Aktualu | 7 MIN.

Rašytoja Erika Umbrasaitė: „Prancūzams maisto gaminimas tarsi kultas”

Meniu.lt Meniu.lt
2019 m. rugpjūčio 20 d. 09:15
portret-jurgiss.jpg

Rašytoja Erika Umbrasaitė skaičiuoja jau daugiau nei dešimtmetį, nuo tos akimirkos, kuomet nusprendė susikurti naujus namus romantiškomis istorijomis apipintoje Prancūzijoje. Be abejonės, menininkams Prancūzija tarsi graikams „gausybės ragas”, kuriame likimo jiems skirtų dovanų ieškoti atvyksta rašytojai, muzikantai, dailininkai ir kiti kūrėjai. Rodos, šioje šalyje tikrai gera gyventi, kurti, bičiuliautis su įdomiais žmonėmis, gėrėtis gražiais dalykais ir, žinoma, ragauti gardų maistą. Tad šįsyk, Erikos prašome papasakoti, ko virtuvėje ją išmokė prancūzai ir į kokį „Brasserie” tiesiog būtina užsukti apsilankius Paryžiuje.

Kulinarinės nuodėmės

Rašytoja Erika pasakoja, kad jai maisto gaminimas – tikras malonumas. Ji mėgsta gaminti, eksperimentuoti ir ragauti. Kone kiekvieną vakarą praleisti gaminant kartu su savo šeima tapo tradicija. Iš meilės maistui gimsta netikėčiausi receptai, o juos dalijasi ji vienoje įdomioje grupėje: „Mes su gyvenimo draugu „Facebook’e” esame sukūrę slaptą grupę, kuri vadinasi „Kulinarinės nuodėmės”. Joje mes keičiamės receptais, aptarinėjame juos ir išbandome”, – juokiasi pašnekovė.

Kai Paryžius kvepia svogūnų sriuba

Prancūzija yra įvairi savo regionais, o ir virtuvė kiekviename jų labai skiriasi. Paryžiuje galima rasti visko, ko trokšta Tavo širdis. Tačiau Erika ,kiekvieną kartą pagalvojusi apie Paryžių, prisimena svogūnų sriubą. „Aš neišvažiuoju iš Paryžiaus nesuvalgiusi svogūnų sriubos. Anksčiau – tai buvo vargšų maistas, dabar – restoranuose pakankamai brangiai kainuojantis patiekalas. Iš tiesų, tai yra jautienos sultinys su keptais karamelizuotais svogūnais, pagardintas lašeliu balto vyno bei užkepta duona su sūriu. Žinoma, tai daugiau žiemos patiekalas”, – pasakoja pašnekovė.

(NE)Tikra prancūziška vakarienė

Pokalbio metu Erika patikina, kad tai, jog prancūzai mėgsta varlių kojeles, sraiges ar kitokius delikatesinius patiekalus, tėra kuo tikriausias mitas. Beje, ji tuo įsitikino visai atsitiktinai – gamindama net dešimčiai prancūzų vakarienę. „Kartą nutiko taip, kad aš pasikviečiau į svečius apie 10 prancūzų draugų ir pasistengiau pagaminti tikrą prancūzišką vakarienę su sraigėmis. Deja, trys iš jų, mano gaminto patiekalo kategoriškai atsisakė, – prisiminusi juokiasi.

Atradimai prancūzų virtuvėje

Ne vienas besidomintis prancūzų virtuve patikins, kad pietvakarių Prancūzija garsėja savo antienos patiekalais. Šiuo metu Erika gyvena būtent ten, todėl ne veltui, jos vienas mėgstamiausių patiekalų yra anties krūtinėlė, kuri gali būti pagaminama įvairiausiai būdais. Prancūzų virtuvė daro stebuklus. Rodos, net ir patys neestetiškiausiai atrodantys patiekalai, prancūzų šefo rankose gali tapti gardūs ir visų mėgstami. Tuo neabejotinai galime įsitikinti pasiklausę Erikos istorijų.

