Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Meniu.lt Meniu.ltŠaltinis: Etaplius.lt
Mes picoms irgi neabejingi, nustebinome patys save, kad tik išgirdę pakankamai daug teigiamų atsiliepimų apie Kauno miegamajame rajone esančią piceriją „Keturi šimtai laipsnių“, išdrįsome ją aplankyti. Kuršių g.35, Šilainiuose, buvusios aludės patalpose įsikūrusi picerija savo istoriją pasakoja jau daugiau nei metus. Įžengus [...]
Mados tendencijos yra lyg šiltas pavasario vėjas – juo pasidžiaugiame lygiai 10 pirmų minučių. Kiek ilgiau – galbūt visą sezoną- mėgaujamės naujo kirpimo paltu. Maisto mados – užtrunka dar ilgiau, kartais skaičiuoja net 5 metų sukaktis. Nepaisant laiko skirtumų tendencijos yra trumpalaikis dalykas ir ta žinome visi. Kai kurie laikini vėjai virsta klasika ir patiekalus, galime lyginti su maža juoda suknele. Taip nutiko picoms - žinoma, valgant jų daug, gali pamiršti „little black dress“, bet kažkada vertintos tik kaip greito maisto gaminys, dabar jos džiūgauja populiarumu visose šalyse.
Mes picoms irgi neabejingi, nustebinome patys save, kad tik išgirdę pakankamai daug teigiamų atsiliepimų apie Kauno miegamajame rajone esančią piceriją „Keturi šimtai laipsnių“, išdrįsome ją aplankyti. Kuršių g.35, Šilainiuose, buvusios aludės patalpose įsikūrusi picerija savo istoriją pasakoja jau daugiau nei metus. Įžengus į dviejų aukštų jaukų pastatą mus pasitinka didžiausias restorano pasididžiavimas – viena iš nedaugelio Lietuvoje sumūrytų krosnių. O tai puikus ženklas, jog girdėtos pagyros, bus ne veltui.
Įsitaisome antrame aukšte (kaip visados išsirinkę geriausią stebėjimo vietą) – nepretenzingas ir jaukus interjeras, viliojantys kvapai skatina analizuoti meniu. Jį sudaro net 73 patiekalai, žinoma, didžioji dalis priklauso picoms. Taip pat galima paskanauti užkandžių, sriubų, salotų, makaronų, griliaus patiekalų (jie kepami Monolith griliuje), desertų. Vaikams skirtas atskiras meniu. Kaip ir priklauso picerijoje – išsirenkame picas. Jos kepamos krosnyje, kūrenant ąžuolo malkomis. Kepimo procesas trunka tik 90 sekundžių 400 laipsnių ar didesniame karštyje (net nespėjus paklausti, išaiškėja šio restorano pavadinimo prasmė).
Pirmasis patiekalas - pica Panchetta (6,90 eur) . Jos sudedamosios dalys mocarela sūris, rūkyta šoninė, mėlynasis svogūnas. Neapolietišką picą galima pažinti iš lengvai traškių iškilusių picos kraštelių, sodriai raudono pomidoro padažo, kurio rūgštelė persipina su burnoje tirpstančios kreminės mocarelos skoniu, ir švelniu kartumu, atsirandančio dėl paskrudusio picos pado. Vien berašant atsiminimus – seilė tįsta prisiminus picos sultingumą ir riebumą (gerąją prasme). Kaip papasakoja padavėja gamybai naudojami tik itališki 00 miltai, specialiai picoms skirti ir tinkami vartoti veganams.
Antroji - pica Pesto con parma (8,90 eur) gardinta pesto padažu (pagaminto iš bazilikų,riešutų, alyvuogių aliejaus,permazano sūrio ir česnako) mocarela sūriu, vytintu kiaulienos kumpiu, parmezanu, šviežiais vyšniniais pomidoriukais. Kiekviena pica taip pat yra gardinama ypač tyru alyvuogių aliejumi, todėl tradicinius picerijose pateikiamus padažus – galime pamiršti. Ši patiekalą lengviausiai apibūdintų žodis – turtingas. Dar galima būtų pridėti sotus, tirpstantis burnoje ir subalansuotas. Beje, prie kiekvienos picos galima pasirinkti ne tik buivolės ar karvės pieno (mocarelos), bet ir veganišką sūrį –džiugu, jog restoranas atsižvelgia į visų poreikius.
Pradėję savo potyrius lyginti su mados tendencijomis, jomis norisi ir užbaigti – geros kolekcijos nepamirštamos metų metus, o „must have“ (privalu turėti) dažnai spintose nugula ne vienam dešimtmečiui. Taip yra ir su picomis, jas esame pamilę praktiškai visi ir kokybiškos vietos senaties termino neturi. Mūsų aplankytai picerijai pritaikytume ir dar vieną mados frazę –„ less is more“ (mažiau yra daugiau) – skonis priklauso nuo kokybiškų ingredientų, o ne nuo didelio kiekio pagardų. Keturiuose šimtuose laipsniuose kaitinsimės dar ne kartą!
Sąskaita :
Pica Panchetta (6,90 eur) +pica Pesto con parma (8,90 eur) + Coca cola 3 vnt (4,20 eur)+ Kava latte (2,00 ) = 22 eurai.
Už kokybiškas, sočias ir tikrai labai skanias picas manome, kad sumokėjome, tiek, kiek jos ir buvo vertos. Kainos labai priimtinos.
Vertinimo skalė:
Interjeras : 5/5. Įvertinant tai, kad esame picerijoje, o ne centre įsikūrusiame restorane, interjeras puikus – nuosaikus, nepretenzingas, patogus mėgautis patiekalais.
Aptarnavimas : 5/5. Maloni padavėja, puikiai išmananti, tai kas gaminama restorane.
Maistas : 5/5. Kodėl? Skaityti aukščiau.
Vidutinis įvertinimas : 5/5.