PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Gegužės 12 d. 23:02

R. Žemaitaitis mano, kad suskaičiavus didmiesčių balsus nebeliks antras: kol kas viską nulemia nedideli regionai

Lietuva

Remigijus Žemaitaitis. ELTA / Andrius Ufartas

Žygimantas ŠilobritasŠaltinis: ELTA


300883

Pagal naujausius duomenis antroje vietoje šalies vadovo rinkimuose esantis kandidatas į prezidentus eksparlamentaras Remigijus Žemaitaitis mano, kad tokį rezultatą nulemia tai, jog kol kas suskaičiuoti tik mažų apylinkių balsai. Jis tvirtino, kad rinkėjų tyrimai rodo, jog didžiųjų miestų gyventojai linkę palaikyti kitus kandidatus.

„Kol kas mes turime iš nedidelių apylinkių. Didieji miestai, tokie kaip Vilnius ar Kaunas dar nepasirodė. Tai bus įdomu Marijampolė ir Kėdainiai. Jie viską pasakys“, – specialios „Delfi“ laidos metu teigė R. Žemaitaitis.

„Žalimas yra kandidatas Vilniaus rinkėjams. Jis nėra Klaipėdos. Tuo metu Kaunas yra Šimonytės“, – tvirtino jis.

Kandidatas neatskleidžia, ką rems antrame ture, jeigu į jį nepateks. Visgi jis pabrėžia, kad jokiu būdu nepalaikytų dabartinės premjerės Ingridos Šimonytės, nes ši netinkamai elgiasi Europos Sąjungos (ES) kaimynių atžvilgiu.

„Remsiu tą žmogų, kuris pasisako už ES, kuris tvirtai laikosi dabartinės užsienio politikos klausimais“, – sakė jis.

„Šimonytė yra prieš ES. Ji supykdė mus su visais kaimynais“, – pridūrė jis.

Taip pat R. Žemaitaitis neabejoja, kad prorusiška retorika kaltinamas kandidatas Eduardas Vaitkus surinks virš 5 proc. balsų ir naudodamasis tuo kurs politinę jėgą. Anot eksparlamentaro, tokį E. Vaitkaus palaikymą sukūrė valdančiųjų elgesys.

„Neabejoju, kad Vaitkus politinę jėga kurs. Nes konservatorių arogancija išugdė jo rinkėją“, – tikino R. Žemaitaitis.

„Tikrai jis turės 5 proc., nes tam tikri rajonai tiesiog balsuos už jį“, – aiškino jis.

Šalies vadovo rinkimų pirmajame ture piliečiai dalyvavo aktyviau nei prieš penkerius metus – iš viso savo rinkiminę valią pareiškė 59,37 proc. rinkėjų, skelbia Vyriausioji rinkimų komisija (VRK).