PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Balandžio 29 d. 08:18

Raseiniuose paminėta medicinos darbuotojų diena

Raseiniai

Etaplius.LTŠaltinis: Raseinių rajono savivaldybė


299520

Artėjant Lietuvos medicinos darbuotojų dienai, šios profesijos atstovai buvo pakviesti į šventinę popietę, vykusią Prezidento Jono Žemaičio gimnazijoje. Šia proga Raseinių rajono savivaldybės meras Arvydas Nekrošius ir vicemeras, kuruojantis medicinos sritį, Mingaudas Tamaliūnas septyniolikai rajono asmens sveikatos priežiūros specialistų įteikė padėkos raštus.

„Žinote, kai kalbame apie medikų darbą, pirmiausia, visada įvardijame, jog tai sunkus, daug atsidavimo ir pasiaukojimo reikalaujantis darbas. Mano nuomone, tokie apibūdinimai šiais laikais nebesuteikia tiek daug motyvacijos kaip anksčiau. Todėl pažiūrėjęs šiandien į Jūsų tokį gausų būrį, pirmiausia pagalvojau ką kitą – kokie šie žmonės DRĄSŪS! Tiesiog vau! Drąsūs, nes tikrai ne bet kuris iš mūsų galėtume turėti tiek drąsos ir prisiimti atsakomybę už žmogaus gyvybę ir sveikatą. Tai neįkainojama savybė, kurios taip lengvai neįgysi ir neišmoksi. Todėl nuoširdžiai dėkoju Jums šiandien už tai, jog kasdien keliatės ir užmiegate žinodami, jog bet kurią minutę Jums gali tekti panaudoti visus turimus savo drąsos išteklius ir susidurti akis į akį su sudėtingiausiu visatos sutvėrimu – žmogaus organizmu bei kovoti dėl jo išsaugojimo. Ir, žinoma, sveikinu Jus profesinės šventės proga“, – tardamas sveikinimo žodį kalbėjo meras Arvydas Nekrošius.

Renginyje taip pat dalyvavo ir prie sveikinimų medikams prisidėjo LR Seimo narys Matas Skamarakas, Raseinių rajono savivaldybės vicemeras Jonas Vazgys, administracijos direktorius Kęstutis Užemeckas, Tarybos nariai: Ona Babonienė, Odeta Borkertienė, Kazys Gediminas Galubauskas, Algimantas Mielinis, Darius Ulickas, Airinas Jermolajevas, Savivaldybės gydytoja Akvilė Juškienė, Savivaldybės tarybos narys, Sveikatos apsaugos ir socialinių reikalų komiteto pirmininkas Edmundas Jonyla, rajono viešųjų ir privačių asmens ir visuomenės sveikatos priežiūros įstaigų vadovai, medikai, medicinos darbuotojai, Raseinių krašto žmonės.

Medikams įtektos padėkos už profesionalų, nuoširdų, atsakingą, kruopštų, pasiaukojantį atsidavimą savo profesijai, taip pat naujovių diegimą, projektinę veiklą įstaigose, reikšmingą indėlį kuriant sveikesnę ir laimingesnę visuomenę. Šventinę nuotaiką kūrė Raseinių meno mokyklos fleitininkų „TRIO“ (vadovė – Asta Nikžentaitienė), Raseinių meno mokyklos varinių pučiamųjų instrumentų ansamblis (vadovas – Vaidas Dabžanskis) ir muzikos grupė „Dar“.

Raseinių rajono medicinos darbuotojams mero padėkos raštais, kaip ir kasmet, apdovanojami gydymo įstaigų deleguoti asmenys.

Apdovanojimų šventėje susirinko gausus būrys medicinos darbuotojų, jų artimųjų, kolegų ir buvusių pacientų, kurie ne tik sveikino profesinės šventės proga, bet ir džiaugėsi garbingu medikų įvertinimu. Daugeliui žmonių ši diena – simbolinė galimybė padėkoti už išgelbėtą gyvybę ar sugrąžintą sveikatą. Medicinos darbuotojams – graži šventė, skatinanti ne tik prisiminti savo kelią į šią profesiją, bet ir sulaukti kolegų įvertinimo, pasidžiaugti garbinga mediko profesija.