PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Šiaulių televizija2024 m. Gegužės 10 d. 19:58

Raudonojo Kryžiaus dienos proga – speciali popietė žiniasklaidos atstovams Šiauliuose

Šiauliai

Etaplius.ltŠaltinis: Etaplius.lt


300793

Žiniasklaidos popietėje, kurią gegužės 9 d. organizavo Lietuvos Raudonasis Kryžius, Šiaulių skyriuje susibūrė ne tik žiniasklaidos atstovai, bet ir priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba bei kiti partneriai. Popietės metu buvo keliami klausimai, kaip gerinti Lietuvos Raudonojo Kryžiaus ir žiniasklaidos bendradarbiavimą, ne tik Šiaulių regione, bet ir visoje Lietuvoje.

„Šią savaitę mes, kartu su visu pasauliu, švenčiame Raudonojo Kryžiaus dieną. Šis judėjimas visame pasaulyje apjungia ir vienija daugiau nei 16 milijonų savanorių. Šiandien mes esame čia, nes norime atšvęsti 105-ių metų istoriją ir kartu pasidžiaugti mūsų komandos pasiekimais“, – teigia Ingrida Damulienė, Lietuvos Raudonojo Kryžiaus generalinė sekretorė.

Renginys suteikia galimybę žiniasklaidos atstovams įsitraukti į diskusiją apie tai, kaip žiniasklaida gali atlikti esminį vaidmenį, skleidžiant Lietuvos Raudonojo Kryžiaus misiją ir taip padėti žmonėms puoselėti savanorystės tradicijas Lietuvoje.

„Mums yra svarbu skleisti žinią apie tai, kad žmonės nebijotų kreiptis į mus, jeigu jiems reikia pagalbos. Mes prašome dalintis žinia, kad kuo daugiau žmonių pajustų savanorystės galią ir norime, kad kuo daugiau žmonių neliktų abejingi tiems, kurie atsidūrė bėdoje. Prie Raudonojo Kryžiaus veiklos galima prisidėti ar savo laiku, ar lėšomis, ar žiniomis tam, kad pakeistumėte kitų žmonių gyvenimus“, – pasakoja I. Damulienė.

Plačiau žiūrėkite „Šiaulių televizijos“ reportaže.