PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Birželio 12 d. 13:18

Raseinių rajonas ir toliau gražėja – dar keletas daugiabučių kiemų ir gatvių sulauks atnaujinimo

Raseiniai

Etaplius.LTŠaltinis: Raseinių rajono savivaldybė


304474

Raseinių rajono savivaldybės administracijos Strateginio planavimo ir projektų valdymo skyrius informuoja, kad pasirašytos dar 2 rangos darbų sutartys su UAB „Vigatas“ dėl Girkalnio sen. Žvirgždžių k. Kalno g. dalies paprastojo remonto darbų už 60 392,95 Eur su PVM ir su UAB „Helanas“ dėl Viduklės mstl. Gamyklos g. taip pat dalies paprastojo remonto darbų už 100 160,80 Eur su PVM.

Žvirgždžių k. Kalno gatvėje (nuo pagrindinio kelio iki Žvirgždžių k.) planuojama atnaujinti esamą žvyro dangą, įrengiant 10 cm storio dangą iš dolomitinės skaldos. Viduklės mstl. Gamyklos gatvėje numatytas asfaltbetonio dangos remontas, gatvės apšvietimo atnaujinimas.

Tęsiant renovuotų Raseinių m. daugiabučių namų kiemų kompleksinio tvarkymo priemonę, pasirašyta kitų inžinerinių statinių statybos darbų sutartis su UAB „Jurmelsta“. Pagal šią sutartį bus įrengiama kiemo aikštelė tarp Raseinių m. Jaunimo g. 21, Jaunimo g. 23 ir Jaunimo g. 25 daugiabučių namų. Sutarties vertė – 256 605,40 Eur.

Per 4 mėnesius nuo sutarties pasirašymo, minėtų daugiabučių kiemuose planuojamas aikštelių įrengimas iš asfaltbetonio dangos, šaligatvių įrengimas iš betono trinkelių, taip pat bus sodinami medžiai, įrengiama atraminė sienutė ir gėlynas, mažoji architektūra (suoliukai, šiukšliadėžės, skalbinių džiovyklės).

Įgyvendinus šiuos projektus, daugiabučių kiemų aikštelės taps estetiškesnės, patogesnės ir tvarkingesnės. Gyventojams ir miesto svečiams bus suteikta galimybė saugiai vaikščioti šaligatviais bei statyti transporto priemones specialiai tam skirtose vietose. Miestelių gatvės taip pat taps patrauklesnės ir komfortiškesnės vietos gyventojams ir rajono svečiams.

Šių metų balandį buvo pasirašytos sutartys dėl Dominikonų g. 4, Raseinių m. ir Dariaus ir Girėno g. 28 Raseinių m. daugiabučių namų kiemo aikštelių įrengimo projektavimo paslaugų suteikimo. Paslaugų suteikimo terminas – 7 mėnesiai. Atlikus projektavimo darbus, bus skelbiamas konkursas rangos darbams.

Taip pat informuojame, jog visos daugiabučių namų kiemų aikštelės yra įrengiamos vadovaujantis 2022 m. balandžio 28 d. Raseinių rajono savivaldybės tarybos patvirtintu Raseinių miesto daugiabučių namų kiemų kompleksinio tvarkymo sąrašu.