REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Jaunimas2024 m. Birželio 7 d. 13:31

Raudondvaryje pagerbti olimpiadų ir konkursų nugalėtojai

Kaunas

Etaplius.LTŠaltinis: Kauno rajono savivaldybė


303919

Kauno rajone gyvuoja graži tradicija kiekvienais metais pagerbti gabiausius Kauno rajono mokinius bei jų mokytojus, kurie įvairiose olimpiadose ir konkursuose skynė pergales ir taip garsino rajono vardą. Šįmet šventė vyko Raudondvario dvare.

Šie mokslo metai buvo itin sėkmingi Kauno rajono mokiniams: net 86 mokiniai iš 21 mokyklos tapo Lietuvos, tarptautinių ir Kauno rajono įvairių mokomųjų dalykų olimpiadų nugalėtojais.

Jiems buvo įteikti medaliai už puikius pasiekimus humanitarinių mokslų, technologinio, socialinio, gamtamokslio ugdymo, matematikos ir menų dalykų srityse. Moksleivius sveikino Kauno rajono vicemerė Raminta Popovienė. Ji mokiniams linkėjo būti tvirtiems, ryžtingiems ir atkakliems, nebijoti svajoti.

Jau ne pirmus metus daugiausiai pirmųjų vietų, net 16, olimpiadose laimėjo VDU Ugnės Karvelis gimnazijos moksleivių. Tiek pat 16 olimpiadų nugalėtojų mokosi ir Garliavos Jonučių progimnazijoje. 12 mokinių yra iš Domeikavos gimnazijos, 8 mokosi Garliavos Juozo Lukšos gimnazijoje, 7 – Karmėlavos Balio Buračo gimnazijoje, 6 – Raudondvario gimnazijoje. Olimpiadų nugalėtojais didžiuojasi ir kitos mokyklos, tik nugalėtojų turi šiek tiek mažiau.

Vienas mokinys, VDU Ugnės Karvelis gimnazijos dvyliktokas Simas Tiškevičius, gali didžiuotis įspūdingu pergalių olimpiadose ir konkursuose skaičiumi. Jis pelnė pirmąsias vietas trijose Kauno rajono olimpiadose ir 3 respublikiniuose konkursuose užėmė antrąsias vietas.

Po dvi pergales olimpiadose pelnė ir daugiau mokinių: tai Domeikavos gimnazijos dešimtokas Erikas Kupreščenko, Garliavos Juozo Lukšos gimnazijos mokiniai Šarūnas Antanas Puišys ir Vytautas Micpovilis, Raudondvario gimnazijos šeštokas Vilius Račinskas, VDU Ugnės Karvelis gimnazijos abiturientė Deimantė Balčiūtė ir aštuntokė iš Garliavos Jonučių progimnazijos Ugnė Urbonavičiūtė. Už šiuos pasiekimus Ugnei buvo įteikta Aurelijos Makūnienės labdaros ir paramos fondo vienkartinė skatinamoji stipendija.

Net 51 Kauno rajono mokinys buvo pakviestas dalyvauti respublikinėse olimpiadose, o 27 iš jų tapo Lietuvos ir tarptautinių mokinių olimpiadų ir konkursų nugalėtojais. Tai VDU Ugnės Karvelis gimnazijos mokiniai Simas Tiškevičius, Šarūnas Šolys, Geraldas Gurjevas, Garliavos Jonučių progimnazijos mokiniai Ugnė Urbonavičiūtė, Ainius Mockus, Milda Juknevičiūtė, Benas Aleksa, Augustas Miliauskas, Ugnė Vizbaraitė, Ramunė Pauliukevičiūtė, Emilija Zujūtė, Vilius Arštikys, moksleiviai iš Garliavos Adomo Mitkaus pagrindinės mokyklos Martynas Etneris, Ugnė Šmitaitė ir Marijonas Mieldažys, gimnazistai iš Garliavos Juozo Lukšos gimnazijos Vakaris Gaudiešius, Saulė Šimkevičiūtė ir Šarūnas Antanas Puišys, Adrija Šlikaitė (Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazija), Emilija Vienažindytė (Domeikavos gimnazija), Kulautuvos pagrindinės mokyklos mokiniai Oresta Augytė, Aira Kupčiūnaitė ir Emilija Bartkevičiūtė, Užliedžių mokyklos-daugiafunkcio centro mokinys Dovydas Janušauskas, Aistis Jasaitis iš Karmėlavos Balio Buračo gimnazijos, Agota Ramanauskaitė iš Akademijos mokyklos-darželio „Gilė“ ir Raudondvario gimnazistas Vilius Račinskas.

Mokinius olimpiadoms paruošė 82 rajono įvairių dalykų mokytojų. Daugiausiai pirmųjų vietų laimėtojų, net tris mokinius, parengė VDU Ugnės Karvelis gimnazijos biologijos mokytoja Loreta Banaitienė, Garliavos Jonučių progimnazijos geografijos mokytojai Valentinas Padriezas ir Sonata Žilinskienė.

Po du mokinius paruošė Vaiva Talat-Kelpšienė, Rita Mikutavičienė, Vita Pikčilingienė, Virginija Levanauskaitė, Audronė Armonienė, Viktoras Minulinas, Janina Stanaitienė, Daiva Sasnauskienė, Kolomba Bulotienė, Ilona Mackevičiūtė ir Aistė Vilimė.

Šiais mokslo metais Švietimo centro specialistai kartu su metodiniais būreliais organizavo 25 įvairių mokomųjų dalykų rajono olimpiadas, kuriose dalyvavo 1192 mokiniai. Daugiausia mokinių nusprendė pasitikrinti geografijos, matematikos, lietuvių kalbos, biologijos, istorijos ir anglų kalbos žinias.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA