PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Veidai2024 m. Liepos 26 d. 13:28

Radviliškio rajono vadovai reiškia užuojauta kare žuvus buvusiam draugaujančio Ukrainos Umanės miesto merui

Radviliškis

Facebook.com ir Pixabay.com nuotr. nuotr.

EtapliusŠaltinis: Etaplius.LT


311486

Vakar Radviliškio miestas sulaukė tragiškos žinios – karo lauke žuvo su Radviliškiu draugaujančio Umanės miesto buvęs meras Aleksandras Cebrijus. Dar eidamas mero pareigas, jis ne kartą viešėjo Radviliškyje.

Dėl jo žūties Radviliškio rajono meras Kazimieras Račkauskis pareiškė užuojautą Umanės miesto vadovams ir gyventojams:

„Reiškiu gilią užuojautą dėl Jūsų miesto buvusio mero Aleksandro Cebrijaus žūties fronte, kovoje prieš Rusijos okupantus. Ši skaudi netektis sukrėtė ne tik Jus, bet ir draugaujančio Radviliškio krašto žmones, kurie stebi ir palaiko Ukrainos tautos kovą už laisvę ir nepriklausomybę.

Aleksandras Cebrijus buvo išskirtinis vadovas, pasižymėjęs tvirta valia, atsidavimu ir begaline meile savo miestui bei šaliai. Jo didvyriška kova fronte yra ne tik asmeninės drąsos ir pasiaukojimo pavyzdys, bet ir įkvepiantis simbolis visiems, kurie tiki teisingumo ir laisvės vertybėmis.

Radviliškio rajono savivaldybės vardu reiškiu Jums nuoširdžią užuojautą ir solidarumą šiuo sunkiu metu. Tegul Aleksandro Cebrijaus atminimas visada liks Jūsų širdyse kaip stiprybės ir įkvėpimo šaltinis. Tegul jo žygdarbis mus visus paskatina dar tvirčiau siekti taikos ir teisingumo.

Telydi Jūsų miesto bendruomenę paguoda ir stiprybė, o Aleksandro Cebrijaus atminimas tegyvuoja amžinai.

Slava Ukraini! Heroiam slava!“.

Užuojautos žodžiais pasidalijo ir buvęs Radviliškio rajono savivaldybės meras, o dabar Seimo narys Antanas Čepononis.

„Karas negailestingas. Netekome Draugo, Kolegos, didžio Žmogaus, atidavusio savo gyvybę už Ukrainos laivę. Kalbėjausi su buvusiu Umanės miesto meru Aleksandru Cebrij prieš mėnesį, ketino atvykti į Lietuvą, atsikvėpti nuo karo baisybių ir grįžus tęsti kovą mūšio lauke. Nebeteks.. Žuvo. Už laisvę, už taiką Ukrainoje, už savo tautą ir žemę.
Herojai nemiršta, jie lieka mūsų visų širdyse ir atminty. Su didžia pagarba atsisveikiname
Герої не вмирають
Світла пам'ять
Мої співчуття родині та громаді Умані


Akimirkos iš Radviliškio 450' Jubiliejaus Aleksandrui Cebrij atminti“.

A. Čepononio nuotr.

A. Čepononio nuotr.