PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Mokslas2024 m. Rugpjūčio 8 d. 15:33

Radviliškio rajono savivaldybės dovanos pradžiugins visus pirmokus

Radviliškis

Freepik.com nuotr.

EtapliusŠaltinis: Radviliškio rajono savivaldybė


313319

Radviliškio rajono savivaldybę jau pasiekė būtiniausių mokymo priemonių rinkiniai, kurie bus padovanoti visiems rajono bendrojo ugdymo mokyklų pirmokams. Ši parama, kuri pasieks mokinius pirmąją mokslo metų dieną, yra skirta padėti šeimoms pasiruošti naujiems mokslo metams ir palengvinti jų finansinę naštą. Šiemet dovanos vertė kiekvienam pirmokui gerokai ūgtelėjo ir sieks 70 eurų.

Mokymo priemonių rinkinyje - būtiniausi reikmenys

Šių metų mokymo priemonių rinkinyje pirmokai ras reikmenų, kuriuos galės panaudoti pirmaisiais mokslo metais: dvipusius flomasterius, spalvotus pieštukus, vaškines kreideles, liniuočių rinkinį, guašą, akvarelę, teptukų rinkinį, žirkles, spalvoto kartono, akvarelės ir piešimo sąsiuvinius, pieštukinius klijus, plastiliną, korekcinį pieštuką, ištrinamą rašiklį, dėklą-lagaminėlį ir 30 eurų vertės dovanų čekį papildomoms mokymo priemonėms įsigyti.

Viso šio rinkinio vertė - 70 eurų, kuris bus finansuojamas iš Savivaldybės biudžeto lėšų.

Mokyklose tikimasi sulaukti 270 pirmokų

„Kiekviena smulkmena, kiekviena parama yra svarbi mūsų jaunųjų mokinių sėkmei. Tikimės, kad šios dovanos ne tik pradžiugins būsimus pirmokus, bet ir padės jų šeimoms lengviau pasiruošti naujiems mokslo metams. Stengiamės, kad pirmosios dienos mokykloje vaikučiams paliktų pačius geriausius prisiminimus ir keltų tik teigiamas emocijas“, - gražia iniciatyva džiaugiasi Radviliškio rajono savivaldybės meras Kazimieras Račkauskis.

Skaičiuojama, kad šiais metais Radviliškio rajono bendrojo ugdymo mokyklas pradės lankyti apie 270 pirmokų. Kiekvienam iš jų kartu su dovana bus įteiktas ir mero Kazimiero Račkauskio pasveikinimas.

Pirmą kartą - didesnės vertės dovanos

Šie metai pirmieji, kai kiekvienam pirmokui skiriama 70 eurų vertės dovana. Praėjusiais metais pirmokams buvo skiriama 40 eurų dovana, o seniau ji siekė vos 20 eurų.

Didesnė parama pirmokams buvo nustatyta praėjusių metų birželio 29 dieną Radviliškio rajono savivaldybės tarybos patvirtintame Mokymo priemonių Radviliškio rajono savivaldybės bendrojo ugdymo mokyklų pirmokams įsigijimo tvarkos apraše.

Šiame dokumente numatyta, kad parama pirmokams bus skiriama ne pinigais, bet dovanų čekio arba dovanos-rinkinio forma.

Nepasiturtintiesiems priklauso socialinė parama

Be to, kiekvienam mokiniui, kurio tėvai yra nepasiturintys, jeigu vienam šeimos nariui tenkanti pajamų suma nesiekia 264 eurų, priklauso ir socialinė parama mokinio reikmenims įsigyti.

Dėl šios paramos vaiko tėvai ar globėjai iki kalendorinių metų spalio 5 dienos turėtų kreiptis į Radviliškio rajono savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyrių arba į Socialinės paramos skyriaus socialinio darbo organizatorių, dirbantį seniūnijose.

Mokinio reikmenims įsigyti vienam mokiniui per metus skiriama 110 eurų socialinė parama.