„Prisiminiau dar vieną atradimą, nutikusį man gyvenant Prancūzijoje. Galiu patikinti, niekada Lietuvoje nevalgiau ir nemėgau kraujinės dešros. Bet čia, Prancūzijoje, yra pakankamai populiarus patiekalas. Ji kepama ant sluoksniuotos tešlos su karamelizuotais obuoliais. Ir pirmą kartą paragavus šio patiekalo Paryžiuje, taip ir tapau didele kraujinės dešros gerbėja”, – šypsosi pašnekovė.

Lietuviški patiekalai Prancūzijoje

Pašnekovė patikina, kad apsilankius pas ją svečiuose, tikrai galima paragauti ir lietuviškų patiekalų. „Mes prancūzus bandome įpratinti prie lietuviškos virtuvės, bet kartu jie patys klausia ir domisi. Prancūzams maisto gaminimas yra tarsi kultas, tai vienas iš jų dažniausių klausimų – „o ką lietuviai valgo?”, – pasakoja Erika. „Mes išbandėme kugelį. Deja, prancūzams kugelis nepatiko. Tiksliau jiems patiko skonis, bet nepatiko estetinis vaizdas. Manyčiau, reikėtų jį patiekti labai mažuose indeliuose, kadangi prancūzams labai svarbu estetinė maisto išvaizda. Tačiau, dabar visi iš mūsų reikalauja „tos rožinės sriubos” – šaltibarščių, – juokiasi Erika.

Prancūzams įspūdį padarė ne tik šaltibarščiai, tačiau ir per kalėdinę vakarienę ragauta silkė pataluose, silkė su morkomis, svogūnais ir kitais dalykais. „Tik iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad prancūzų virtuvė yra įmantri, bet iš tikrųjų tai yra liaudies virtuvė”, – tikina pašnekovė ir priduria, kad Paryžiaus virtuvę suformavo išeiviai Overnės regiono. Tai jie įkūrė pirmuosius restoranus „Brasserie”, kuriuose buvo galima pavalgyti tokio paprasto šeimyninio maisto.

Mėgstamiausi restoranai

„Paryžiuje man labiausiai patinka sėdėti kavinių terasose ir stebėti žmones – ką mėgsta daryti ir patys paryžiečiai, – šypsosi pašnekovė. Erika prisipažįsta, kad ją labiausiai žavi nedideli šeimų restoranėliai, kuriuose galima rasti meniu, sudarytą iš vieno ar daugiausiai trijų patiekalų. Jai patinka žinoti, kad patiekalas tikrai bus pagamintas iš šviežių produktų.

Jeigu kada lankysitės Paryžiuje, Erika rekomenduoja apsilankyti „Poulet” restorane. Jo interjeras labai įdomus, puoštas plytelėmis ir freskomis. „Šiame restoranėlyje maistas labai paprastas, gamina vienas ar du virėjai, o rinktis galima iš 2-3 patiekalų. Mane labai sužavėjo lėtai keptas veršiuko petys, kad netgi nuėjau į virtuvę ir pasiteiravau recepto”, – juokiasi Erika. Tokiuose restoranėliuose ji lankosi Paryžiuje, o grįžusi į Vilnių, Erika stengiasi apsilankyti ten, kur gali paragauti išsiilgtų vaikystės skonių – baltos mišrainės, silkės pataluose ir šaltienos. Taip pat Erika neslepia džiaugsmo, visai neseniai atradusi jaukią užeigą Savičiaus gatvėje, kuri vadinasi „Bromas”. Be abejonės, apsilankę šioje vietelėje, galėsite rinktis iš tą dieną siūlomų 1-2 patiekalų.

Pabaigai, Erika patikina, kad restoranų kultūra Prancūzijoje išties gaji. „Aš gyvenu mažame miestelyje, kuriame gyvena 750 gyventojų, bet mes turime 5 restoranus, kelias kavines ir 2 arbatos salonus”, – pasakoja pašnekovė.

