PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Spalio 2 d. 16:18

R. Karbauskis neįsivaizduoja koalicijos su „Nemuno aušra“: R. Žemaitaitis kenkia Lietuvai

Lietuva

Ramūnas Karbauskas / Dainiaus Labučio nuotr.

Martyna PikelytėŠaltinis: ELTA


321718

Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis sako neįsivaizduojantis koalicijos su „Nemuno aušra“. Pasak jo, šios politinės jėgos pirmininko Remigijaus Žemaitaičio retorika kenkia valstybei.

„Aš neįsivaizduoju koalicijos, kurioje dalyvautų „Nemuno aušra“, kaip partija“, – po susitikimo su prezidentu Gitanu Nausėda žurnalistams komentavo R. Karbauskis.

„Pats R. Žemaitaitis daro meškos paslaugą visai Lietuvai. Nesakau, kad žmonės neturi teisės, jie turi galimybę pasirinkti ir tokių žmonių bus. Tačiau tai, ką jis dabar daro, ta retorika kenkia Lietuvai“, – akcentavo jis.

Iki Seimo rinkimų likus porai savaičių, prezidentas ketina susitikti su parlamentinių partijų lyderiais. Pirmadienį G. Nausėda jau susitiko su Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininke Vilija Blinkevičiūte.

Tiesa, ar šalies vadovas susitiks su visų šiuo metu mandatų Seime turinčių politinių partijų atstovais – neaišku. Antradienį prezidento vyriausiasis patarėjas Frederikas Jansonas „Žinių radijui“ užsiminė, jog dar nėra aišku, ar tokio prezidento kvietimo sulauks pastarąją kadenciją konfliktų su Prezidentūra neišvengę konservatoriai.

ELTA primena, kad stebint augantį buvusio parlamentaro, antisemitiniais pareiškimais Seimo nario priesaiką sulaužiusio R. Žemaitaičio vedamos „Nemuno aušros“ populiarumą, dalis politinių partijų viešai pareiškė, kad po Seimo rinkimų nematytų bendro darbo su šia partija.

Savo ruožtu G. Nausėda LRT televizijos laidoje užsiminė, jog R. Žemaitaičio antisemitiniai pasisakymai ir tikimybė, jog politiko vedama partija gali būti kitame Seime, sulaukė reakcijos ir iš užsienio – šalies vadovas įvardijo vieną svarbiausių Lietuvos partnerių Vokietiją

Seimo rinkimai vyks spalio 13 d.