PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Gegužės 15 d. 08:05

Raseiniuose lankėsi Lietuvos Raudonojo Kryžiaus žygeiviai

Raseiniai

Etaplius.LTŠaltinis: Raseinių rajono savivaldybė


301187

Beveik visą gegužės mėnesį Lietuvos Raudonasis Kryžius rengia žygį po Lietuvą, kuris skirtas paminėti 105 metų gimtadienio progą. Šio žygio tikslas – aplankyti partnerius, su kuriais bendradarbiaujama, taip pat aptarti pagalbos poreikį vietinei bendruomenei. Vakar, gegužės 13 d., Lietuvos Raudonojo Kryžiaus Raseinių skyriaus vadovė Alma Kurmauskienė žygeivius pakvietė susitikti Raseinių rajono savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriuje, kadangi su šia institucija yra glaudžiai bendradarbiaujama, sprendžiant aktualias rajono savivaldybės labiausiai pažeidžiamų asmenų problemas.

Lietuvos Raudonojo Kryžiaus darbuotojai ir savanoriai Socialinės paramos skyriaus darbuotojams papasakojo apie savanorystės galimybes Lietuvos Raudonojo Kryžiaus organizacijoje, pristatė vykdomas veiklas, į kurias galima įsitraukti gyventojams. Nutikus nelaimei, dėl kurios prireikia humanitarinės pagalbos daiktais ar drabužiais, konsultacijos, psichologinės pagalbos – Lietuvos gyventojai gali skambinti trumpuoju humanitarinės pagalbos telefono numeriu 111. Lietuvos Raudonojo Kryžiaus darbuotojai ir savanoriai tikrai suteiks humanitarinę pagalbą visiems nukentėjusiems.

Lietuvos Raudonojo Kryžiaus atstovai taip pat pristatė ir daiktų rinkimo akciją, kuri įvyks gegužės 24-25 dienomis, kurioje visuomenę pakvies vietiniuose prekybos centruose pirkti higienos priemones, priemones vaikams bei vietoje paaukoti daiktus, kad būtų galima ir toliau sėkmingai vykdyti trumpojo humanitarinės pagalbos telefono numerio 111 veiklą ir ištikus bėdai – pagelbėti žmonėms daiktais. Plačiau apie akciją skaitykite: https://redcross.lt/paramosrinkimas/

Savanorystės idėjos sklaida, efektyvus bendradarbiavimas su savivaldybėmis suteikia daugiau galimybių padėti žmonėms nutikus bėdai. Lietuvos Raudonojo Kryžiaus žmonės yra šalia ir gali visada padėti. Socialinės paramos skyriaus vedėja Loreta Laugalienė pasidžiaugė ir padėkojo Lietuvos Raudonojo Kryžiaus Raseinių skyriaus vadovei Almai Kurmauskienei ir visai jos komandai už atliekamus darbus organizacijos vaikų dienos centre, labdaros valgykloje ir nakvynės namuose.