Vasariška šalta sriuba – morkų gaspačio

Erika pasidalija vienu iš savo mėgstamų receptų, kuris tinkamas karštai vasaros popietei. Na, o jeigu gaminti nemėgstate, galėsite paragauti jos viename iš Issigeac (vietovė, kurioje gyvena Erika) restoranėlių - „Le Doyenné”.

Ingredientai
0,5 kg šviežių morkų, supjaustytų poros centimetrų dydžio rutuliukais
1 skardinė kokoso pieno (arba 200 g daržovių ar vištienos sultinio)
1 skiltelė česnako (arba daugiau pagal skonį)
1 šaukštas pomidorų pastos arba šviežias pomidoras be odos
1 citrinos sultys ir truputis odelės (gali būti ir laimas)
1 šaukštas medaus, skysto pageidautina
šakelė šviežio sutarkuoto imbiero
2 šaukštai šviežio alyvuogių aliejaus ir keli lašeliai riešutų aliejus (jis labai stipraus skonio, tai nepadauginti)
0,5 puodelio vandens
druska ir šviežiai trinti pipirai

Papuošimui
Smulkinti krapai arba kalendros lapeliai ir moliūgų sėklos (gali būti lengvai pakepintos, dėl skonio), arba pakepinti kedro riešutai, ir dar žiupsnelis juodųjų trintų pipirų, arba norintiems kažko pikantiškesnio - keletas dribsnių aštriųjų raudonųjų pipirų. Bei keli lašeliai riešutų aliejus (jis labai stipraus skonio, tai nepadauginti) arba tiesiog nedidelis kiekis alyvuogių aliejaus.

Gaminimas
1.
Visus ingridientus sumesti į kokteilių plakimo aparatą arba greitaeigį blenderį ir išsukti, kol visi produktai taps viena mase ir sriuba bus skystai tiršta.
2. Paragauti ir pridėti prieskonių - druskos, pipirų.
3. Palikti šaldytuve keturias valandas. Jeigu po to sriuba pernelyg sutirštėjo, galima įmaišyti šiek tiek šalto vandens.
4. Serviruoti nedideliuose dubenėliuose individualiai ir paruošti krapais arba kalendromis, keptuvėje pakepintomis moliūgo sėklomis arba kedro riešutais, pabaigai užberti juodųjų arba raudonųjų pipirų pagal skonį, užlašinti keletą lašų alyvuogių arba riešutų aliejaus.

Bonne dégustation - skanios degustacijos! :)

Vaiva Didžiulytė @meniu.lt


Radviliškis
Gyvulininkystės instituto kiaulių fermoje Baisogaloje – afrikinio kiaulių maro protrūkis
Radviliškio rajone esančioje Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) Gyvulininkystės instituto kiaulių fermoje patvirtintas afrikinio kiaulių maro protrūkis, šeštadienį pranešė Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT).
Aktualijos | 2 MIN.
0
Lietuva
Lietuva
Artėjant metų pabaigos šventėms, visuomenės apklausa rodo, kad 52 % Lietuvos gyventojų Kalėdas ir Naujuosius metus ketina praleisti namuose ir niekur nekeliauti, o 36 % planuoja aplankyti draugus bei artimuosius Lietuvoje. Nors dalis respondentų svarsto išvykas į Europos kalėdines muges ar net tolimesnes, egzotiškesnes kryptis, bendra tendencija išlieka aiški – žmonės vis dažniau renkasi metų pabaigą pasitikti namų aplinkoje, rodo automobilių nuomos tarpininko „EconomyBookings“, priklausančio „Booking Group Corporation“*, atliktas tyrimas.
Aktualijos | 3 MIN.
0
Kai kuriems Rytų ženklams artėja harmonijos ir lengvumo etapas. Gerovė ateis natūraliai: tinkami žmonės atsiras tinkamu metu, sprendimai bus priimami be įtampos, o įvykiai klostysis palankia linkme.
Horoskopai | 3 MIN.
1
Pasaulis
Šiauliai
Paviešinti dokumentai iš velionio seksualiniais nusikaltimais kaltinamo Jeffrey Epsteino bylos. Donaldo Trumpo administracijai kelis mėnesius buvo taikomas spaudimas dėl skaidrumo šioje politiškai jautrioje byloje.
Pasaulis | 4 MIN.
0
Šiaulių miesto savivaldybė informuoja gyventojus, kad gruodžio 20 d., keisis eismo organizavimo tvarka Vilniaus ir S. Daukanto gatvių sankryžoje.
Gatvė | 2 MIN.
0


