REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Gegužės 23 d. 08:10

Raseiniuose lankėsi Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla

Raseiniai

Etaplius.LTŠaltinis: Raseinių rajono savivaldybė


302072

Gegužės 22 d. Raseinių rajono savivaldybės meras Arvydas Nekrošius susitiko su Lietuvos policijos generaliniu komisaru Renatu Požėla ir jo pavaduotoju Sauliumi Tamulevičiumi. Susitikime taip pat dalyvavo Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Ramūnas Sarapas, Raseinių r. policijos komisariato viršininkas Orlandas Ščegauskas ir Savivaldybės administracijos direktorius Kęstutis Užemeckas.

Susitikimo metu generalinis komisaras pirmiausia pasidžiaugė neseniai įvykusiu ir sklandžiai praėjusiu Raseinių r. PK vadovybės pasikeitimu, kuomet buvęs vadovas buvo perkeltas dirbti į Kelmės rajoną, o Raseinių rajono policijos komisariato vairą į savo rankas perėmė iš Pakruojo r. PK atėjęs O. Ščegauskas.

Faktą, jog naujasis Raseinių RPK vadovas yra ne vietinis gyventojas, komisaras vertina kaip didelį pliusą, nes tada į esamą situaciją galima pažvelgti naujomis akimis. Pasak komisaro, su naujuoju vadovu jau aptartos svarbiausios darbų kryptys, t. y. darbuotojų mikroklimato gerinimas ir tuo pačiu jų migracijos į kitas darbovietes mažinimas. Taip pat būtinas darbas su potencialiais ir naujai į Policiją dirbti ateinančiais žmonėmis. Na ir, žinoma, bendras darbas su savivalda, nes praktika rodo, jog ten, kur yra geras santykis tarp Savivaldybės ir Policijos, ten ir situacija rajone yra fiksuojama daug geresnė.

Dar viena iš susitikimo temų buvo Raseinių RKP pastato renovacija. Šiuo metu yra tvarkomi dokumentai ir atliekamos tam tikros procedūros, tad jau kitąmet turėtų startuoti šio pastato atnaujinimo darbai. Kaip teigė generalinio komisaro pavaduotojas S. Tamulevičius, po renovacijos šio komisariato pareigūnai tikrai „įkvėps gryno oro“ ir galės džiaugtis moderniomis bei daug labiau policijos darbui pritaikytomis patalpomis.

Savivaldybės ir Policijos vadovams kalbantis apie mažėjantį policijos pareigūnų skaičių ir to priežastis, buvo ieškota sprendimų, kurie galėtų paskatinti kuo daugiau žmonių rinktis policijos pareigūno profesiją ir darbą. Aptartos gerosios patirtys, kurios jau yra įgyvendinamos kitose Lietuvos savivaldybėse. Savivaldybės administracijos direktorius K. Užemeckas pabrėžė, jog ypač norima, kad baigę mokslus, policijos pareigūnai grįžtų dirbti į savo gimtuosius regionus, todėl Raseinių r. savivaldybė taip pat tikrai pasistengs artimiausiu metu sukurti pareigūnų skatinamąją programą.

Susitikimo metu buvo aptarti ir Raseinių rajonui svarbūs saugumo užtikrinimo klausimai, nusikalstamumo statistika, sėkmingas ir aktyvus Raseinių rajono policijos komisariato pareigūnų dalyvavimas bendruomenių renginiuose. Raseinių rajono meras A. Nekrošius pastebėjo, jog įvairios pareigūnų vykdomos prevencinės programos ir pareigūnų dalyvavimas kaimo bendruomenių šventėse leidžia gyventojams geriau susipažinti su policijos darbo specifika. Taip gerėja šios profesijos atstovų įvaizdis, gyventojai daug drąsiau ir geranoriškiau bendradarbiauja su policija.

Viena sudėtingiausių temų, kuria ypač yra susirūpinę tiek Policijos, tiek ir Savivaldybės vadovai – tai elektroninių cigarečių ir narkotinių medžiagų platinimas bei vartojimas švietimo įstaigose. Šiaulių AVPK viršininkas R. Sarapas pabrėžė, kad sėkmingas policijos, savivaldybės ir mokyklų bendradarbiavimas yra labai svarbus siekiant laiku ir tinkamai įgyvendinti proaktyvius prevencinius tikslus, sprendžiant jaunimui kylančias problemas ir iššūkius, siekiant palaikyti saugumą mokyklose. Pasak jo, Lietuvoje jau yra pavyzdžių, kai mokykla pasinaudojo policijos rekomendacijomis, pavyzdžiui, įsidiegė stiprią įeigos kontrolę ir narkotinių medžiagų naudojimo bei platinimo rezultatai mokykloje tikrai pagerėjo.

Svarbi susitikimo metu aptarta tema – viešosios tvarkos užtikrinimas ir savivaldybės indėlis. Pasidžiaugta, kad savivaldybėje veikia Viešosios tvarkos skyrius, kuriame dirba du viešosios tvarkos specialistai. Raseinių RPK viršininkas O. Ščegauskas pažadėjo, kad visos institucijos stengsis būti viename, o ne skirtinguose informaciniuose laukuose, gauti tą pačią, neiškraipytą informaciją ir bendradarbiauti. Tuo tarpu meras A. Nekrošius informavo pareigūnus, jog Savivaldybė per ateinančius trejus metus žada investuoti apie 400 000 eurų į modernias miesto vaizdo stebėjimo kameras, kurios tikrai prisidės prie bendro viso rajono saugumo didinimo.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA