguldyti alkoholiu apsinuodiję nepilnamečiai
Kriminalai | 2 MIN.
0


Šiauliai
Šiauliai
Spindulio gatvėje oficialiai baigti rangos darbai. Čia iš esmės sutvarkyta važiuojamoji dalis: atnaujinta 660 m asfalto dangos kartu su nuovažomis.
Gatvė | 2 MIN.
1
Šiaulių rajone ketvirtadienio vakarą įvyko eismo įvykis, kurio metu, pirminiais duomenimis, vienas automobilis trenkėsi į kito galą. Vieno iš vairavusių asmenų sveikatos būklę medikai vertino ligoninėje.
Gatvė | 2 MIN.
0
Kaunas
Lietuva
Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas pranešė, kad vakar, gruodžio 11 d., Kaune parblokštos dvi pėsčiosios.
Gatvė | 2 MIN.
0
Kasdien pravažiuojame dešimtis ar net šimtus kilometrų ir dažnas įsitikinęs – vairuoju atsargiai, man nieko nenutiks. Tačiau statistika kalba kitaip: kelių eismo įvykiai įvyksta per sekundę, o jų pasekmės gali būti gerokai skaudesnės, nei tikėtasi. Ne vienas vairuotojas pripažįsta, kad tik po pirmo rimtesnio incidento suprato, jog automobilio draudimas nėra formalumas, o reali finansinė pagalba, galinti apsaugoti nuo tūkstantinių nuostolių. Tokiais atvejais ypač vertinama, kai sprendimus galima priimti greitai – čia į pagalbą ateina ir Perlo draudimas, leidžiantis apsidrausti per kelias minutes.
Gatvė | 3 MIN.
0

Radviliškis
Radviliškis
2025 metų lapkričio 24–30 dienomis Santjage (Čilė) vyko Pietų Amerikos lengvosios atletikos meistrų čempionatas. Šiame čempionate dalyvavo sporto klubo „Salikalnis“ pirmininkė Genovaitė Kazlauskienė. Ji dalyvavo dvejose rungtyse (W75 gr.) ir laimėjo du aukso medalius.
Sportas | 2 MIN.
0
Antradienio vakarą Radviliškio sporto arenoje tvyrojo ypatinga atmosfera: FSK „Radviliškis“ žaidė paskutines šių metų rungtynes namuose.
Sportas | 3 MIN.
0


Šiauliai
Šiauliai
Mokslinio tyrimo idėja – tirti miesto žaliųjų erdvių ekosisteminių paslaugų bendrakūros fenomeną taikant gyvosios laboratorijos (angl. Living Lab) metodologiją tvaresniems miesto žaliųjų erdvių vystymo sprendimams. Šiaulių akademijos socialinių ir gamtos mokslų tyrėjų grupė kartu su studentais ieško efektyvių būdų suderinti suinteresuotųjų pusių poreikius svarstant apie Šiaulių miesto žaliųjų erdvių ekosistemines paslaugas. Šis tyrimas padės priimti tvaresnius sprendimus kuriant ir vystant miesto žaliąsias erdves.
Mokslas | 2 MIN.
0
Rūta Balsė – muzikos pedagogė, neformalaus švietimo mokytoja-ekspertė. Rūta jau 25 metus vadovauja vaikų muzikos studijai „En den du“ ir 10 metų yra moterų ansamblio „Gegužė“ vadovė. Pas moterį mokėsi ne vienas ne tik Šiaulių, bet ir viso rajono vaikas, ugdė meilę muzikai, lavino savo talentą.
Veidai | 4 MIN.
0
Šiauliai
Šiauliai
„Čia ateina tie, kurie mato širdimi“, – sako Dovilė Jakimavičienė, „Oh yes I do“ ir „Gražūs dalykai“ įkūrėja. Šiaulietės parduotuvė-studija siūlo įvairias dovanų idėjas ir aksesuarus šventėms.
Veidai | 2 MIN.
0
Gruodžio 19 d. 18.30 val. Šiaulių kultūros centras kviečia visus susiburti Prisikėlimo aikštėje ir pasinerti į jaukią, šventinę nuotaiką – čia vyks Kalėdinių giesmių vakaras.
Kultūra | 2 MIN.
1