Vyriausybė pripažino žemės ir maisto ūkį nacionaliniam saugumui svarbia sritimi. Toks sektoriaus pripažinimas leis kurti ir palaikyti atsparią bei savarankišką šalies apsirūpinimo maistu sistemą.
Žemės ūkio ministerijos naujienos | 3 MIN.
1
Europos Komisijos (EK) pristatytas pasiūlymas dėl ilgalaikio Europos Sąjungos (ES) biudžeto 2028–2034 metams kelia daug rimtų klausimų. Ypač dėl to, kad žemės ūkio, kaimo plėtros ir žuvininkystės finansavimas mažėtų apie 20 proc. (palyginti su 2021-2027 metų laikotarpiu) ir dėl numatomo steigti naujo fondo.
Žemės ūkio ministerijos naujienos | 6 MIN.
1

Lietuva
Lietuva
Kalėdos – tai ypatingas metas, kai norisi ne tik sukurti šiltą bei jaukią atmosferą namuose, bet ir estetiškai padengti stalą, kuris išlaikytų šventinę nuotaiką vos įžengus į valgomąjį. Tinkamas stalo serviravimas gali paversti paprastą vakarienę išskirtiniu potyriu, todėl verta skirti šiek tiek dėmesio nedidelėms detalėms, kurios papildo bendrą šventinį dekorą.
Lietuva | 4 MIN.
0
Vertindamas bendruomenių pilietiškumą ir veiklumą, Seimas 2027-uosius metus paskelbė Vietos bendruomenių metais.
Lietuva | 2 MIN.
0

Radviliškis
Kelmė
Šią savaitę Pašušvio bendruomenės namuose vyko Radviliškio rajono savivaldybės vadovų susitikimas su vietos gyventojais. Susitikime dalyvavo Radviliškio rajono savivaldybės meras Kazimieras Račkauskis, vicemerė Jurgita Sidarienė, Tarybos narys Karolis Balsys ir Grinkiškio seniūnė Giedrė Bložienė.
Politika | 5 MIN.
0
Paskutiniame 2025 metų Kelmės rajono savivaldybės tarybos posėdyje, vykusiame gruodžio 18 dieną, dalyvavo visi tarybos nariai. Posėdžio darbotvarkėje buvo apsvarstyti 36 klausimai.
Politika | 2 MIN.
0

Kelių eismo taisyklės (KET) sukurtos ne tik eismui reguliuoti, bet ir saugumui užtikrinti. Kai kuriems eismo dalyviams atrodo, kad laikytis visų taisyklių nėra būtina, tačiau toks požiūris yra klaidingas ir pavojingas. Net menkiausias taisyklių nepaisymas gali turėti skaudžių, o kartais ir tragiškų pasekmių.
Saugi kelionė – bendras tikslas | 5 MIN.
0
Kelionė automobiliu – tai ne tik transporto priemonės vairavimas, bet ir emocinis iššūkis vairuotojui. Daugeliui kelią apkartina stresas, kuris iš dalies kyla ne dėl išorinių veiksnių, o dėl prasto pasiruošimo kelionei. Kruopštus kelionės planavimas leidžia sumažinti įtampą ir išvengti rizikos kelyje.
Saugi kelionė – bendras tikslas | 5 MIN.
0

