PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Liepos 15 d. 11:52

Respublikiniam priklausomybės ligų centrui vadovaus A. Širvinskienė

Lietuva

Martyno Ambrazo nuotr.

ELTAŠaltinis: ELTA


309468

Respublikiniam priklausomybės ligų centrui (RPLC) nuo rugpjūčio vadovaus Aušra Širvinskienė, laimėjusi Sveikatos apsaugos ministerijos gegužės mėnesį skelbtą konkursą. Ji pakeis iki šiol pareigas ėjusį dr. Emilį Subatą.

„Iš naujosios vadovės, kuri yra savo srities profesionalė, tikiuosi ne tik lyderystės vystant RPLC tinklą, pritraukiant ir ugdant specialistus, bet ir perkeliant gydymo naujoves į kitas šalies gydymo įstaigas, o taip pat įžvalgų ir pasiūlymų kaip taikyti rezultatyvią prevenciją tai įgyvendinančioms institucijoms“, – teigia sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

A. Širvinskienė yra įgijusi socialinių mokslų srities, sociologijos krypties aukštąjį išsilavinimą, 2012 m. įgijo sociologijos daktaro laipsnį. Būsimoji vadovė turi ilgametę darbo RPLC patirtį – veiklą centre pradėjo 2000 m., vadovavimo patirties įgijo nuo 2006 – ųjų pradėjusi eiti RPLC socialinės pagalbos ir prevencijos skyriaus vedėjos, o nuo 2014 m. – RPLC direktoriaus pavaduotojos pareigas.

A.Širvinskienė taip pat nuo 2011 metų dirbo Jungtinių Tautų Narkotikų ir nusikalstamumo biure tarptautine konsultante. Šiemet jai įteiktas Nusipelniusio sveikatos apsaugos darbuotojo garbės ženklas.

Naujoji vadovė išrinkta 5 metų kadencijai.

RPLC – tai gydymo įstaiga, teikianti mokslu grįstas medicinines, psichologines ir socialines paslaugas priklausomybe sergantiems žmonėms ir jų šeimos nariams, taip pat teikianti metodinę pagalbą ir informaciją kitiems specialistams siekiant kelti priklausomybės ligų gydymo standartus šalyje.