Lietuva
Lietuva
Lietuvoje savarankiškai dirbančių asmenų skaičiui viršijus 300 tūkst., vis daugiau kalbama ir apie jų poreikį įsigyti nekilnojamojo turto. Kelias iki nuosavo būsto savarankiškai dirbantiesiems gali būti sudėtingesnis. Finansų įstaigos, vertindamos laisvai samdomų specialistų ar smulkiųjų verslininkų paraiškas, taiko griežtesnius kriterijus, todėl norint gauti paskolą būtina kruopščiai pasiruošti, rašoma banko „Bigbank“ pranešime žiniasklaidai.
Namai | 5 MIN.
0
Šiandien vos keliais paspaudimais telefono ekrane technologijos tvarko namus, reguliuoja šildymą ir apšvietimą bei apsiperka. Inovacijos ir dirbtinis intelektas yra integruojamas net į buitinės technikos prietaisus, pavyzdžiui, šaldytuvus. Technologinės naujovės leidžia palengvinti jų priežiūrą, su kuria susiję nemažai mitų. Kokie jie ir ar juose yra bent krislas tiesos?
Namai | 5 MIN.
0

Šiauliai
Šiauliai
Rūta Balsė – muzikos pedagogė, neformalaus švietimo mokytoja-ekspertė. Rūta jau 25 metus vadovauja vaikų muzikos studijai „En den du“ ir 10 metų yra moterų ansamblio „Gegužė“ vadovė. Pas moterį mokėsi ne vienas ne tik Šiaulių, bet ir viso rajono vaikas, ugdė meilę muzikai, lavino savo talentą.
Veidai | 4 MIN.
0
„Čia ateina tie, kurie mato širdimi“, – sako Dovilė Jakimavičienė, „Oh yes I do“ ir „Gražūs dalykai“ įkūrėja. Šiaulietės parduotuvė-studija siūlo įvairias dovanų idėjas ir aksesuarus šventėms.
Veidai | 2 MIN.
0


Lietuva
Lietuva
Eurovizijos organizatoriai pirmadienį pranešė, kad kitais metais Vienoje vyksiančiame dainų konkurse varžysis maždaug 35 šalys, nepaisant to, kad penkios šalys visgi boikotuoja Izraelio dalyvavimą šiame prašmatniame kasmetiniame renginyje.
Laisvalaikis | 3 MIN.
0
Gruodžio 15-oji – Tarptautinė arbatos diena; Lietuvos teismų diena.
Horoskopai | 5 MIN.
0


Lietuva
Lietuva
Gruodžio 15-oji – Tarptautinė arbatos diena; Lietuvos teismų diena.
Horoskopai | 5 MIN.
0
Gruodžio 15–21 d. – gali vyrauti įtampa ir netikėtų posūkių laikotarpis.
Horoskopai | 8 MIN.
0

Lietuva
Lietuva
Šventiniu laikotarpiu tautiečių širdyse ir lėkštėse silkė užima garbingą vietą. Ji patiekiama su „patalais“, svogūnais, morkomis, grybais ar net razinomis – tikra klasika, be kurios sunku įsivaizduoti Kūčių stalą. Tačiau ši nedidelė, nebrangi ir ištisus metus prieinama žuvis – kur kas daugiau nei mūsų virtuvės pažiba. Lietuviškas prekybos tinklas „Maxima“ primena, kad silkė yra itin mėgstama ir kitų tautų virtuvėse, o jos maistinė vertė neretai lenkia net kur kas brangesnes žuvis.
Virtuvė | 5 MIN.
0
Šventiniam laikotarpiui desertų studijos „Macaroom“ konditerės Giedrė Pečenkienė ir Jovita Morkūnaitė siūlo alternatyvą įprastiems ir visiems jau puikiai pažįstamiems imbieriniams sausainiams. Nors speculoos sausainių pavadinimas skamba neįprastai, tai įdomesnė imbierinių sausainių versija, kurią kiekvienas labai nesudėtingai pasigamins namuose.
Virtuvė | 3 MIN.
0