Pasaulis
Pasaulis
Paviešinti dokumentai iš velionio seksualiniais nusikaltimais kaltinamo Jeffrey Epsteino bylos. Donaldo Trumpo administracijai kelis mėnesius buvo taikomas spaudimas dėl skaidrumo šioje politiškai jautrioje byloje.
Pasaulis | 4 MIN.
0
Dėl sankcijų ir milžiniškų karo išlaidų įvairūs Rusijos ekonomikos sektoriai susiduria su vis didėjančiais sunkumais, tačiau kol kas per anksti tikėtis, kad dėl ekonominių problemų Kremlius atsisakys ketinimų sunaikinti Ukrainą, praneša CNN ir naujienų agentūra „Unian“
Pasaulis | 3 MIN.
1


Šiauliai
Šiauliai
Šiaulių techninės kūrybos centro erdvės vienai nakčiai virto tikra kūrybine laboratorija ir improvizuota filmavimo aikštele. Būtent tokioje dinamiškoje aplinkoje Šiauliuose įvyko pirmosios naktinės kūrybinės dirbtuvės „Kai kalba vanduo“, skirtos vyresnių klasių moksleiviams. Iki pat ankstyvo ryto trukęs renginys tapo erdve, kurioje jaunimas galėjo laisvai kurti, diskutuoti, tyrinėti ir praktiškai pristatyti savo idėjas, ieškodami sprendimų aktualiai šiandienos problemai – gėlo vandens trūkumui ir taršai.
Verslas | 6 MIN.
0
Pastebėję, jog Šiaulių miesto įmonėms trūksta aiškumo apie jų vaidmenį galimų ekstremaliųjų situacijų metu, Šiaulių prekybos, pramonės ir amatų rūmai, Pramonės komiteto iniciatyva (pirmininkas Rolandas Gabrielaitis, UAB „Bodesa“ prezidentas), gruodžio 5 dieną pakvietė verslo atstovus į informacinį susitikimą su Šiaulių miesto savivaldybės Civilinės saugos ir mobilizacijos specialistais tema „Pasiruošimas ekstremaliosioms situacijoms: ką privalo žinoti įmonės“.
Verslas | 4 MIN.
0

Šiauliai
Kelmė
Šiaulių apylinkės teisme išnagrinėta itin didelės apimties baudžiamoji byla dėl sukčiavimo. Didesnės apimties bylos teismo istorijoje nėra buvę. Nuosprendis byloje paskelbtas 34 kaltinamiesiems. Byloje 34 asmenys pripažinti nukentėjusiaisiais, bylą sudaro 120 tomų, o jos nagrinėjimo metu įvyko net 150 teismo posėdžių. Vien kaltinimo aktas sudarė 724 lapus. Bylos nagrinėjimo procese keturi kaltinamieji mirė. Didelis nusikalstamų veikų, kaltinamųjų skaičius lėmė tai, kad buvo itin sudėtinga organizuoti teismo procesą.
Kriminalai | 4 MIN.
0
Ketvirtadienio rajone į gydymo įstaigą pacientą vežę greitosios pagalbos medikai buvo priversti prašyti ugniagesių pagalbos, nes užklimpo GMPT automobilis.
Kriminalai | 2 MIN.
0


Šiauliai
Šiauliai
Šiaulių miesto savivaldybė informuoja gyventojus, kad gruodžio 20 d., keisis eismo organizavimo tvarka Vilniaus ir S. Daukanto gatvių sankryžoje.
Gatvė | 2 MIN.
0
Gruodžio 19 d. 16.50 val. Šiauliuose, Gardino gatvėje, maršrutinis miesto autobusas MAN, vairuojamas blaivaus vyro, gimusio 1956 m., atsitrenkė į priešais važiavusį ir pradėjusį stabdyti automobilį RENAULT TALISMAN, vairuojamą blaivaus vyro, gimusio 1984 m.
Gatvė | 2 MIN.
1
Kalvarija
Panevėžys
Gruodžio 19 d. apie 17 val. Kalvarijos savivaldybėje, Naujienėlės kaime automobilis „Opel Astra“, vairuojamas moters (gim. 1972 m.), nuvažiavo nuo kelio.
Gatvė | 2 MIN.
0
Tarnyboms pavyko ištraukti šeštadienio rytą Panevėžyje į Nevėžio upę nuskriejusį BMW automobilį, kiek vėliau vandenyje buvo rastas trečiojo keleivio kūnas.
Gatvė | 2 MIN.
1

