Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Įspūdingas putpelių kiaušinių užkandis papuošia ir pagyvina kiekvieną užkandžių lėkštę ir nepalieka abejingų. (Wirestock nuotr.)
Monika ŠlekonytėŠaltinis: Etaplius.lt
Putpelių kiaušinius galima naudoti visur, kur įprastai naudojame vištų kiaušinius. Putpelių kiaušiniai stiprina imunitetą, dažnai gydytojų yra rekomenduojami po traumų, kaulų lūžių, sergant osteoporoze.
Kaip išvirti putpelių kiaušinius?
Iš šaldytuvo išimtus putpelių kiaušinius nuplauname ir dedame į nedidelį puodą. Užpilame šaltu vandeniu. Viryklėje nustatę didžiausią kaitrą, užverdame ir iškart išjungiame. Kiaušinius tame vandenyje paliekame:
Palaukus norimą laiką, nedelsdami užliejame šaltu vandeniu. Palaikę minutę, jį nupilame.
Dėl gana storos kiaušinių plėvelės po lukštu kartais juos sunku nulupti. Putpelės kiaušinį sėkmingai nulupsite, jei spausdami pavoliosite jį lėkštėje ir sutraiškysite visą lukštą. Tuomet lengvai jį nuvyniosite.
Burokėlių sultyse marinuoti putpelių kiaušiniai
Jums reikės:
Gaminimas:
Burokėlį nuplauname, nulupame ir sutarkuojame burokine tarka. Sudedame į puodą kartu su kitais produktais ir užverdame.
Marinatą kaitiname
5 min. ir paliekame atvėsti. Atvėsusį nukošiame.
Putpelių kiaušinius išverdame, nulupame, sudedame į sterilų stiklinį indą ir užpilame šiltu marinatu. Kiaušinius galima valgyti jau po dviejų valandų. Kiaušiniai bus švelniai marinuoti ir itin aromatingi. Laikant ilgiau, skonis stiprės.
Po dviejų valandų indą sandariai uždarome ir dedame į šaldytuvą. Šitaip marinuotus kiaušinius šaldytuve galime laikyti kelias savaites. Skanaus!
Parengta pagal pranešimą spaudai