REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Birželio 21 d. 10:56

R. Morkūnaitė-Mikulėnienė reformų ministerijoje nesiimsianti: pagrindinis tikslas – pasiruošti naujiems mokslo metams

Lietuva

Unsplash.com nuotr.

Gailė Jaruševičiūtė-MockuvienėŠaltinis: ELTA


305944

Kandidate į švietimo, mokslo ir sporto ministrus teikiama Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė tikina reformų ministerijoje neketinanti imtis. Pasak jos, esminis tikslas pasiruošti naujiems mokslo metams ir išspręsti iššūkius, su kuriais šiuo metu susiduria ministerija.

„Kadangi belikę keli mėnesiai, tikrai kažkokių reformų jau nenusimato. Pagrindinis tikslas yra pasiruošti naujiems mokslo metams, vyksta pasirengimas dėl metodinės medžiagos ruošimo. Labai opus klausimas yra Nacionalinės švietimo agentūros klausimas, mokytojų atlyginimai, kurie pagal susitarimą kils“, – Eltai sakė R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.

„Aš manau, kad viskas turėtų būti neblogai šioje srityje, bet, aišku yra, tų kylančių naujų klausimų, kurie sprendžiasi ne taip, kaip dalis švietimo bendruomenės norėtų“, – pridūrė ji.

R. Morkūnaitė-Mikulėnienė teigia, kad pasiryžus kandidatuoti į šias pareigas prisiima politinę atsakomybę.

„Premjerės prašymu sutinku imtis šios atsakomybės. Matyt, kitą savaitę paaiškės, ar tai prezidentui irgi pasirodys tinkama kandidatūra“, – sakė konservatorė.

„Aišku, savo atsakomybę matau kaip politinę atsakomybę, kaip žmogaus, kuris bus atsakingas už šitą sritį ir galės dialogo būdu bendrauti su suinteresuotomis grupėmis“, – akcentavo politikė.

Vyriausybės vadovė Ingrida Šimonytė penktadienį pateikė prezidentui naujų ministrų kandidatūras – švietimo, mokslo ir sporto ministre siūloma skirti konservatorių frakcijos Seime seniūnę Ra. Morkūnaitę-Mikulėnienę. Tuo metu Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos vadovu siūlomas dabartinis viceministras Vytautas Šilinskas.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA