PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugpjūčio 21 d. 12:37

R. Baltrėnui perduoti Gynybos štabo viršininko simboliai

Lietuva

Remigijus Baltrėnas / BNS

ELTAŠaltinis: ELTA


314837

Trečiadienį Vilniaus Rotušėje nuo praėjusios savaitės Gynybos štabui vadovaujančiam, gen. mjr. Remigijui Baltrėnui įteikti Gynybos štabo viršininko simboliai – medinis plaktukas ir lentelė.

Kaip pranešė Lietuvos kariuomenė, naujai paskirtam viršininkui pareigas, po beveik 4 metų tarnybos, perdavė gen. mjr. Mindaugas Steponavičius, kuris nuo šiol tarnaus LR nuolatinėje atstovybėje prie Šiaurės Atlanto Sutarties organizacijos ir Europos Sąjungos.

Gen. mjr. R. Baltrėnas yra baigęs Lietuvos karo akademiją ir JAV sausumos pajėgų karo koledžą, kur jam buvo suteiktas strateginių studijų magistro laipsnis.

Taip pat mokėsi JAV nacionalinio gynybos universiteto Jungtinių pajėgų štabo kursuose ir JAV jūrų pėstininkų korpuso universiteto Jūrų pėstininkų vadovybės ir štabo koledže.

Gynybos štabas pavaldus Lietuvos kariuomenės vadui ir padeda jam vykdyti strateginio planavimo ir vadovavimo funkcijas, taip pat padeda vadovauti valstybės karinės apsaugos, ginkluotosios gynybos ir kitoms karinėms operacijoms Lietuvoje ir užsienyje.

Gynybos štabas koordinuoja kariuomenės kovinį rengimą, rengia ginkluotosios gynybos koncepcijas ir planus. Jis taip pat atsakingas už Lietuvos kariuomenės plėtrą, susijusių įsigijimų planavimą ir veiklos bei paskirtų išteklių konsolidavimą.