Kelmė
Šiauliai
Įvyko 2025 m. Kelmės rajono salės futbolo pirmenybės, kuriose šiemet dalyvavo penkios komandos: Kelmės FK „Kražantė“ (vad. J. Lebedžinskas), Kelmės FK „Kelmė“ (vad. A. Černakauskas), Kražių „Kražiai“ (vad. R. Liekys), Kelmės „SC–NVŠ“ (vad. T. Bracevičius) ir „Kelmės jaunimas“ (vad. T. Špukas). Lapkričio–gruodžio mėnesiais Kelmės sporto centro sporto salėje buvo sužaistos 14 rungtynių, po kurių paaiškėjo galutinės komandų vietos.
Sportas | 3 MIN.
0
Ugniagesių gelbėtojų mokykloje buvo surengtas finalinis Valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos krepšinio turnyro direktoriaus taurei laimėti etapas. Jo nugalėtojais tapo Klaipėdos PGV krepšininkai, įtemptose varžybose nugalėję Šiaulių PGV. Trečiąją vietą užėmė Panevėžio PGV.
Sportas | 2 MIN.
0


Joniškis
Šiauliai
Joniškio rajono savivaldybėje, netoli Latvijos sienos įsikūręs Žagarės miestelis. Čia gyvena kūrybingi ir veiklūs žmonės, nuolat verda įdomios idėjos, o kiekvieną vasarą miestelis nusidažo raudona vyšnių spalva. Žagarės istorija taip pat labai plati. Juk tai – seniausias miestelis Lietuvoje, kurio senamiestis saugomas valstybės kaip urbanistikos paminklas.
Kultūra | 4 MIN.
0
Šiaulių techninės kūrybos centro erdvės vienai nakčiai virto tikra kūrybine laboratorija ir improvizuota filmavimo aikštele. Būtent tokioje dinamiškoje aplinkoje Šiauliuose įvyko pirmosios naktinės kūrybinės dirbtuvės „Kai kalba vanduo“, skirtos vyresnių klasių moksleiviams. Iki pat ankstyvo ryto trukęs renginys tapo erdve, kurioje jaunimas galėjo laisvai kurti, diskutuoti, tyrinėti ir praktiškai pristatyti savo idėjas, ieškodami sprendimų aktualiai šiandienos problemai – gėlo vandens trūkumui ir taršai.
Jaunimas | 6 MIN.
0
Šiauliai
Kelmė
Gruodžio 12-ąją Europos parlamento narys Aurelijus Veryga lankėsi Kuršėnuose, kur atidarė net dvi parodas, svečiavosi Šiaulių rajono savivaldybės sveikatos centre, prie kurio teigiamų pokyčių yra prisidėjęs dirbdamas Sveikatos apsaugos ministru.
Kultūra | 3 MIN.
0
Kelmės Algirdo Lipeikos menų mokykla dalinasi skaudžia žinia: eidama 68-uosius metus, po sunkios ligos anapilin iškeliavo ilgametė Kelmės Algirdo Lipeikos menų mokyklos mokytoja Vilija Brazinskienė.
Veidai | 2 MIN.
0


Lietuva
Lietuva
Lietuvoje savarankiškai dirbančių asmenų skaičiui viršijus 300 tūkst., vis daugiau kalbama ir apie jų poreikį įsigyti nekilnojamojo turto. Kelias iki nuosavo būsto savarankiškai dirbantiesiems gali būti sudėtingesnis. Finansų įstaigos, vertindamos laisvai samdomų specialistų ar smulkiųjų verslininkų paraiškas, taiko griežtesnius kriterijus, todėl norint gauti paskolą būtina kruopščiai pasiruošti, rašoma banko „Bigbank“ pranešime žiniasklaidai.
Namai | 5 MIN.
0
Šiandien vos keliais paspaudimais telefono ekrane technologijos tvarko namus, reguliuoja šildymą ir apšvietimą bei apsiperka. Inovacijos ir dirbtinis intelektas yra integruojamas net į buitinės technikos prietaisus, pavyzdžiui, šaldytuvus. Technologinės naujovės leidžia palengvinti jų priežiūrą, su kuria susiję nemažai mitų. Kokie jie ir ar juose yra bent krislas tiesos?
Namai | 5 MIN.
0

