PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kriminalai2024 m. Liepos 22 d. 10:52

Raseinių ir Vilkaviškio rajonuose ugniagesiai gesino liepsnojusias ražienas

Raseiniai

Gaisrinė. / Teodoras Biliūnas/BNS

Gytis PankūnasŠaltinis: ELTA.LT


310659

Raseinių ir Vilkaviškio rajonuose sekmadienį ugniagesiai gesino užsidegusias ražienas, pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD).

PAGD duomenimis, 13 val. 7 min. pranešta, kad Raseinių rajone, Taurupio kaime, dega ražienų laukas apie 10 arų plote. Dėl stipraus vėjo buvo paprašyta pagalbos dar dviejų ugniagesių autocisternų. Papildomai buvo pasiųstos Betygalos ir Čekiškės ugniagesių pajėgos. 13 val. 32 min. prie gaisro gesinimo prisijungė Ariogalos ugniagesių pajėgų savanoris. Gaisro gesinime taip pat dalyvavo du ūkininkų traktoriai, kurie aparė gaisravietę.

Gaisras buvo užgesintas, išdegė apie 3 hektarai lauko ražienų.

Apie degančias ražienas Raseinių rajone taip pat pranešta 16 val. 52 min. Ugniagesiai gesino Plikių kaime, Sodo gatvėje, degančias ražienas. Gaisro metu išdegė apie 50 arų ražienų. Šalia degusių ražienų vyras buvo sukūręs laužą.

Kiek anksčiau, 15 val. 57 min., gautas pranešimas apie tai, kad Vilkaviškio rajone, Opšrūtų kaime, Kaštonų gatvėje, dega javų laukas. Anot PAGD, įvykio vietoje degė ražienos. Panaudojus aukšto slėgio švirkštą bei parankines priemones, gaisras likviduotas. Gaisro metu išdegė ražienos apie 20 arų plote.