PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Spalio 4 d. 08:57

Raseinių rajono seniūnijose prasideda šaltojo sezono darbai

Raseiniai

Etaplius.LTŠaltinis: Raseinių rajono savivaldybė


322007

Praėjęs itin šiltas rugsėjis Raseinių rajono savivaldybės seniūnams dar leido užbaigti paskutinius užsilikusius vasariškus darbus ir pagaliau kibti į šaltojo sezono darbų sūkurį:

  • Ariogalos seniūnija ir seniūnė Ligita Žebelienė nuo rugsėjo 1 d. pradėjo gatvių apšvietimo sezoną, naujai įrengė Parko g. apšvietimą Butkiškės k. Antrą kartą buvo nušienautos seniūnijos kelių pakelės. Iškirsti augę pakelės krūmai prie Dvaro g. bendro naudojimo konteinerių aikštelės ir tęsiami šienavimo darbai, pradedami po truputi grėbti lapai.
  • Ariogalos miesto seniūnija ir seniūnas Saulius Buividas pasakojo, jog buvo vykdomi pastovūs einamieji darbai kaip gėlių laistymas, žalių plotų, parkų priežiūra, kapinių priežiūra, gatvių ir šaligatvių priežiūra. Vyko apšvietimo tinklų remontas Vytauto g. ir Verdėlupio gatvėse. Dubysos gatvėje tęsiamas vandentvarkos tinklų plėtros projektas. Derliaus, Vyšnių, dalies Dubysos gatvėse po vandentiekio ir kanalizacijos tinklų pravedimo, atstatytos kelio dangos.
  • Betygalos seniūnija ir seniūnė Gitana Lušienė pasirūpino, kad būtų įvykdyti vietinės reikšmės kelių su žvyro danga remonto darbai, buvo vežamas žvyras ir skalda, visi keliai pakartotinai greideriuoti, intensyviai prižiūrimi žalieji plotai, dirbami ir kiti smulkūs darbai: gatvių, paplūdimių priežiūra. Prisidėta prie bendruomenės renginių organizavimo: buvo tvarkoma aplinka, sutvarkytas sodas.
  • Girkalnio seniūnijoje seniūnė Justina Šaulienė informavo apie paruoštą „Girkalnio griežynės“ šventės aplinką ir jos sutvarkymą po šventės. Buvo baigti duobių asfaltavimo darbai Girkalnio mstl. Šėtupio g. prie bažnyčios ir kelias į civilines kapines. Vykdoma paveldo objektų priežiūra – nušienautas kelias į Volų gynybines sienas Biliūnų k.; vokiečių karių kapinaitės Medekšų ir Dobilių kaimuose; Vizbarų senkapis ir Girkalnio karių kapinės. Taip pat sutvarkyti Girkalnio civilinių kapinių vartai ir griūvančios tvoros tarpas. Nušienautas apleistas sklypas Girkalnio mstl. pagrindinėje Šėtupio g. Buvo vykdoma Girkalnio mstl., Pramedžiavos k. šaligatvių ir kelkraščių priežiūra. Asfalto drožlėmis užpiltos duobės Girkalnio mstl. Ateities g., Pramedžiavoje Mokyklos ir Liepų gatvėse. Kasdien sugriebiami krentantys kaštonai Girkalnio ir Pramedžiavos autobusų stotelėse, prie Girkalnio bendruomenės namų. Gyventojams prašant, išgriautos bebrų užtvankos Biliūnuose Šaltuonos upelyje ir Girkalnyje Sraigės upelyje. Sutvarkytas išvirtęs ir perplyšęs medis Girkalnio karių kapinėse.
  • Kalnujų seniūnijos seniūnė Diana Kaupaitienė rūpinosi, kad būtų pilnai įvykdyti išplėstinėje seniūnaičių sueigoje numatyti kelių žvyravimo remonto darbai. Paskutiniai žvyravimo darbai buvo atlikti kelyje link Palendrių piliakalnio ir Bebirvos aplinkkelyje. Taip pat buvo baigti tujų karpymo, dekoravimo darbai seniūnijoje bei atsakingai vykdoma nuolatinė aplinkos priežiūra, užsandarinant plyšius buvo sutvarkytas seniūnijos administracinio pastato kiemo statinys, kuriame saugiai bus laikomi retai naudojami namų apyvokos daiktai. Ir jau buvo pagalvota bei įsigyta Kalėdinių papuošimų seniūnijos viešosioms erdvėms.
  • Nemakščių seniūnija ir seniūnas Remigijus Laugalis džiaugėsi, kad Raseinių miesto rudens šventės metu Nemakščių seniūnijos administracija buvo apdovanota konkurse „Gražinkime savo aplinką“ ir gavo „Gražiausia viešoji erdvė 2024“ nominaciją už Nemakščių miestelio centro ir Laisvės gatvės puoselėjimą. Seniūnas dėkojo už įvertinimą konkurso komisijai ir visiems, kurie kasmet deda pastangas bei aukoja savo laiką darbams, kurie pradedami dar žiemą planuojant apželdinimą, užsakant gėles, o atėjus pavasariui ir vasarai įsisuka į sodinimo ir priežiūros darbus, kuriant patrauklią aplinką, kuri maloni akiai ir vietiniams gyventojams, ir miestelį lankantiems svečiams. Rugsėjo mėnesį Nemakščių seniūnijoje buvo atlikti ir šie darbai: iškirsti menkaverčiai medžiai ir krūmai Pašešuvio kaimo Dvaro gatvės ir kelio Pašešuvys-Kairiškė pakelėse ir tokiu būdu pagerinta kelių būklė bei eismo saugumas, taip pat perdažyti Nemakščių miestelio centre esantys lauko baldai ir suoliukai.
