PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Pasaulis2024 m. Spalio 4 d. 08:36

Respublikonė L. Cheney dalyvavo K. Harris rinkiminiame mitinge Viskonsine

Pasaulis

L. Cheney. Youtube stop kadras.

Živilė AleškaitienėŠaltinis: ELTA


321996

Demokratų kandidatė į JAV prezidentus Kamala Harris ketvirtadienį į savo rinkimą kampaniją įtraukė Liz Cheney – įtakingą respublikoną ir Donaldo Trumpo priešininkę, paraginusią amerikiečius atmesti buvusio prezidento „amoralų žiaurumą“ ir išrinkti jo varžovę.

Prie viceprezidentės K. Harris ant scenos svyruojančioje Viskonsino valstijoje prisijungė buvusi kongresmenė, konservatyvaus buvusio viceprezidento Dicko Cheney duktė, prašiusi nuosaikių pažiūrų respublikonų ir nepartinių asmenų iškelti patriotizmą aukščiau už partiškumą.

Likus vos 33 dienoms iki neeilinės 2024 metų kampanijos pabaigos, K. Harris „perima lyderio poziciją kritiniu mūsų tautos istorijos momentu“, – sakė L. Cheney miniai Ripone, simbolinėje vietoje, kur 1854 metais gimė Respublikonų partija.

„Prašau jūsų suprasti tiesą, atmesti Donaldo Trumpo amoralų žiaurumą. Ir prašau padėti mums išrinkti Kamalą Harris prezidente“, – sakė ji, sulaukdama garsių šūksnių ir skanduočių „Ačiū, Liz!“

Pavadinusi L. Cheney „tikra patriote“, K. Harris padėkojo respublikonei už drąsą ir „ryžtą kalbėti tiesą“.

Kelios valandos iki jųdviejų pasirodymo scenoje D. Trumpas mitingavo pas šalininkus kitoje įtemptos kovos vietoje – Vidurio Vakarų regione, Mičigane, kur jis kartojo melagingus teiginius apie rinkimų klastojimą, sukėlusį kruviną smurtą.

„2016 metais mums puikiai sekėsi – daug žmonių to nežino. 2020 metais mums sekėsi daug geriau – mes laimėjome. Mes laimėjome, mes tikrai laimėjome. Tai buvo suklastoti rinkimai“, – taip apie savo pralaimėjimą septyniais milijonais balsų Joe Bidenui sakė D. Trumpas, kartodamas jau pažįstamą dainelę.

D. Trumpas skleidė jau paneigtas sąmokslo teorijas apie sukčiavimą per 2020 metų rinkimus dar prieš jiems įvykstant, pateikė ir kitų akivaizdžiai melagingų teiginių.

Jis ne kartą klaidino savo auditoriją dėl J. Bideno administracijos atsako į mirtiną uraganą, nusiaubusį šalies pietryčius, pateikė neteisingą migrantų nusikalstamumo statistiką ir išreiškė abejones dėl K. Harris ir dviejų aukšto rango demokratų įstatymų leidėjų psichinės sveikatos.

Buvusi realybės šou žvaigždė kalbėjo Rūdžių juostos valstijos – Mičigano – Sagino apygardoje, kur jis 2016 metais laimėjo, o 2020-aisiais nedidele persvara pralaimėjo J. Bidenui.

Mičigano, Viskonsino ir Pensilvanijos Rūdžių juostos valstijos yra tarp septynių svyruojančių valstijų, kuriose, kaip tikimasi, bus nulemti iki skausmo įtemptų 2024 metų rinkimų rezultatai. Keliose valstijose jau prasidėjo išankstinis balsavimas.