PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Birželio 13 d. 14:31

Ragina nelaukti paskutinės dienos ir deklaruoti žemės ūkio naudmenas

Biržai

Pexels.com nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Biržų rajono savivaldybė


304663

Biržų rajono savivaldybė primena, kad žemdirbiai iki birželio 21 d. kviečiami deklaruoti žemės ūkio naudmenas, pasėlius ir kitus plotus bei gyvulius.

Tai galima padaryti prisijungus prie Paraiškų priėmimo informacinės sistemos (PPIS), adresu https://paseliai.vic.lt, per Elektroninius valdžios vartus ar atvykus į savivaldybės, kurioje registruota žemės ūkio valda, seniūnijas bei žemės ūkio skyrių.

Paraiškas pavėluotai dar bus galima teikti 10 kalendorinių dienų, t. y. nuo birželio 22 d. iki liepos 1 d., tačiau už kiekvieną pavėluotą darbo dieną išmokos suma bus mažinama 1 proc. (savaitgaliai, šventinės dienos ir po jų einanti pirma darbo diena laikomi viena darbo diena). Ištaisyti klaidas, deklaravę ūkininkai, turės galimybę nepatyrę nuostolių dėl vėlavimo.

2023 m. Biržų rajono savivaldybėje buvo pateikta 2041 žemės ūkio naudmenų, pasėlių ir kitų plotų bei gyvulių deklaracija. Iki 2024 m. birželio 13 d. yra pateiktos tik 1395 deklaracijos, todėl savivaldybė ragina nelaukti paskutinės deklaravimo dienos ir dėl pasėlių deklaravimo registruotis jau dabar.