  • Pagojukų seniūnijoje seniūnė Gitana Rašimienė pasirūpino, kad būtų sutvarkyta apleista teritorija Kaulakių kaime, kurioje nuolat kildavo gaisrai savavališkai uždegus atvežtas šiukšles; nupjautos seniūnijos pakelės; išgenėtas parkelis Skirmantiškės kaime; pastatyti nauji suoleliai prie laužavietės Kaulakių laisvalaikio ir poilsio zonoje; nuolat prižiūrimi šaligatviai Kaulakių kaime; paruošta žemė gėlynų atnaujinimui prie seniūnijos administracinio pastato; nupjautas puvinio pažeistas klevas Skirmantiškės kaime; suorganizuotos visuotinės Kaulakių ir Vosiliškio seniūnaitijų gyventojų sueigos aktualioms problemoms aptarti; prisidėta organizuojant seniūnijos bendruomenių Rudens šventę.
  • Paliepių seniūnijoje seniūnė Rasa Spurgienė pasirūpino, jog būtų baigti vietinės reikšmės kelių su žvyro danga remonto darbai: suremontuotas kelias 7v1, dalis kelio 7v18, dalis Anžilių k. Pievų gatvės. Buvo tvarkoma aplinka, pradėti grėbti lapai viešosiose vietose Sujainių gyvenvietėje. „Arboros“ profesionalūs medžių priežiūros specialistai pašalino grėsmę keliančius medžius Blinstrubiškių k.
  • Raseinių seniūnija ir seniūnas Rolandas Klusas pasidalino informacija, jog buvo sutvarkyta nuovaža į atliekų surinkimo aikštelę; Išvalyti lietvamzdžiai Alėljų k., Alėjų Švč. Trejybės bažnyčioje, ruošiantis rudens sezonui; Atnaujinta žvyro danga atkarpoje Paklaniai-Sūkuriškės; Po žvyrkelių profiliavimo darbų, buvo ruošiamasi žiemos sezonui ir pjaunamos pakelės. Taip pat vykdomi rudens sezono žvyrkelių priežiūros darbai, iš seniūnijai skirtų KPP asignavimų, atliekami gatvių apšvietimo remonto darbai.
  • Raseinių miesto seniūnija ir seniūnas Artūras Milašauskas džiaugiasi, kad buvo sutvarkytos duobės Algirdo, Ateities ir Vytauto Didžiojo g. daugiabučių kiemuose. Sutvarkyta dalis šaligatvio sudedant naujus bordiūrus ir perklojant dalį šaligatvio Dubysos g. daugiabučio kieme. Sutvarkytos Šatrijos ir Klevų g. atkarpos suplaniruojant pagrindus ir paklojant skaldos dangą. Įrengtas apšvietimas dalyje Rytų g. Kapinėse sutvarkytos dvi vandens kolonėlės, išrautas didžiulis kelmas, išlygintos žemių krūvos. Didžiausias įgyvendintas rugsėjo mėnesio darbas – nutiestas takas nuo pagrindinių kapinių vartų link partizanų perlaidojimo memorialo iki pat rytinių kapinių vartų. Taip pat sutvarkyta Kalvų g.
  • Šiluvos seniūnija ir jos seniūnas Donatas Dabžanskis pasakojo, jog pagrindiniai darbai buvo švaros, tvarkos palaikymas Šiluvoje Šilinių metu. Automobilių eismo ir parkavimo organizavimas, šiukšlių išvežimas, viešųjų ir biotualetų priežiūra. Papildomų kelio ženklų pastatymas, priežiūra ir nuėmimas, nes Šilinių metu buvo uždarytas eismas Raseinių, Bukoto, Jono Pauliaus II gatvėmis. Padedant UAB Raseinių komunalinės paslaugos Šiluvos padalinio darbuotojams, Raseinių policijos pareigūnams bei savanoriams Šilinių atlaidai praėjo sklandžiai. Tuo darbai nesibaigė, nes piligrimai išvyko, o seniūnija tęsia darbus – buvo grėbiami lapai, šluojami šaligatviai, tvarkomos viešosios erdvės. Nuo rugsėjo 16 d. buvo įjungtas rytinis ir vakarinis gatvių apšvietimas kaimuose ir miesteliuose.
  • Viduklės seniūnija ir seniūnė Daiva Ulinskienė pranešė, kad buvo įrengtas naujas gėlynas, pasodinta dekoratyvinių augalų prie Viduklės tvenkinio. Pradėti darbai apšvietimo linijos pratęsimui Viduklės mstl. Ataugos g. Pastatyti trys stulpai. Baigta žvyravimo programa. Nuo kelio 10v109 dalies nukasti kelkraščiai.

Kiekviena seniūnija, nepaisant sezono, stengiasi užtikrinti kokybišką viešąją infrastruktūrą ir aplinką. Seniūnų komandos yra pasiruošusios ne tik reaguoti į vietos gyventojų prašymus, bet ir aktyviai veikti tobulinant gyvenamąją aplinką.

Gyventojai kviečiami prisidėti prie seniūnijų aplinkos gerinimo – kilus pasiūlymams ar pastebėjimams, raginama kreiptis į savo seniūnus.