PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugsėjo 27 d. 09:07

Raseinių rajono tarybos posėdyje – naujienos verslui, jaunimui ir laukiantiems socialinio būsto

Raseiniai

Etaplius.ltŠaltinis: Raseinių rajono savivaldybė


320810

Rugsėjo 26 d. Raseinių rajono savivaldybės tarybos 10-ojo šaukimo 22-ame posėdyje buvo svarstyti 27 klausimai. Posėdis pradėtas nuo Garbės ženklo įteikimo ceremonijos Danijos verslininkui Larsui Gantzel Pedersenui už nuopelnus verslo ir gamybos srityse bei Raseinių rajono vardo garsinimą Lietuvoje ir užsienyje. Apdovanojimą svečiui įteikė Raseinių rajono savivaldybės tarybos narys Algimantas Mielinis, pavaduojantis merą dėl ligos viso Tarybos posėdžio metu.

Po apdovanojimo įteikimo ir trumpos pertraukos Savivaldybės tarybos nariai tęsė posėdį ir pritarė prašymui atnaujinti VšĮ „Raseinių ligoninė“ stebėtojų tarybos sudėtį. Sprendimu (TP-285) buvo patvirtinta, jog vietoje anksčiau buvusios Sigitos Košikienės į stebėtojų tarybą bus įtraukta naujoji ligoninės darbo tarybos pirmininkė, gydytoja urologė Dalia Greičienė.

Ligoninės stebėtojų taryba – tai patariamasis valdymo organas, skiriamas penkeriems metams. Pagrindiniai šios tarybos uždaviniai – analizuoti ligoninės veiklą, teikti steigėjui (savininkui) ir direktoriui išvadas bei pasiūlymus dėl jos veiklos gerinimo.

Siekiant efektyviai valdyti Savivaldybės turtą, Tarybos nariai pritarė tam tikrų nekilnojamųjų daiktų pardavimui viešame aukcione (TP-287). Planuojama, jog bus parduodami 24 objektai: butai, sandėliai, įstaigos patalpos, katilinės pastatai, buvusios mokyklos patalpos, aikštelė, kuro sandėlis, negyvenamųjų patalpų dalys, administracinis pastatas, ūkinis pastatas, vandens gręžinys, veršidės ir kt.

Atlikus visas reikiamas procedūras, aukcionai bus skelbiami Savivaldybės internetinėje svetainėje www.raseiniai.lt ir Facebook paskyroje bei varžytinių internetinėje svetainėje.

Siekiant didinti socialinio būsto prieinamumą rajone, Raseinių rajono savivaldybės tarybos nariai pritarė dviejų kambarių buto (bendras plotas – 54,02 kv. m) su rūsiu įsigijimui Raseinių mieste už 39 000 Eur (TP-297). Nupirkus ir įtraukus šį turtą į socialinių būstų sąrašą, jis nedelsiant bus išnuomotas gyventojams, laukiantiems socialinio būsto eilėje.

Dar viena gera žinia pasiekė šeimą, kuri jau laukė socialinio būsto eilėje. Tarybos nariai pritarė sprendimui (TP-298) išnuomoti socialinį būstą aštuonių asmenų šeimai, įskaitant šešis nepilnamečius vaikus, Nemakščių miestelyje, Lakštingalų gatvėje. Šeimai suteiktas būstas padės užtikrinti geresnes gyvenimo sąlygas bei patenkinti jų poreikius.

Šiuo metu Raseinių rajono savivaldybėje laukiančių socialinio būsto yra 131 asmenys ir šeimos, tačiau svarbu paminėti, jog 2023 m. buvo baigiamas įgyvendinti ES projektas, kurio metu nuo 2016 m. iš viso buvo nupirkta 30 būstų, o artimiausiu metu ketinama ir vėl įgyvendinti panašų projektą. Vienas paskutinių nupirktų socialinių būstų buvo įsigytas už 61 000 Eur, iš kurių ES lėšomis buvo padengta net 72 proc. visos sumos. Taip pat primenama, jog gyventojai visada gali pasinaudoti būsto nuomos kompensacija. Šiuo metu tokia galimybe Raseinių rajone naudojasi 3 asmenys ir šeimos.

Raseinių rajono savivaldybės tarybos nariai pritarė jaunimo reikalų koordinatorės Gintarės Žemgulės pristatytam projektui (TP-301) ir ketinimui dalyvauti „Erasmus+“ programos „Nedidelio masto partnerysčių“ projektų konkurse. Šio projekto tikslas – pasisemti patirties iš užsienio partnerių rengiant jaunimo įtraukimą ir įgalinimą skatinančius renginius. Įgytos žinios būtų pritaikytos Raseinių rajone organizuojant renginius, siekiant pagerinti veiklos kokybę ir diegti naujas, inovatyvias praktikas. Laimėjus konkursą, būtų skirta 60 000 Eur ES lėšų, iš kurių 20 proc. – 12 000 eurų – būtų padengta savivaldybės biudžeto (SB) lėšomis.

Dar vienas paskatinimas Raseinių rajono jaunimui – Savivaldybės tarybos nariai pritarė Raseinių meno mokyklos ketinimui dalyvauti projekte „Meno mokykla roko griausmu“ (TP-308), pagal „Kauno apskrities prioritetas: kultūrinės bendruomenės įtrauktis“. Šis projektas skirtas supažindinti vaikus su roko žanro muzikos atlikimo specifika įvairiais instrumentais. Projekto trukmė – 12 mėn., o kulminacija – viešas koncertas, kuriame mokyklos auklėtiniai kartu su profesionaliais muzikantais atliks žymiausius roko kūrinius. Šis projektas ne tik skatintų vaikų kūrybiškumą, bet ir motyvuotų juos gilintis į muziką bei auginti savo meninius gebėjimus. Projektui būtų skirti 23 000 Eur, iš kurių 90 proc. būtų finansuojama Lietuvos kultūros tarybos skirtomis lėšomis, 10 proc. – 2 300 Eur SB lėšomis.

Tarybos posėdžio metu buvo pritarta ir Savivaldybės biudžeto tikslinimui (TP-307), kurio dėka Raseinių r. Viduklės Simono Stanevičiaus gimnazijai bus skirti 16 000 Eur, už kuriuos mokykla planuoja įsirengti vaizdo stebėjimo kameras, o Raseinių šaltinio progimnazijai – 10 000 Eur koridoriaus remontui ir mokiniams, turintiems specialiųjų poreikių, ugdymo priemonių bei įrangos įsigijimui.

Su visais pateiktais sprendimo projektais išsamiau galite susipažinti Raseinių rajono savivaldybės internetinėje svetainėje, o Savivaldybės tarybos posėdžių transliacijų įrašus stebėkite YouTube kanale.

Kitas artimiausias Raseinių rajono savivaldybės tarybos posėdis numatytas 2024 m. spalio 31 d.