PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Gatvė2024 m. Rugsėjo 13 d. 08:56

Raseinių rajone – ypatingas dėmesys žvyruotų kelių atnaujinimui ir priežiūrai

Raseiniai

Etaplius.LTŠaltinis: Raseinių rajono savivaldybė


318337

Dar planuojant 2024 metų Raseinių rajono savivaldybės biudžetą buvo numatyta šiais metais įgyvendinti itin svarbią gyventojams iniciatyvą – kaip įmanoma daugiau pagerinti rajone esančių žvyro dangos kelių būklę. Toks sprendimas – skirti papildomas lėšas tik žvyravimui – Savivaldybėje šiemet buvo priimtas pirmą kartą.

Iki šiol tokios būklės kelių remontui buvo skiriamos tik valstybinės lėšos, kurios dažniausiai siekdavo itin mažas sumas, todėl visiškai nepatenkindavo siekio užtikrinti geresnę infrastruktūrą ir saugumą rajono gyventojams. Atsižvelgiant į tai, visų 12-os rajono seniūnijų seniūnai kartu su seniūnaičiais patys savarankiškai sprendė ir atrinko blogiausios būklės kelius ar jų atkarpas savo seniūnijose. Raseinių rajono savivaldybės tarybai patvirtinus skiriamas lėšas, vasaros laikotarpiu buvo pradėti intensyvūs tvarkymo darbai pasirinktuose keliuose, kurie nuosavybės teise priklauso Savivaldybei.

„Raseinių rajono savivaldybė nuosekliai rūpinasi savo gyventojų gerove ir infrastruktūros gerinimu. Todėl šiais metais skyrėme ypatingą dėmesį žvyro dangos kelių tvarkymui, siekdami užtikrinti patogesnį ir saugesnį susisiekimą visame rajone. Džiaugiuosi, kad visos seniūnijos aktyviai įsitraukė į šią veiklą, skubėjo kuo greičiau nupirkti ir įgyvendinti žvyravimo darbus šiltuoju periodu, todėl bendromis pastangomis tikrai pavyko pagerinti svarbias susisiekimo sąlygas mūsų gyventojams“, – apie specialią šių metų žvyravimo programą kalbėjo Raseinių rajono savivaldybės meras Arvydas Nekrošius.

Šie infrastruktūros gerinimo darbai buvo vykdomi per Raseinių rajono savivaldybės biudžeto Komunalinio ūkio priežiūros ir remonto darbų programą. Joje visoms rajono seniūnijoms Raseinių rajono savivaldybės 2024 m. biudžete buvo numatyta skirti 400 tūkst. eurų. Visos šios lėšos buvo skirtos tik numatytų ir iš anksto atrinktų žvyro dangos kelių tvarkymui. Lėšos seniūnijoms buvo paskirstytos proporcingai pagal turimą bendrą kiekvienos seniūnijos žvyro dangos kelių ilgį. Už skirtas lėšas seniūnijos vežė, pylė ir lygino žvyrą, atliko kelių profiliavimo darbus ir tvarkė pakeles. Darbai buvo atlikti Ariogalos mieste ir Ariogalos, Betygalos, Girkalnio, Kalnujų, Nemakščių, Pagojukų, Paliepių, Raseinių miesto bei Raseinių, Šiluvos ir Viduklės seniūnijose.