PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Liepos 28 d. 08:32

R. Žemaitaičio partija „Nemuno aušra“ tvirtins kandidatus į Seimą, programines nuostatas

Lietuva

Remigijus Žemaitaitis / Julius Kalinskas/ELTA

Ūla KlimaševskaŠaltinis: ELTA.LT


311622

Sekmadienį Klaipėdoje susirinksianti buvusio Seimo nario Remigijaus Žemaitaičio partijos „Nemuno aušra“ taryba tvirtins kandidatų į Seimą sąrašą daugiamandatėje bei vienmandatėse apygardose. Taip pat ketinama pristatyti pagrindines programines nuostatas.

Šiuo metu parlamentui nepriklausančią partiją 2023 metų lapkritį įkūrė šį pavasarį Seimo nario mandato atsisakęs R. Žemaitaitis. Anksčiau jis priklausė partijai „Laisvė ir teisingumas“, tačiau po viešų antisemitinių pasisakymų politikas neteko narystės politinės jėgos gretose.

Birželio viduryje apie sprendimą jungtis prie „Nemuno aušros“ pranešė ir buvusi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) narė, vėliau Mišrioje Seimo frakcijoje dirbusi Agnė Širinskienė. Prie partijos taip pat prisijungė kartu su politike šiai frakcijai priklausę Artūras Skardžius ir Aidas Gedvilas.

Kaip rodė naujienų portalo „Delfi“ užsakymu atliktos naujausios visuomenės nuomonės apklausos, R. Žemaitaičio partiją „Nemuno aušra“ gegužę rėmė 8,9 proc., o birželį – 8,7 proc. respondentų.

Seimo rinkimai vyks 2024 metų spalio 13 dieną.