Lietuva
Lietuva
Socialiniuose tinkluose sparčiai populiarėjanti, kitonišką gyvenimą praktikuojanti pirtininkė Viktorija Prokofjeva trisdešimties turėjo viską, apie ką daugelis tik pasvajoja: sėkmingą vestuvių verslą, nesibaigiančius klientų srautus, linksmybių kupiną laisvalaikį, keliones, būstą pačioje Vilniaus širdyje. Ir vieną dieną… visa tai prarado prasmę. Ankstesnį gyvenimą ji iškeitė į šeimą, vaikus, vienkiemį Vilniaus užmiestyje ir asketišką gyvenimą be ekranų, prabangos, beribio vartojimo ir triukšmo.
Veidai | 4 MIN.
0
Nutrūko kelerius metus puoselėti agentūros „Major Amber Models“ vadovės Karolinos Toleikytės ir verslininko, investuotojo Jono Garbaravičiaus artimi santykiai.
Veidai | 2 MIN.
8


Lietuva
Lietuva
Nenumaldomai artėjančioms Kalėdoms Kotryna Starkienė kviečia ruoštis kartu. Todėl šio šeštadienio rytą TV3 žiniasklaidos grupės laidoje „Kotrynos burtai“ laukė ne tik šventinių pietų receptai, bet ir ypatingas desertas su Prancūzijos prieskoniu. Nustebinkite savo artimuosius!
Virtuvė | 3 MIN.
0
Kai kuriems Rytų ženklams artėja harmonijos ir lengvumo etapas. Gerovė ateis natūraliai: tinkami žmonės atsiras tinkamu metu, sprendimai bus priimami be įtampos, o įvykiai klostysis palankia linkme.
Horoskopai | 3 MIN.
1


Lietuva
Lietuva
Kai kuriems Rytų ženklams artėja harmonijos ir lengvumo etapas. Gerovė ateis natūraliai: tinkami žmonės atsiras tinkamu metu, sprendimai bus priimami be įtampos, o įvykiai klostysis palankia linkme.
Horoskopai | 3 MIN.
1
Artėjant Naujiems metams dauguma susimąsto, kas jų laukia artimiausioje ateityje, įvertina nueitą kelią, ima kurti naujus planus ir užsibrėžia ambicingesnius siekius. Astrologai jau nustatė bendras tendencijas, kurios žvaigždžių nulemtos kiekvienam Zodiako ženklui 2026 m.
Horoskopai | 6 MIN.
0

Lietuva
Lietuva
Nenumaldomai artėjančioms Kalėdoms Kotryna Starkienė kviečia ruoštis kartu. Todėl šio šeštadienio rytą TV3 žiniasklaidos grupės laidoje „Kotrynos burtai“ laukė ne tik šventinių pietų receptai, bet ir ypatingas desertas su Prancūzijos prieskoniu. Nustebinkite savo artimuosius!
Virtuvė | 3 MIN.
0
Planuojant Kūčių stalą vis dažniau svarstoma ne tik ką ant jo patiekti, bet ir kaip šventėms pasiruošti ramiai, be papildomos įtampos ir skubėjimo. Ilgiau stovinčios mišrainės tampa vienu praktiškiausių sprendimų, mat šį patiekalą galima pradėti gaminti iš anksto. Vis tik, ruošiant mišraines ir norint, kad jos šviežios išliktų kuo ilgiau, svarbu žinoti kokias daržoves ir kokius padažus rinktis.
Virtuvė | 4 MIN.
0