PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Veidai2024 m. Gegužės 13 d. 14:51

Punios gyventojai Dalei Džervienei – ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medalis

Alytus

Etaplius.LTŠaltinis: Alytaus rajono savivaldybė


301025

Alytaus rajone, Punioje, gyvenančiai Dalei Džervienei Motinos dienos proga įteiktas ypatingas apdovanojimas. Šešis vaikus užauginusiai moteriai Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda už nuopelnus motinystei, globai ir rūpybai, už atsakingumą ir įkvepiantį pavyzdį įteikė ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medalį. Apdovanoti puniškę pasiūlė Alytaus rajono savivaldybė. D. Džervienei už atsidavimą šeimai, nepamirštant ir savo profesijos bei laisvalaikio, padėkojo ir rajono merė Rasa Vitkauskienė.

Dalė kartu su vyru Juozu užaugino penkias dukras ir sūnų. Moteris ne tik augino vaikus, bet ir dirbo atsakingą slaugytojos darbą, rado laiko laisvalaikiui. Ji – aktyvi visuomeninės organizacijos „Punios ainiai“ narė, daug metų dalyvavo etnografinio ansamblio „Levandra“ veikloje.

D. Džervienė į Punią atvyko po studijų Kauno P. Mažylio medicinos mokykloje ir jau pusė amžiaus dirba bendrosios praktikos slaugytoja, pastaruoju metu – Alytaus rajono savivaldybės pirminės sveikatos priežiūros centro Butrimonių ambulatorijoje.

„Ačiū jums už mamos meilę, kantrybę, darbštumą ir išmintį. Nors rūpesčių auginant šešis vaikus tikrai netrūko, tačiau radote laiko ir prasmingam slaugytojos darbui, esate aktyvi Punios bendruomenės narė. Jūs – atsakingos, rūpestingos, aktyvios moters pavyzdys“ , – sakė moterį aplankiusi ir nuoširdžią padėką išreiškusi merė Rasa Vitkauskienė.

Alytaus rajono merė Dalei Džervienei palinkėjo stiprios sveikatos, energijos, daug džiugių dienų bei artimųjų meilės.