REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Gegužės 9 d. 10:54

Raseinių rajone viešėjo Ekonomikos ir inovacijų ministrė

Raseiniai

Etaplius.LTŠaltinis: Raseinių rajono savivaldybė


300588

Trečiadienį, gegužės 8 d., Raseinių rajono savivaldybėje lankėsi gausus būrys svečių: LR Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė su patarėju Luku Stravinsku, LR Užsienio reikalų ministerijos Grįžimo į Lietuvą skyriaus vedėjas Tadas Kubilius ir Pasaulio lietuvių bendruomenės pirmininkė Dalia Henke.

Susitikimo metu buvo kelti ir aptarti itin svarbūs Raseinių kraštui klausimai. Pavyzdžiui, aptarta rajono transporto infrastruktūra, galimybė toliau plėtoti klausimą dėl Viduklės pramonės parko steigimo ir pristatyti Raseinių rajono savivaldybės privalumai bei išskirtiniai bruožai, kurie gali būti aktualūs potencialiems verslo investuotojams mūsų krašte. Taip pat buvo kalbėta apie religinio turizmo situaciją Savivaldybės ir Valstybės mastu, kokią reikšme tam turi Šiluvos kraštas ir jo plėtra bei paminėti žingsniai, kuriais bus siekiama aktyviau įgyvendinti diasporos politiką Raseinių rajono savivaldybėje.

Oficialaus susitikimo metu dalyvavo Savivaldybės meras Arvydas Nekrošius, vicemerai Mingaudas Tamaliūnas ir Jonas Vazgys, mero patarėja Indrė Levickytė, administracijos direktorius Kęstutis Užemeckas, Komunikacijos, kultūros ir turizmo skyriaus vedėja Judita Radavičienė, Strateginio planavimo ir projektų valdymo skyriaus vedėja Indrė Antanaitienė bei Architektūros ir teritorijų planavimo skyriaus vedėjas Armandas Mockus.

Vėliau svečių laukė antroji vizito dalis, t. y. diskusija su gyventojais Raseinių Marcelijaus Martinaičio viešojoje bibliotekoje apie jau vykstantį referendumą dėl pilietybės išsaugojimo ir kokia jo nauda Lietuvai. Diskusijos metu prie anksčiau minėtų svečių taip pat prisijungė Islandijos universiteto profesorė ir LR Garbės konsulė Islandijoje Inga Minelgaitė, kuri yra kilusi iš Ariogalos krašto, bei VšĮ Raseinių ligoninės direktoriaus pavaduotoja, gydytoja anesteziologė-reanimatologė Lilija Paskalev, kuri tam tikru savo gyvenimo laikotarpiu gyveno ir dirbo Jungtinėse Amerikos Valstijose.

Diskusiją apie referendumą dėl gimimu įgytos Lietuvos pilietybės išsaugojimo įgyjant kitos, Lietuvai draugiškos, valstybės pilietybę, moderavo LR Vyriausybės komunikacijos departamento direktorius Marius Gurskas, o savo mintimis drauge dalijosi ir Savivaldybės meras A. Nekrošius.

Diskusijos metu buvo kalbama apie pilietybės išsaugojimo svarbą užsienyje gyvenantiems lietuviams, kurie dėl įvairiausių priežasčių pasirinkdami kitos šalies pilietybę neteko lietuviškosios. Daugelis pašnekovų dalijosi savo asmeninėmis gyvenimiškomis patirtimis, kurios atspindėjo dvigubos pilietybės privalumus, jei tik tokia būtų įteisinta. O Pasaulio lietuvių bendruomenės pirmininkė Dalia Henke pasakojo istorijas iš susitikimų su emigrantais, puoselėjančiais lietuvybę, paneigė pilietybės išsaugojimo mitus ir kvietė žinia apie referendumo svarbą dalintis su pažįstamais, draugais ir artimaisiais.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA